Japanin 10 vuoden tuotto on yli 9 vuoden huippu

stock market (2)

Japanin 10 vuoden valtionlainojen tuotto saavutti tiistaina yli yhdeksän vuoden korkeimman tason ylittäen tason, joka oli saanut Japanin keskuspankin (BOJ) puuttumaan markkinoihin aiemmin tässä kuussa.

10 vuoden JGB-tuotto nousi 1,5 peruspistettä (bps) 0,665 prosenttiin, korkeimmalle tasolle sitten tammikuun 2014.

Kasvava tuotto olisi voinut saada BOJ:n suorittamaan hätäostoja, mutta keskuspankki ei ilmoittanut mistään sellaisesta liikkeestä klo 0530 GMT mennessä, koska markkinatoimijoiden mukaan tuoton nousuvauhti oli tasaista.

”Tuotto nousi yön yli Yhdysvaltain valtiovarainministeriön tuottojen nousun myötä. Se oli säännöllinen liike, eikä sitä ohjannut spekulaatio, minkä vuoksi BOJ ei puuttunut asiaan”, sanoi Naoya Hasegawa, Okasan Securitiesin vanhempi joukkovelkakirjastrategi.

BOJ:n poissaolo markkinoilta tämän istunnon aikana herätti spekulaatioita siitä, missä olosuhteissa BOJ toteuttaisi hätätoimenpiteitä tuoton hillitsemiseksi, mikä saattaa vaikuttaa jeniin ja Japanin osakemarkkinoihin.

”Markkinat etsivät edelleen 10 vuoden joukkolainojen tuottotasoa”, sanoi Keisuke Tsuruta, Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securitiesin korkostrategi.

”Emme vielä tiedä, tuleeko BOJ:n seuraava vaihe mukaan – olisiko tuotto 0,7 %:ssa vai nousussa nopeasti.”

BOJ osti 3. elokuuta suunnittelemattomia joukkovelkakirjoja sen jälkeen, kun 10 vuoden tuotto oli 0,655 %, sen toinen hätäosto tällä viikolla. Tuotto hyppäsi 15,5 pistettä alimmasta 28. heinäkuuta, kun BOJ sääsi tuottopolitiikkaansa, korkeimmalle 3. elokuuta.

Tuotot nousivat käyrän poikki, ja viiden vuoden tuotto nousi 1 peruspisteen 0,235 prosenttiin, mikä on korkein sitten 24. helmikuuta.

20 vuoden JGB-tuotto nousi 1,4 prosenttiin, korkeimmalle tasolle sitten tammikuun 13.

Samankaltaiset artikkelit