HDFC Bank NIM maltillisesti Q2: MD

HDFC Bank, HDFC Bank NIM, HDFC Bank home loan,

HDFC Bankin nettokorkomarginaali (NIM) laskee jonkin verran toisella vuosineljänneksellä, kun Housing Development Finance Corp (HDFC) asuntolainakanta on alhaisempi, MD ja toimitusjohtaja Sashidhar Jagdishan sanoi pankin 29. varsinaisessa yhtiökokouksessa perjantaina. .

HDFC:n ja HDFC Bankin fuusio astui voimaan 1. heinäkuuta ja Q2FY24 on ensimmäinen vuosineljännes, jolloin lainanantaja raportoi sulautuneen yrityksen tulokset.

”Toimimme 4-4,4 %:n (NIM:stä) välillä useiden liiketoimintojen ja korkojaksojen aikana. Se on myös riippuvainen liiketoimintojen yhdistelmästä, mutta tämä on suurelta osin sellaisia ​​NIM:itä, joissa toimimme”, MD sanoi. HDFC Pankin korkokate oli huhti-kesäkuussa 4,1 %.

Jagdishan sanoi, että fuusio tarjoaa pankille monia mahdollisuuksia, koska sillä on nyt tytäryhtiöitä henkivakuutus-, vahinkovakuutus-, kiinteistösijoitus- ja omaisuudenhoitosektoreilla. Hän lisäsi, että vain 2 % HDFC Pankin asiakkaista oli valinnut HDFC-asuntolainan ja laajempi levinneisyys tässä asiakassegmentissä tarjoaa paljon kasvua. ”Jos onnistumme toteuttamaan hyvin, pankilla on mahdollisuus luoda uusi HDFC Bank 4-5 vuoden välein tinkimättä luottopolitiikastamme ja kannattavuudestamme. Uskon, että tämä fuusio antaa meille suuren mahdollisuuden.”

HDFC Bankin osa-aikainen puheenjohtaja Atanu Chakraborty jakoi samanlaisia ​​näkemyksiä sanoen, että lainanantaja hyötyy asuntolainatuotteiden lisäämisestä, joita voidaan nyt tarjota suoraan pankin laajan konttoriverkoston kautta. Asuntolainaliiketoiminta hyötyy myös pankin perinteisesti nauttimasta alhaisista varojen kustannuksista, hän sanoi.

”Tämän fuusion seurauksena pankin suurempi tase tarjoaisi kansantaloudelle mahdollisuuksia nopeampaan luotonannon kasvuun, suuremman kimpun rahoitustuotteita ja suurempia virtoja kohtuuhintaisiin asuntoihin, maatalouteen, MSME:iin jne”, puheenjohtaja sanoi.

Puhuessaan virusvideosta, jossa vanhempi pankin työntekijä pahoinpiteli myyntitiimiään, koska hän ei saavuttanut tavoitteita, Jagdishan sanoi, että tällaisia ​​kertaluonteisia tapauksia esiintyy pankin koon ja suuren työvoiman vuoksi. Pankki ei kuitenkaan siedä sellaisia ​​tapauksia, jotka eivät ole sen kulttuurin mukaisia. Pankki pyrkii parantamaan työntekijöiden kokemusta ja käynnistää aikanaan työntekijöiden onnellisuusindeksin, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit