Hallitus aikoo uudistaa lippulaiva-alan järjestelmiä

farm, economy

Hallitus saattaa ilmoittaa uudistavansa maatalousalan lippulaivajärjestelmiään ennen ensi vuoden huhti-toukokuussa pidettäviä parlamenttivaaleja.

Tätä tarkoitusta varten maatalousministeriö on tilannut sarjan tutkimuksia Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhistä (PM-Kisan), Pradhan Mantri Fasal Bima Yojanasta (PMFBY) ja korkotukijärjestelmästä arvioidakseen niiden vaikutusta maatalousyhteisöön.

Lähteet sanoivat selvitysten tulosten perusteella, että hallitus harkitsee näiden järjestelmien uudelleenjärjestelyä ja on avoin ajatukselle järjestelmien laajentamisesta suuremmilla budjettimenoilla.

Vuosien 2023–2024 budjettiarvion mukaan maatalousministeriölle ja viljelijöiden hyvinvointiin osoitetusta 1,25 biljoonasta ruplasta kolmelle ohjelmalle on varattu 95 625 biljoonaa (76 % kokonaisbudjetista) – PM – Kisan. (60 000 Rs), PMFBY (13 625 Rs) ja korkotukijärjestelmä (22 000 Rs).

Ministeriön agrotalouden tutkimuskeskukset (AERC) Indian Institute of Managementissa, Ahmedabadissa, Allahabadin yliopistossa, Uttar Pradeshissa ja Sardar Patel Universityssä, Vallabh Vidyanagarissa, Gujaratissa, ovat alkaneet tehdä tutkimuksia avainohjelmien edunsaajien keskuudessa.

”Kysymykset on valmisteltu ja näytteenotto on parhaillaan käynnissä kolmessa tutkimuskeskuksessa”, virkamies sanoi ja lisäsi, että tutkimusraportteja odotetaan seuraavan kolmen kuukauden aikana.

Ahmedabadissa sijaitsevan IIM:n keskus suorittaa kyselyn PMFBY:n edunsaajien keskuudessa otoskoon ollessa 3500. Allahabadin yliopiston ja Sardar Patel -yliopiston AERC:t suorittavat kyselyitä PM Kisanista ja korkotukijärjestelmistä.

PM kisanin julkaisun jälkeen helmikuussa 2019 viljelijöiden pankkitileille on siirretty tähän mennessä yli 2,59 biljoonaa ruplaa. Suoran käteissiirtojärjestelmän puitteissa viljelijöille tarjotaan taloudellista tukea Rs. 6 000 vuodessa kolmen neljän kuukauden erässä järjestelmän mukaisesti.

Heinäkuussa pääministeri Narendra Modi oli siirtänyt PM-Kisanin 14. erän 17 000 miljoonan rupiaa 85 miljoonalle maanviljelijälle. Maan noin 140 miljoonasta viljelijätaloudesta noin kolmannes on vuokralaisia, joilla ei ole maanomistusta, eivätkä nämä ihmiset kuulu PM Kisanin piiriin.

Tällä hetkellä PM Kisanin alaista taloudellista tukea tarjotaan maanviljelijöille, joilla on tietyt poissulkemisperusteet. Sen avulla viljelijät voivat hoitaa maatalouteen liittyvät kulut ja muut satunnaiset kulut.

PMFBY:n mukaan, jota parhaillaan pannaan täytäntöön 22 osavaltiossa ja liittovaltion alueella, viljelijöiden maksama vakuutusmaksu on vain 1,5 prosenttia rabi-kasvien ja 2 prosenttia kharif-kasvien vakuutussummasta, kun taas rahakasvien osalta se on 5 prosenttia. . Maanviljelijöille on valinnaista valita PMFBY, ja tällä hetkellä noin 20 miljoonaa viljelijää käyttää hyväkseen satovakuutusjärjestelmää.

Useat vakuutusyhtiöt sekä julkisella että yksityisellä sektorilla toteuttavat vuonna 2016 lanseerattua satovakuutusta.

Hallitus oli käynnistänyt korkotukijärjestelmän vuosina 2006–2007, jotta voidaan myöntää lyhytaikaisia ​​maatalouslainoja enintään 3 000 rupiaa vuotuisella korolla 7 % maanviljelijöille, jotka harjoittavat maatalouden ja siihen liittyvien alojen toimintaa, mukaan lukien maitotalous, mehiläishoito jne. myös lainojen nopeasta ja oikea-aikaisesta takaisinmaksusta.

Järjestelmää, jonka mukaan nykyiseen verotukseen on budjetoitu 22 000 miljoonaa rupiaa, muutettiin kuitenkin viime vuonna siten, että julkisen sektorin pankeille, alueellisille maaseutupankeille ja osuuspankeille myönnetään 1,5 prosentin korkotukea vuosina 2022-23-2024-25.

Samankaltaiset artikkelit