Jännitteet Punaisellamerellä: Viejien tulevaisuus on epävarma, koska merenkulun häiriöt osoittavat merkkejä pitkittymisestä – Lausuntouutiset

Red Sea, Suez Canal, exporters in Red sea, financial express, opinion

Mahdollisuus, että Punaisenmeren laivaliikenteen häiriöt vaikuttaisivat vakavasti Intian kauppavirtoihin, ei todellakaan ole hyvä uutinen. Huoli kasvaa, kun Iranin tukemien Jemenin Houthi-joukkojen hyökkäykset konttikuljetuksia vastaan ​​jatkuvat – huolimatta Yhdysvaltojen johtamien monikansallisten partiojoukkojen ponnisteluista – reitillä Suezin kanavalle ja sieltä pois, mikä on tavaroiden nopein kauttakulkutapa. Aasian ja Euroopan välillä. Jopa maanantaina Yhdysvallat ampui alas aluksen vastaisen risteilyohjuksen kohti amerikkalaista tuhoajaa. Suezin kanavan osuus on 30 % kaikesta konttilaivaliikenteestä ja se on tärkeä kanava raakaöljyn kuljetuksille. Kehitysmaiden tutkimus- ja tietojärjestelmän Bloombergille antama arvio maan viennin osumasta on noin 30 miljardia dollaria, mikä merkitsee 6,7 prosentin pudotusta 451 miljardin dollarin kokonaisviennin perusteella. Jatkuvan laivaalusten kohdistuksen vuoksi Intian viejät kohtaavat konttihintojen nousun uhkaa, kun he suuntaavat aluksensa ympäri Afrikkaa Good Hope -niemen kautta, mikä lisää kustannuksia, koska matkat kestävät kaksi viikkoa kauemmin.

Näistä syistä intialaiset viejät odottavat rahtihintojen nousevan jopa 25 % ja vakuutusmaksujen nousevan, jos häiriöt jatkuvat paljon pidempään. Intian basmatiriisin viennin rahtikustannukset Punaisenmeren maihin ovat nousseet 600 dollarista 20 tonnin konttia kohden 2 000 dollariin kasvavien riskien vuoksi. Tekstiilien ja vaatteiden viejät ovat alkaneet todistaa kuljetusaikojen pidentymistä ja rahtikustannusten nousua. Viivästykset havaitessaan viejät tutkivat jopa rahtilentoja kiertääkseen jännitteitä kauppareitillä. Myönteistä kehitystä on kuitenkin se, että yksikään viejä ei ole toistaiseksi ilmoittanut pitkien alusmatkojen vuoksi odotetusta konttipulasta. Toinen on se, että viejät eivät ole vielä kohdanneet sopimusten uudelleenneuvotteluja tai alennuksia tai edes peruutuksia. Intian vientiorganisaatioiden liiton pääjohtajan Ajay Sahain mukaan kaiken kaikkiaan Punaisenmeren laivaliikenteen uhka on pakottanut viejät pidättämään noin 25 prosenttia lähtevistä toimituksistaan.

Näiden huolenaiheiden keskellä on pidettävä myönteisenä sitä, että Punaisenmeren häiriö ei ole vaikuttanut Intian energiantoimituksiin. Vain muutama raakaöljyä ja polttoainetta Intiaan kuljettava alus on ohjattu Afrikan sarven kautta Punaisenmeren välttämiseksi. Toimitushäiriöiden mahdollisuus on suhteellisesti pienempi, koska Intia hankki noin kolmanneksen öljytarpeestaan ​​Venäjältä, joka kuljetettiin Punaisenmeren kautta viime joulukuussa Kplerin alusten seurantatietojen mukaan. Huthit eivät ole hyökänneet tällaisia ​​lähetyksiä vastaan. Intian kannalta merkittävämpää on se, että alle puolet sen toimituksista hankittiin Länsi-Aasiasta Persianlahden ja Hormuzin salmen kautta, jonka kautta viidesosa maailman öljyvaroista kulkee päivittäin.

Tästä voi tulla ongelma vain, jos Iran osallistuu suoraan, kun nykyisen konfliktin riskit kasvavat nopeasti Israelista Libanoniin ja Syyriaan ja vastatoimiin saartoimalla salmen. Kaikki vedot ovat sitten pois, koska öljyn hinta zoomaisi ja vaikuttaisi kielteisesti energian tuonnista riippuvaiseen Intian talouteen. Onneksi tuo synkkä skenaario ei ole toteutunut. Mutta toistaiseksi Intia kohtaa mahdollisen vaikutuksen sen vientiin kaupan uudelleenreitityksen vuoksi, kun sen kokonaistoimitukset kohtaavat maailmanlaajuisia vastatuulia. Tämä ei lupaa hyvää sen kasvutarinalle.

Samankaltaiset artikkelit