Kiinteistöt | USA:n asuntojen hinnat pysyivät vakaina kesäkuussa

Despite high mortgage rates, home prices are starting to tick higher. (PHOTO: DAVID PAUL MORRIS/BLOOMBERG NEWS)

Asuntojen hinnat pysyivät kesäkuussa ennallaan vuoden takaisesta, kun korkeat asuntolainakorot pitivät sekä ostajat että myyjät sivussa.

S&P CoreLogic Case-Shiller National Home Price Index, joka mittaa asuntojen hintoja kaikkialla maassa, pysyi kesäkuussa ennallaan edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, kun se edelliskuussa laski 0,4 prosenttia.

Kuukausitasolla indeksi nousi kesäkuussa kausitasoitettu 0,7 %, mikä on viides kuukausittainen nousu peräkkäin.

Asuntolainojen korot nousivat viime vuonna, mikä teki asunnon ostamisesta vähemmän edullisia ja työnsi monet ostajat pois markkinoilta. Mutta asuntojen hinnat laskivat vain vähän kansallisesti ja alkavat nyt tikittää taas korkeammalle. Myytävänä olevien asuntojen erittäin alhainen varasto on tukenut hintoja, sillä asuntojen omistajat, joilla on alhainen kiinteä korko, eivät ole halukkaita myymään.

”Vaikka asuntojen hinnat laskivat vuositasolla kesäkuussa, hinnat ovat saattaneet kääntyä nurkkaan”, sanoi Bright MLS:n pääekonomisti Lisa Sturtevant. ”Kuukausien ajan asuntojen hinnat ovat jatkaneet nousuaan, vaikka asuntolainojen korot ovatkin nousseet, koska tarjontaa on ollut niin rajallinen.”

Case-Shiller-indeksi, joka mittaa toistuvan myynnin tietoja, raportoi kahden kuukauden viiveestä ja heijastaa kolmen kuukauden liukuvaa keskiarvoa. Asunnot solmitaan yleensä kuukausi tai kaksi ennen sulkemista, joten kesäkuun tiedot perustuvat aiemmin tänä vuonna tehtyihin ostopäätöksiin.

Keskimääräinen nykyisen asunnon myyntihinta nousi heinäkuussa 1,9 % vuoden takaisesta 406 700 dollariin National Association of Realtors -järjestön mukaan.

Case-Shiller 10 -kaupunkiindeksi laski 0,5 % kesäkuussa päättyneestä vuodesta toukokuun 1,1 % laskun jälkeen. 20 kaupungin indeksi laski 1,2 %, kun se toukokuussa laski 1,7 %.

The Wall Street Journalin kyselyssä ekonomistit odottivat 20 kaupungin indeksin laskevan 1,5 prosenttia.

Chicagossa oli maan nopein vuotuinen asuntojen hintojen nousu, 4,2 prosenttia, ja seuraavaksi tuli Cleveland, 4,1 prosenttia. Heikoin markkina oli San Francisco, jossa hinnat laskivat 9,7 % vuositasolla.

Myös liittovaltion asuntorahoitusviraston tiistaina julkaisema erillinen asuntojen hintojen nousumitta osoitti, että asuntojen hinnat nousivat kesäkuussa 3,1 prosenttia vuotta aiemmasta. FHFA-indeksi nousi kesäkuussa 0,3 % edellisestä kuukaudesta kausitasoitettuna.

Kirjoita Nicole Friedmanille osoitteeseen nicole.friedman@wsj.com

Samankaltaiset artikkelit