CIBIL-pisteet 700 hyvä vai huono? Kuinka saada henkilökohtainen laina alhaisella luottopisteellä Intiassa

CIBIL score 700 good or bad? How to get personal loan with low credit score in India

Voitko turvata henkilökohtaisen lainan alhaisella luottopisteellä? Vastaus on ”kyllä”, mutta silloin on tiettyjä muita ehtoja, jotka sinun on täytettävä ennen kuin lainanantaja määrää luoton. Kun otat yhteyttä lainanantajaan saadaksesi henkilökohtaista lainaa, se tekee ensimmäisenä luottotietojen arvioinnin. Kun lainanantaja on tyytyväinen luottopisteisiisi, jota kutsutaan yleisesti CIBIL-pisteiksi, se arvioi useita muita tekijöitä tarkistaakseen kelpoisuutesi henkilökohtaiseen lainaan.

Mikä on CIBIL?

CIBIL:n täysi muoto on Credit Information Bureau (India) Limited, Intian vanhin luottotoimisto. Vuonna 2016 TransUnion osti CIBILin TransUnion CIBILiksi, joka on edelleen suosittu nimellä CIBIL. Intiassa on neljä Reserve Bankin tunnustamaa luottotietoyritystä. Nämä ovat TransUnion CIBIL, Experian, Equifax ja CRIF High Mark.

Mikä on CIBIL-pistemäärä?

CIBIL-pisteet on kolminumeroinen luku 300 ja 900 välillä, joka lasketaan luottohistoriaasi vastaan. Yksinkertaisesti sanottuna se kertoo pankille, kuinka vastuullinen olet ollut lainanottajana ja luottokortin käyttäjänä. Joten tässä tulee mieleen kysymys, että mikä CIBIL-pistemäärä on tyydyttävä lainanantajille.

Onko CIBIL-pistemäärä alle 700 huono?

Se, mikä pistemäärä on hyvä, huono tai tyydyttävä, riippuu lainanantajasta. Jos CIBIL-pisteesi on yli 750, sitä pidetään ”Erittäin hyvänä”, mikä johtaa ”erittäin korkeaan” lainan hyväksymisen todennäköisyyteen. Jos pisteytesi on välillä 700-749, se saa ”Hyvä” -tunnisteen, jossa on ”Suuri” mahdollisuus saada henkilökohtaista lainaa. Pistealue 650-699 antaa sinulle ”tyydyttävän” -tunnisteen, ja on mahdollista, että lainahakemuksesi menee läpi. Kun pisteet ovat välillä 600-649, lainan hyväksymisen mahdollisuus on ”matala”, koska tätä luottoluokitusta pidetään ”huonona”. Jos luku laskee edelleen ja putoaa alle 600:n, lainan hyväksymisen todennäköisyys on ”Erittäin alhainen”, koska tälle pistemäärälle on annettu ”Erittäin huono” -tunniste.

Taulukon lähde: ICICI Bank

Viisi parasta vinkkiä henkilökohtaisen lainan saamiseksi alhaisella CIBIL-pisteellä:

Jos epäilet, että pankki voi hylätä henkilökohtaisen lainahakemuksesi alhaisen luottopistemäärän perusteella, lisää lainahakemukseen apuhakija, mikä lisää luottohyväksynnän mahdollisuuksia. Muista kuitenkin, että yhteishakijan tulee olla ansaitseva perheenjäsen.

Jos työskentelet maineikkaassa yrityksessä tai julkisen sektorin organisaatiossa, lainan hyväksymisen mahdollisuudet kasvavat, eikä lainanantaja välttämättä tee CIBIL-pisteeseesi perusteeksi hylätä hakemustasi. Pankit ja NBFC:t kokevat, että työllistyminen suurissa maineikkaissa yrityksissä ja julkisen sektorin yrityksissä on muita parempi tulovarmuus.

Harkittaessa henkilökohtaista lainahakemusta useimmat lainanantajat etsivät alhaisempaa velka-tulosuhdetta, mieluiten alle 40 %, koska se osoittaa lainanhakijan tasapainoisen velan tulotason.

Jos luottopisteesi on alhainen ja haet henkilökohtaista lainaa, lainanantaja voi pyytää sinua toimittamaan lisäasiakirjoja lainasi hyväksymistä varten. Joten sinun on oltava valmis kaikkiin mahdollisiin asiakirjoihin, jotka pankkiiri voi pyytää sinua toimittamaan.

Sinulla on mahdollisuus kääntyä pankin ulkopuolisen lainanantajan puoleen, jos sinulla on vaikeuksia saada lainaa pankeista. Markkinoilla on monia ei-pankkirahoitusyrityksiä ja fintech-toimijoita ja saatat onnistua saamaan lainaa yhdeltä tällaiselta yritykseltä jopa alhaisella luottopisteellä.

Samankaltaiset artikkelit