GST-kokoelman top 2 trn – Talousuutiset

GST

Intian brutto tavara- ja palveluveron (GST) periminen nousi 12,4 prosenttia vuodentakaisesta ennätyskorkeaseen 2,1 biljoonaan rupiaan huhtikuussa, mikä johtui useista tekijöistä, kuten yritysten tilien virtaviivaistamisesta tilikaudelle 24, poliittisten puolueiden vaalikulut ja maaseudun kulutuksen vaatimaton elpyminen. Aiemmin kaikkien aikojen korkein GST-keräysluku oli 1,87 lakh crore huhtikuussa 2023.

Valtiovarainministeriön keskiviikkona julkaisemien tietojen mukaan GST-perintöjä huhtikuun aikana (pääosin maaliskuun tapahtumista) vauhditti kotimaan myynnin (13,4 %) voimakkaampi kasvu kuin tuonnissa (8,3 %). Tämäkin vahvistaa käsitystä, että kulutuksen, joka on pysynyt vaimeana ja kallistuneena premium-tuotetuotteisiin, voi nyt olla taipumus laajenemaan. Mutta tämä ekonomistien mukaan olisi vielä vahvistettava muiden korkeataajuisten tietojen avulla.

Hyvitysten huomioimisen jälkeen netto GST-tulot huhtikuussa olivat 1,92 biljoonaa rupiaa, mikä on 15,5 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman julkaisi X:ssä: ”GST-perintä ylittää 2 biljoonaa rupiaa, kiitos talouden vahvan vauhdin ja tehokkaan veronkeräyksen.”

Edellinen korkein brutto GST-moppaus kirjattiin huhtikuussa 2023, 1,87 biljoonaa rupiaa.

Asiantuntijat sanovat, että vaikka osa kasvaneista keräilyistä johtuu tilikauden lopun noususta, se heijastaa myös yritysten merkittäviä parannuksia GST-vaatimusten noudattamisessa. ”Sekä keskus- että osavaltion GST-viranomaisten säälimätön keskittyminen GST-tarkastuksiin sekä säännölliset toimet veronkierron estämiseksi ovat johtaneet GST-vaatimustenmukaisuuden lisääntymiseen liiketoiminnassa kaikkialla maassa”, sanoi Deloitte Intian kumppani MS Mani.

Kokoelmista – Keski-GST-moppaus oli 43 846 miljoonaa rupiaa, valtion GST-moppaus 53 538 miljoonaa rupiaa, integroitu GST 99 623 miljoonaa (sisältää tuontitavaroista kerätyt 37 826 miljoonaa rupiaa) ja cess-kokoelmat 2601 crorea.

Keskus maksoi huhtikuussa kerätystä IGST:stä 50 307 miljoonaa rupiaa CGST:ksi ja 41 600 miljoonaa rupiaa SGST:lle. Ratkaisun jälkeen CGST-kokoelmat olivat yhteensä 94 153 miljoonaa rupiaa ja SGST-kokoelmat 95 138 miljoonaa rupiaa.

Ministeri mainitsi, että huhtikuussa tehty 91 907 miljoonan rupiaa oleva kollektiivinen IGST-suoritus on 4 413 miljoonaa rupiaa suurempi kuin todelliset 87 494 miljoonan rupiaa olevat netto-IGST-kokoelmat ja keskushallinnon maksamat maksut. ”Ei ole vireillä maksuja osavaltioille tehdyn IGST-ratkaisun vuoksi”, hän sanoi X.

Sanjay Chhabria, Nexdigmin välillisten verojen johtaja, sanoi: ”Kotimaan liiketoimien merkittävä kasvu (jota heijastuu huhtikuun keräyksissä) voi johtua siitä, että kulutus on keskittynyt kesän helteen voittamiseen, kuten ilmastointilaitteiden, juomien ja muiden ostojen myötä. lisääntyneenä matkustamisena koulujen ja korkeakoulujen pitkien lomien aikana.”

Samankaltaiset artikkelit