IAF julkistaa uuden lipun: perinnön ja kunnian symboli – Puolustusuutisia

defence news

Intian ilmavoimien (IAF) historiallisena hetkenä ilmavoimien esikuntapäällikkö ilmailupäällikkö VR Chaudhari paljastaa uuden lipun 8. lokakuuta 2023, symbolin, joka kiteyttää IAF:n urhoollisuuden ja perinnön.

Se on läsnä puolustusvoimien esikuntapäällikkö, kenraali Anil Chauhan ja ilmavoimien keskusparaatissa (CAC), lentomarsalkka, RGK Kapoor. , Prayagraj.

IAF:n lippu on kehittynyt vuosien varrella heijastaen muuttuvia aikoja ja itsenäisen Intian henkeä. Alkuaikoinaan kuninkaallisten ilmavoimien (RIAF) lipussa oli Union Jack ylävasemmassa kantonissa ja RIAF-runko (punainen, valkoinen ja sininen) lentopuolella. Intian itsenäistymisen jälkeen lippu kuitenkin muuttui. Union Jack teki tien Intian kolmivärille, ja RAF-pyörteet korvattiin IAF:n kolmivärisellä pyöreällä oikeassa alakulmassa.

Nyt on suunniteltu uusi IAF-lippu, joka edustaa paremmin Intian ilmavoimien arvoja ja eetosta. Merkittävin muutos on ilmavoimien harjanteen sisällyttäminen lipun oikeaan yläkulmaan, kohti lennon puolta.

Intian ilmavoimien lauantaina (7. lokakuuta 2023) antaman virallisen lausunnon mukaan IAF Crest on voimakas tunnus, joka kertoo tarinan IAF:n omistautumisesta ja sitoutumisesta kansakuntaan. Seniitissä seisoo kansallinen symboli, Ashoka-leijona, jonka alapuolella on sanat ”सत्यमेव जयते” Devanagarin kielellä. Tällä lauseella, joka tarkoittaa ”Totuus voittaa yksin”, on syvä historiallinen ja filosofinen merkitys, ja se resonoi Intian sitoutumisen kanssa totuuteen ja vanhurskauteen.

Ashoka-leijonan alta löytyy Himalajan kotka, jonka siivet ovat ojennettuina. Se symboloi IAF:n lannistumatonta henkeä ja taistelukykyjä. Himalajan kotkaa ympäröi vaaleansininen rengas, jossa on sanat ”भारतीय वायु सेना”, joka tarkoittaa ”Intian ilmavoimia”. Tämä vahvistaa IAF:n identiteettiä Intian taivaan vartijana.

Himalajan kotkan alla kultaisella devanagari-kirjoituksella on IAF:n motto: ”नभः स्पृशं दीप्तम्”, joka on otettu Bhagavadan luvun 11 jakeesta 24, Bhagavada. Tämä voimakas motto tarkoittaa ”Säteilevä, kosketat taivasta” tai pohjimmiltaan ”Kosketa taivasta kunnialla”. Se kiteyttää IAF:n säälimättömän huippuosaamisen tavoittelun ja sen omistautumisen uusien korkeuksien saavuttamiseen.

Kun IAF esittelee uuden lippunsa, se ei merkitse vain muutosta symboliikassa, vaan vahvistusta IAF:n sitoutumisesta vaalimiinsa arvoihin ja palvelemaansa tehtävään. Tämä lippu edustaa uutta lukua IAF:n maineikkaassa historiassa, jota kirjoitetaan jatkossakin rohkeasti, omistautumalla ja sitoutumalla huippuosaamiseen.

Uusi IAF-lippu ei ole vain lippu; se on osoitus IAF:n pysyvästä perinnöstä ja sen horjumattomasta päättäväisyydestä suojella taivasta ja vaalia sen symboliin kirjattuja periaatteita.

Samankaltaiset artikkelit