Fundamental Analysis -sarake: Vahvat tulot tukevat markkinoiden nousua

Share Market Today, Share Market Live

Tuloskauden alussa heinäkuussa meillä oli kolme teemaa – ensinnäkin se, että kokonaistulot ovat vahvat ja mahdollisesti yllättävät. Toinen oli se, että Intian ansiot olisivat päinvastoin kuin kehittyneiden maiden heikot tulot. Kolmanneksi odotimme viimeaikaisten tulosten laskun hidastuvan.

Todelliset tulokset ovat täyttäneet odotuksemme. Nifty-tulot kasvoivat 32 %, mikä on 7 % enemmän kuin konsensusarvioissa. Tämä johtui Ebitdan 20 prosentin kasvusta marginaalien noustessa. Myynnin kasvu oli kuitenkin heikkoa, vain 7 %. Tämä vastasi odotuksiamme siitä, että marginaalit elpyisivät, kun Ukrainan sodan jälkeisten raaka-aineiden korkeiden hintojen aiheuttama vastus kääntyy. Laajemman universumin tulot olivat vieläkin parempia, sillä kattaman 200 yrityksen tulos kasvoi noin 50 %. Sen sijaan USA:ssa on taantuma ainakin tuloissa. Yhdysvaltalaisten yritysten tämän kauden liikevaihto pysyi ennallaan, ja voitot laskivat yli 5 %.

Mitä tulee tulosyllätyksiin, lähes 46 % Nifty-50-yrityksistä jatkoi voittoaan, kuten Q4FY23. Alhainen perusvaikutus johti tuloksen isoon nousuun vuositasolla, kun taas lyöntiä jatkaneiden yritysten lukumäärällä mitattuna qoq oli samanlainen. Bloombergin konsensuksen FY24-25F EPS:ää tarkistettiin ylöspäin 2 %, mikä kumoaa äskettäisen laskemisen. Konsensus odottaa nyt tuloksen kasvavan lähes 20 % 24:llä tilikaudella ennen varovaisempia odotuksiamme 15 %:n kasvusta.

Mikä sitten johti tuloskasvuun? Tuloskasvua vauhdittivat jälleen kotimaiset suhdannetekijät, kuten BFSI ja Auto. BFSI:n tulos kasvoi 60 % vuotta aiemmasta, kun taas Auto teki merkittävän 179 miljardin ruplan voiton (verrattuna 13 miljardin rupiaan voittoon vain Q1FY23:lla. OMC:n kannattavuus nousi 305 miljardiin Q1FY24 verrattuna 185 miljardin tappioon Q1FY23 vahvan markkinoinnin ansiosta Ex-OMC, Niftyn tulos nousi 19 % vuotta aiemmasta 11 % odotuksiin verrattuna. Metals jatkoi aggregaattien vetämistä 40 %:n vuosittaisen tuloksen laskun johdosta teräsyhtiöiden johdosta, joiden tulos laski 70-80 %. toistaa alan suosiomme ”osta paikallista, vältä globaalia”.

Kaiken kaikkiaan tuloskausi on antanut meille luottamusta näkemykseemme, että talous on vahva ja olemme vahvan tulossyklin alussa. Viimeisten kahden vuoden aikana olemme nähneet enemmän investointivetoisten yritysten tuottavan tulosta Intian kulutussektoreilla sekä globaaleilla sektoreilla, kuten ohjelmistoilla, jotka hidastavat yleistä kasvua. Näemme lähitulevaisuudessa jatkuvan paineen näihin yrityksiin kahden seuraavan vuosineljänneksen aikana, kun heikko monsuuni saattaa hidastaa maaseudulle suuntautuneita kuluttajia. Mutta kaiken kaikkiaan vahva tuloskasvu tulee olemaan osakemarkkinoiden avaintekijä, ja arvostukset näyttävät hieman kalliilta. Vaikka uskomme markkinoiden konsolidoituvan lyhyellä aikavälillä, uskomme, että tulosten kaksinkertaistuminen seuraavan viiden vuoden aikana johtaa vahvaan tuottoon keskipitkällä aikavälillä.

(Kirjoittaja on Valentis Advisorsin perustaja ja tohtori)

Samankaltaiset artikkelit