Crypto startup pyrkii tokenisoimaan osakkeita pelaamalla sääntöjen mukaan

Experts believe that navigating securities laws globally will also be a challenge

Kryptovaluuttojen startup-yritykset ovat vuosien ajan yrittäneet kopioida osia Yhdysvaltain osakemarkkinoista lohkoketjussa digitaalisten omaisuuserien sijoittajien käyttöön ympäri maailmaa, usein murehtimatta liikaa sääntelijöiden hyväksynnästä.

Uusin projekti on kuitenkin yritys muuttaa osakkeet krypto-tokeneiksi tavalla, joka ei ole ristiriidassa arvopaperilakien kanssa, ja se on saanut yhden Wall Streetin tunnetuimman kaupankäyntiyrityksen tuen. Susquehanna International Group liittyi entiseen Coinbase Global Inc:iin. johtaja Balaji Srinivasan ja muut sijoittajat rahoittamaan Dinari-nimistä yhtiötä, jonka kotipaikka on Los Altos, Kalifornia.

Dinarin perustajat ovat hankkineet välittäjän Yhdysvalloista, edellyttäen että Financial Industry Regulatory Authorityn lopullinen hyväksyntä. He ovat myös rekisteröityneet Securities and Exchange Commissioniin siirtoagentiksi, jolloin yritys voi suorittaa tehtäviä, kuten jakaa osinkoja ja ylläpitää arvopaperien omistusrekisteriä.

”Usein ihmiset, varsinkin krypto-avaruudessa, pelkäävät vain sääntelyä. Ja asia on se, että monella tapaa niiden ei pitäisi olla, Gabriel Otte, Dinarin perustaja ja toimitusjohtaja, sanoi haastattelussa. ”Katsokaa Yhdysvaltain pörssit. Olemme luultavasti yksi maailman korkeimmin säännellyistä ekosysteemeistä. Mutta se on antanut meille mahdollisuuden kukoistaa ja kasvaa 1920-luvulta lähtien sellaiseksi, josta on todella tullut maailman vahvin arvopaperimarkkina.”

Projekti on osa kasvavaa luetteloa pyrkimyksistä muuttaa todellisen maailman omaisuus digitaalisiksi tokeneiksi, jotka käyvät kauppaa lohkoketjuissa. Hajautettu rahoitus, kryptomaailman nurkka, jonka kannattajat toivovat tekevänsä läpinäkyvämmän ja hajautetun version Wall Streetistä, tarjosi kerran kolminumeroista tuottoa erittäin alhaisten korkojen aikakaudella. Pöydät ovat kuitenkin kääntyneet useiden lainahankkeiden romahtamisen ja perinteisen omaisuuden suhteellisen turvallisuuden suotuisamman tuoton ympäristön seurauksena.

Vuonna 2021 perustettu Dinarin lippulaivatuote, Dinari Securities Backed Tokens tai dShares, antaa Yhdysvaltojen ulkopuolisille sijoittajille mahdollisuuden ostaa kryptovaluuttojen avulla joidenkin Yhdysvaltojen suurimpien yritysten ja pörssirahastojen osakkeita, mukaan lukien Tesla Inc., Walt Disney Co. . ja Nvidia Corp. Alusta, joka otettiin käyttöön aiemmin tässä kuussa, tarjotaan S-säännön mukaisesti. Sääntösarja mahdollistaa SEC-yhteensopivien arvopapereiden myynnin ulkomaisille sijoittajille.

Toisin kuin eräät aiemmat hankkeet, nämä tokenoidut osakkeet ovat yksitellen Dinarin ostamien todellisten osakkeiden takana. Yhtiö käyttää varsinaisten osakkeiden säilyttämiseen Alpaca Securities LLC:tä ja Interactive Brokers Group Inc:tä.

Tunnetuimpia aiempia pyrkimyksiä tokenisoida Yhdysvaltain osakkeita olivat Terra-lohkoketjuun rakennettu Mirror Protocol. Rekisteröimättömät rahakkeet kiinnittivät SEC:n tarkastuksen jo ennen kuin Terran vakaan kolikon romahdus aiheutti noin 40 miljardin dollarin tappiot ja käynnisti maailmanlaajuisen etsinnän projektin perustajalle Do Kwonille. Kwon istuu parhaillaan neljän kuukauden tuomiota Montenegrossa väärennetyllä passilla matkustamisesta, ja sekä Yhdysvallat että Etelä-Korea hakevat hänen luovuttamistaan ​​saadakseen syytteen hänen väitetystä roolistaan ​​vakaan kolikon epäonnistumisessa säilyttää aiottua 1 dollarin arvoa.

Dinari on kerännyt 7,5 miljoonaa dollaria siemensijoituksia sijoittajilta, mukaan lukien SPEILLLP, joka on Susquehanna International -konserniin kuuluva yritys, pääomasijoitusyhtiö 500 Global, entinen Coinbasen teknologiajohtaja Srinivasan ja riskipääomasijoittaja Sancus Ventures.

Kun Dinari on vahvistanut käyttäjän ”tunne asiakas” -sääntöjen mukaisesti, sijoittaja voi ostaa tokenoituja osakkeita maksamalla vakailla kolikoilla, kuten USDC. Tokenin haltijat ansaitsevat osinkoja, mutta eivät voi äänestää suoraan osakkeenomistajina. Alusta perii maksun jokaisesta ostoksesta. Kuka tahansa voi seurata jokaista Dinarin kauppaa taustalla olevan lohkoketjuteknologian ansiosta. Otte sanoi, että he etsivät ulkopuolista tilintarkastajaa. Dinarin tehtävänä on luoda kaikkea, mikä muistuttaa etäältä maailman suurimman osakemarkkinoiden toimintoja.

Osakemerkkien haltijat voivat aluksi myydä ne vain takaisin Dinarille. Alustan tavoitteena on, että tokeneita käytetään laajasti kryptomarkkinoilla – joko lainan vakuudeksi tai vaihtamalla ne muihin tietoturvatokeneihin. Rahakkeita ei voi ostaa Yhdysvaltojen kaupankäyntiajan ulkopuolella. Jake Timothyn, perustajajäsenen ja teknologiajohtajan mukaan, Dinari ei ole vangittuna, mikä tarkoittaa, että käyttäjien on säilytettävä rahakkeita omissa digitaalisissa lompakoissaan. Arvopaperilakien liikkuminen ympäri maailmaa on myös haaste. Dinari kohtaa ”monimutkaisen sääntelyn eri lainkäyttöalueilla”, sanoi Lake Dai, Sancus Venturesin perustaja ja johtaja, yksi projektin sijoittajista.

”Dinarin loppupelinä on käyttää välittäjä-jakaja-lisenssejämme, jotta meillä on toimiva pörssi, jossa näillä arvopapereilla voidaan käydä kauppaa”, Chas Rampenthal, Dinarin toinen perustaja ja lakimies, sanoi haastattelussa. ”Jotta juosta, sinun täytyy kävellä, ja jotta voit kävellä, sinun on ryömittävä”, hän sanoi. ”Tämä on tavallaan tapamme aloittaa.”

Samankaltaiset artikkelit