Inflaatiohuolet painavat Yhdysvaltain osakkeita, vaimentavat koronlaskutoiveita – Market News

Market in red

Yhdysvaltain markkinoiden osakkeet laskivat keskiviikkona 10. huhtikuuta sen jälkeen, kun maaliskuun kuluttajahintaindeksitiedot olivat odotettua korkeammat. Tämä vaimensi entisestään sijoittajien toiveita keskuspankin koronlaskusta.

Dow Jones Industrial Average laski 422,16 pistettä eli 1,09 % ja päätti päivän kaupankäynnin 38 461,51:ssä. S&P 500 putosi 0,95 prosenttia ja oli 5 160,64. Teknologiapainotteinen Nasdaq Composite laski 0,84 % ja asettui 16 170,36:een.

Kaikkien erien perusinflaatioindeksi ilman ruokaa ja energiaa nousi maaliskuussa 0,4 %, kuten molempina kahtena edellisenä kuukautena. Ilman elintarvike- ja energiaindeksiä perusinflaatioindeksi nousi 3,8 % edellisvuodesta.

USA:n inflaatio on noussut maaliskuussa toisen kuukauden peräkkäin 3,5 prosenttiin. Helmikuussa inflaatio oli 3,2 %.

”Maaliskuussa 3,5 prosentin vuotuinen inflaatiotulos 3,4 prosentin odotuksia vastaan ​​rajoittaa varmasti Fedin kykyä laskea korkoja. Tämä hintojen nousun kiihtyminen tammikuun 3,1 prosentista ja helmikuun 3,2 prosentista maaliskuun 3,4 prosenttiin on tuhonnut toiveet koronlaskuista kesäkuussa. Tämä vuosi alkoi markkinoiden odotuksilla kuudesta koronlaskusta. Nyt odotukset ovat laskeneet korkeintaan kolmeen, ehkä kahteen. Jo nyt yhteensä 50 bp:n koronlasku on mahdollinen tänä vuonna, ja ne siirretään takaisin”, sanoi Geojit Financial Servicesin sijoitusstrategi VK Vijayakumar.

”Yhdysvaltain 3,5 %:n kuluttajahintaindeksi ylitti odotuksia 3,4 %, mikä herätti epäilyjä Fedin korkotason käänteestä kesäkuussa. Inflaatio on osoittanut tahmeuden merkkejä, mikä on johtanut pienempään mahdollisuuteen saavuttaa Yhdysvaltain keskuspankin tavoite 2 %. Fed on toistanut useaan otteeseen, että komitealla ei ole kiirettä laskea korkoja ennen kuin konkreettisia merkkejä inflaatiosta on näkyvissä”, sanoi Vaibhav Shah, Torus ORO PMS:n rahastonhoitaja.

Samankaltaiset artikkelit