Kuinka paljon käteistä voit laillisesti pitää kotona Intiassa?

How much cash can you legally keep at home in India?

Usein kuulemme uutisia tuloveroviranomaisista, jotka tekevät ratsian jonkun tiloihin, koska hän on pitänyt luvatta käteistä ja muita arvoesineitä kotona tai toimistossa. Joissain tapauksissa tällaisia ​​käteistä ja arvoesineitä takavarikoidaan ja joissakin tapauksissa myös asianomaiset henkilöt pidätetään. Kun tämä pidetään mielessä, mieleemme tulee kysymys: Onko huomattavan käteismäärän säilyttäminen rikos Intiassa? Tai kuinka paljon käteistä saa pitää kotona?

Veroasiantuntijoiden mukaan tuloverolaki ei sisällä säännöstä tästä. Kotona tai toimistossa voi pitää mitä tahansa käteistä, jos se on tuotettu lähteestä ja ilmoitettu ITR:ssä ja kirjanpidossa.

CA Naveen Wadhwa, varatoimitusjohtaja, Taxmann, sanoo: ”Tuloverolaki ei määrittele sallittua käteismäärää, jota henkilö voi pitää kotonaan. Yksityishenkilöillä voi olla hallussaan kohtuullinen määrä laillisista lähteistä peräisin olevaa käteistä, joka on asianmukaisesti dokumentoitu heidän kirjanpitoonsa. On huomionarvoista, että tuloverolaki sisältää nimenomaisia ​​säännöksiä, jotka koskevat selittämättömiä tuloja, jotka on kuvattu 68-69B §:ssä. Jos yksityishenkilöllä on hallussaan huomattava määrä käteistä, veroviranomaiset voivat käynnistää selvityksen varojen lähteestä, mikä edellyttää yksityishenkilöltä kattavaa selvitystä.”

Nämä määräykset antavat arvioijalle valtuudet pyytää arvioijalta selvitystä, jos kirjaamaton omaisuus löydetään tai jos omaisuus löytyy, mutta sitä ei ole kirjattu riittävästi kirjanpitoon.

”Jos ei anneta tyydyttävää selvitystä tällaisten varojen luonteesta ja lähteestä, rahat voivat olla verotettavia selittämättöminä tuloina. Tällaisissa tapauksissa selittämättömät tulot voivat periä 78 prosentin veroa ja sakkoa, Wadhwa lisää.

Vero- ja sijoitusasiantuntija Balwant Jain sanoo myös, että verolaissa tai RBI:n asetuksissa ei ole mitään rajoituksia hallussasi olevan käteisen määrän suhteen. On kuitenkin joitain asioita, jotka sinun on pidettävä mielessä.

Esimerkiksi ”jos harjoitat yritystä, saman pitäisi vastata ylläpidettävää kassakirjaa. Jopa ei-liiketoiminnan ihmisten on selitettävä tällaisen käteisen lähde. Se voi olla pankista nostettua käteistä tai muista lähteistä saatuja käteiskuitteja, mukaan lukien saamasi lahjat. Jos väität, että raha edustaa lahjaa tai omaisuutta, ota huomioon, että verolaissa on rajoituksia yli 2000 000 Rs:n hyväksymiselle jokaisesta lahja- tai omaisuustapahtumasta. Muussa tapauksessa tuloverosta voidaan periä saman suuruinen sakko. Osasto”, Jain kertoo.

Samankaltaiset artikkelit