SBI:n asiakas sanoo, että pankki ei ole valmis vaihtamaan silvottua 500 rupiaa. Saa vastauksen

Mutilated Rs 500 note exchange SBI

SBI:n asiakas valitti tänään sosiaalisessa mediassa, että pankin sivukonttori Darbhangassa Biharissa kieltäytyi vaihtamasta silvottua 500 rupiaa. Asiakas merkitsi SBI:n ja RBI:n revityn setelin valokuvaan ja kysyi, oliko hänen 500 Rs:n seteli voimassa vai ei.

”Hei @RBI @TheOfficialSBI onko se voimassa vai ei, koska pankki ei ole valmis vaihtamaan sitä. He vain riitelevät kanssani. Joten mitä minun pitäisi tehdä nyt?”, SBI-asiakas kirjoitti X-alustalla (entinen Twitter).

SBI:n X-kahva vastasi asiakkaalle ja pyysi häntä rekisteröimään valituksen SBI-portaaliin.

”Pahoittelemme aiheutunutta vaivaa. Rekisteröi tästä asiasta valitus tästä linkistä https://crcf.sbi.co.in/ccf kohdassa Henkilökohtainen segmentti/Yksittäinen asiakas//Yleinen pankkitoiminta>>Käteiseen liittyvät>>Liikaisten/rikkoutuneiden seteleiden vaihtamatta jättäminen ja mainitse lyhyesti ongelman yksityiskohdat viimeisessä sarakkeessa”, SBI vastasi.

”Kun valitus rekisteröidään onnistuneesti, saat valituksen nro. rekisteröidyllä matkapuhelinnumerollasi/sähköpostitunnuksellasi ja valitus käsitellään siinä mainitun TAT:n puitteissa”, pankki lisäsi.

Mitä RBI sanoo silvotuissa muistiinpanoissa

RBI:n yleiskirje, joka on päivätty 2. heinäkuuta 2018, valtuutti pankkeja tarjoamaan ”aktiivisemmin ja tarmokkaammin” palveluita, kuten tuoreiden/hyvälaatuisten seteleiden liikkeeseenlaskua ja likaisten/vaurioituneiden/viallisten seteleiden vaihtamista.

Kiertokirjeessä todettiin myös, että pienet rahoituspankit voivat halutessaan vaihtaa rikkinäisiä ja viallisia seteleitä.

Mikä on likainen muistiinpano?

RBI:n kiertokirje laajensi likaisen setelin määritelmää sisältämään setelin ”joka on likaantunut normaalin kulumisen vuoksi ja sisältää myös kaksiosaisen setelin, joka on liimattu yhteen, jossa molemmat esitetyt palaset kuuluvat samaan setelin ja muodostavat koko setelin. mikään olennainen ominaisuus puuttuu.”

RBI sanoi, että tällaiset likaiset setelit tulisi hyväksyä pankkien kautta valtion maksujen maksamiseksi ja luottojen luomiseksi pankeissa oleville yleisön tileille.

Mikä on silvottu muistiinpano?

RBI:n kiertokirjeen mukaan silvottu seteli on seteli, josta puuttuu osa tai joka koostuu useammasta kuin kahdesta kappaleesta.

”Rikkoutuneita seteleitä voidaan esittää missä tahansa pankin konttorissa. Näin esitetyt setelit hyväksytään, vaihdetaan ja niistä tulee päättää Reserve Bank of India (Note Refund) Rules, 2009, RBI sanoi.

Samankaltaiset artikkelit