ITC nousi 8 %, kun British Tobacco leikkaa 3,5 %: Analyytikot vetoavat tuotemerkin takaisinkutsumiseen, FMCG-mahdollisuuksiin – Market News

ITC share price today, ITC BAT stake sell

ITC:n osakkeet nousivat 7,55 % 438 rupiaan sen jälkeen, kun British American Tobacco (BAT) Plc ilmoitti keskiviikkona myyvänsä noin 3,5 % osuudestaan ​​ITC:stä institutionaalisille sijoittajille lohkokaupoilla. Vähennyksestä huolimatta BAT säilyttää ITC:n suurimmana osakkeenomistajana noin 25,5 %:n omistusosuuden kaupan jälkeen, mikä säilyttää strategisen asemansa johtavassa kotimaisessa savukkeiden valmistajassa.

Ehdotettu myynti toteutetaan 384–400,25 Rs:n osakekohtaisessa hintaluokassa, mikä tarkoittaa jopa 5 %:n alennusta vaihteluvälin alemmassa päässä ITC:n BSE:n tiistain päätöskurssin perusteella.

Pre-market block -ikkunassa noin 43,7 miljoonalla ITC:n osakkeella, mikä edustaa 3,5 % yhtiön koko omasta pääomasta, vaihdettiin lohkokaupalla. Osakkeet myytiin keskihintaan 400,4 ₹ kukin, jolloin kaupan kokonaisarvo oli raportoitu 17 491 miljoonaa rupiaa.

Osakemyynnin kokonaistarjouskoko on 16 775 miljoonaa rupiaa hintaluokan alimmassa päässä. Kauppa toteutetaan BAT:n kokonaan omistaman tytäryhtiön Tobacco Manufacturersin (Intia) kautta, ja arvioitu maksupäivä on torstai.

BAT oli ilmaissut halunsa säilyttää yli 25 prosentin omistusosuus ITC:stä strategisen vaikutusvallan ja veto-oikeuden säilyttämiseksi, kuten toimitusjohtaja Tadeu Marroco korosti joulukuussa. Tämä askel vahvistaa BAT:n sitoutumista strategiseen kumppanuuteen ITC:n kanssa.

ITC:n osakkeet, joiden markkina-arvo on hieman yli 5 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000:000 00 – on – – – – – – – – – – -yhtiön osakkeet kokivat äskettäin laskun odotuksissaan BAT-lohkosopimuksesta. Tiistaina ITC:n osake laski 1,26 prosenttia ja päätyi 404,25 rupiaan kappaleelta, kun taas vertailuindeksi Sensex nousi 0,22 prosenttia.

BAT aikoo myydä jopa 437 miljoonaa ITC:n osaketta nopeutetun kirjanrakennusprosessin (block trade) kautta tavanomaisten sulkemisehtojen mukaisesti. Tällä hetkellä BAT omistaa 29,01 % ITC:stä Tobacco Manufacturersin (23,87 %), Rothmans International Enterprisesin ja Myddleton Investment Companyn kautta.

LIC on ITC:n toiseksi suurin osakkeenomistaja 15,2 prosentin omistusosuudellaan vuosisadan vanhassa kolkatalaisessa yhtiössä.

”Uskomme, että ITC:n osakkeisiin saattaa kohdistua paineita lähitulevaisuudessa suuren osaketarjonnan keskellä British American Tobaccon (BAT) odotettavissa olevan 3,5 prosentin osuuden myynnin jälkeen. Lähiajan huippu näyttää olevan paikallaan Rs. 500 paritonta tasoa, joka tapahtui juuri ennen ilmoitusta hotelliliiketoiminnan jakautumisesta uudeksi kokonaisuudeksi elokuussa 2023”, sanoi Manish Chowdhury, StoxBoxin tutkimusjohtaja.

Chowdhury ilmaisi myös positiiviset näkymät ja totesi, että pidämme yhtiöstä suotuisaa näkemystä keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä sen vahvan brändituntemuksen ja merkittävän FMCG-sektorin kasvupotentiaalin vuoksi. Odotamme inflaation hidastuvan edelleen erityisesti maaseudulla ja odotamme liiketoiminnan kokonaisvolyymien elpyvän eteenpäin. Tämänhetkisen arvon perusteella olemme sitä mieltä, että suurin osa huonoista puolista on jo otettu huomioon, ja sijoittajat saattavat harkita osakkeiden lisäämistä salkkuun markkinoiden laskusuhdanteen aikana.

”Pitkäaikainen ITC:n osakkeiden kertyminen voi olla seuraava askel sen perustekijät huomioon ottaen. Lyhyellä aikavälillä tulee kuitenkin huomioida kaupan jälkeinen volatiliteetti. Kaiken kaikkiaan kauppa voisi avata arvoa ITC:lle ja sen osakkeenomistajille, jos se toteutetaan strategisesti. Sijoittajien tulee kuitenkin seurata ITC:n suorituskykyä ja suorittaa due diligence ennen sijoittamista”, sanoi Bigulin toimitusjohtaja Atul Parakh.

Parakh lisäsi myös, että kauppa lisää ITC:n vapaasti vaihdettavia osia, mikä saattaa lisätä likviditeettiä. BAT:n omistuksen vähenemisen myötä ITC:n näkemys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä voi parantua, mistä on hyötyä vähemmistöosakkaille. Tuotolla voitaisiin rahoittaa ITC:n kasvusuunnitelmia. Osakkeiden myynti voi johtaa ITC:n osakkeiden uudelleenluokitukseen, koska sijoittajat pitävät sitä itsenäisempänä.

”Yhtiö voi hyötyä vähentyneestä riippuvuudesta tupakkateollisuudesta ja lisääntyneestä keskittymisestä sen nopeasti kasvaville FMCG-sektoreilleen. Sijoittajien tulee kuitenkin odottaa lyhytaikaista volatiliteettia, kun uusia sidosryhmiä tulee markkinoille”, sanoi Sonam Srivastava, Wright Researchin perustaja ja rahastonhoitaja.

Pitkän aikavälin tulevaisuutta kommentoidessaan Srivastava lisäsi, että pitkällä aikavälillä tällä myynnillä on potentiaalia avata arvoa ITC:lle, mutta yrityksen strategisen suunnan ja laajemman FMCG-ympäristön huolellinen seuranta on ratkaisevan tärkeää ennen sijoituspäätösten tekemistä.

Tekniset näkymät ITC:stä

Vaishali Parekh, Prabhudas Lilladherin teknisen tutkimuksen varatoimitusjohtaja, totesi: ”ITC LTD on tekninen valintamme, jonka OSTO-suositus annettiin numerossa 417 11. maaliskuuta. Tänään tehtiin noin 385 tason lohkosopimus, joka sai meidät neuvomaan irtautumaan toistaiseksi stop lossin ollessa 396. Pitkällä aikavälillä teknisesti katsottuna osakkeella on vahva tuki noin 360-380 tasolla, ja pitkän aikavälin tavoitteemme on asetettu arvoon 465-480.”

Samankaltaiset artikkelit