Asiantuntijat ehdottavat sääntelyn uudelleenarviointia fintech-sektorin vauhdittamiseksi ja vaatimustenmukaisuuden keventämiseksi – Banking & Finance News

money

Kun fintech-sektori kasvaa ja laajenee, on tarpeen tarkastella uudelleen sääntelypolitiikkaa ja suuntaviivoja, jotta voidaan vauhdittaa taloudellisen osallisuuden edistämistä ja rahoitustuotteiden tunkeutumista pyramidin pohjalle, asiantuntijat sanoivat.

Fintech-avaruus on mullistanut rahoitusalan maassa. Se on myös auttanut suuressa määrin Intian talouden virallistamisessa, mutta äskettäinen Reserve Bankin toiminta Paytm Payments Bank Ltd:tä (PPBL) vastaan ​​jätti osan teollisuudesta hämmentyneeksi.

RBI:n toiminnan jälkeen osa teollisuudesta ilmaisi tunteen, että sääntely-ympäristö innovaatioiden vaalimisen sijaan voisi haitata fintech-yritysten kehitystä.

Sanotaan, että teknologiavetoiset yritykset ovat aina olleet säädöksiä edellä ja säännökset ovat kuromassa kiinni. Maksupankin luomisen tarkoituksena oli palvella Intian palvelemattomia ja alipalveluita, joilla on min-KYC ja täysi KYC-tili, joiden luottoraja on vain 200 000 rupiaa.

”Nopeasti kasvava fintech-teollisuus on vuosien varrella kohdannut enemmän sääntelyä, kuten muutkin nousevat uuden aikakauden digitaaliset talouden osa-alueet. Koska hallitus on tukenut startup-ekosysteemiä… se omaksuu tasapainoisen lähestymistavan varmistaakseen, että sääntely-ympäristö edistää innovaatioita”, MobiKwik, toimitusjohtaja Bipin Preet Singh sanoi.

Digitaalisen julkisen infrastruktuurin (DPI) ja suojakaiteiden, kuten fintech SRO:n perustamista koskevan vaatimuksen, avulla voidaan sanoa, että Intian sääntely-ympäristö on tukenut alaa voimakkaasti, hän lisäsi.

Hallituksen on tarkasteltava uudelleen sääntelypolitiikkaa ja ohjekehystä, jotta intialaiset fintech-yritykset ovat läpinäkyvämpiä sekä hallitukselle että kuluttajille, Aankush Ahuja, FOIP:n (Fractional Ownership Investment Platform) perustaja ja toimitusjohtaja, sanoi.

Kuluttajien käytettävissä olevien tulojen kasvaessa he luottavat enemmän fintech-yrityksiin säästöjen ja sijoitusten suhteen, Ahuja, joka ylläpitää innovatiivista osaomistusalustaa, joka auttaa keräämään varoja arvokauppoihin kiinteistö- ja rahoituspalveluissa.

Vain yhtenäinen hallituksen politiikka ja sääntelykehys auttavat lisäämään läpinäkyvyyttä ja kuluttajien turvallisuutta fintech-ekosysteemissä, hän lisäsi.

Asiantuntijat sanoivat myös, että nykyinen sääntely-ympäristö vaatii varovaisuutta rahoitusjärjestelmän järjestelmäriskien hallinnassa ja edellytti alan kasvulle erilaista sääntelyä.
Deloitte Intian kumppanin (pankki- ja pääomamarkkinat) Vijay Manin mukaan nykyinen sääntely-ympäristö vaatii varovaisuutta järjestelmäriskien hallinnassa, erityisesti mitä tulee KYC/AML-vaatimusten noudattamiseen, säänneltyjen yksiköiden vankka ja riippumaton hallinto, petosriskit. ja kyberturvallisuusriskejä.

Tämä on välttämätöntä rahoitusjärjestelmän uskottavuuden säilyttämiseksi ja loppukuluttajan etujen turvaamiseksi, Mani sanoi.

”Tästä huolimatta saattaa olla aihetta käyttää enemmän mekanismeja, kuten hiekkalaatikkoja varhaiseen ja avoimeen vuorovaikutukseen sääntelyviranomaisten ja fintech-yritysten välillä, ja vastaavasti laajempaan ja laajempaan tiedon jakamiseen vaatimustenmukaisuuden ja riskienhallinnan monimutkaisuudesta. Tämä voi tarjota sijoittajille paremman näkyvyyden pääomaan kohdistuvista riskeistä”, hän lisäsi.

Induslawin perustajaosakas Avimukt Dar on sitä mieltä, että teknologiavetoisen sektorin osalta tarvitaan räätälöityjä säädöksiä eikä suoraviivaista lähestymistapaa, eikä vaatimustenmukaisuustaakka saa riittää tukahduttamaan alaa. Sääntelyviranomaisen tulisi pitää näitä nuoria yrityksiä ja antaa niille mahdollisuudet saavuttaa digitaalisen Intian tehtävä.

Sääntelyviranomaiset tiedostavat, että startup-yritysten häiritsevän innovaation kuluttajahyöty voi joissain tapauksissa olla suurempi kuin vaatimustenmukaisuusriskit, ja näin ollen riskit ja mahdolliset hyödyt pyritään tasapainottamaan, Dar sanoi ja lisäsi, että tämä pätee erityisesti startup-yrityksiin. tai markkinarako, jossa he ovat, ovat vielä mittakaavassa.

”Mielestäni fintech-sääntelyyn tarvitaan räätälöity lähestymistapa. Suuret säännellyt yhteisöt, kuten pankit ja sijoitusrahastot, hyötyvät kettereiden startup-yritysten innovaatio- ja toteutuskyvystä, ja sellaisenaan ekosysteemillä, kuten kaikilla muillakin, on potentiaalia olla symbioottinen”, Dar sanoi.

Koska fintech-sektori liittyy ensisijaisesti rahan ja taloustietojen liikkuvuuteen, sääntely-lähestymistapa, joka antaa kuluttajille mahdollisuuden pelata sellaisella lipulla, joka ei vaaranna heidän hengensäästöjään ja säilyttää henkilötietojensa eheyden, voisi tarjota hyödyllisen tasapainon, hän sanoi. .

Samalla rohkaisemalla startup-yritysten kevyen kosketuksen lisensointia voidaan rakentaa vaatimustenmukaisuus- ja hallintostandardeja fintech-sektorilla, hän lisäsi.

Ecohongin samanlainen näkemys, Shilpa Mankar Ahluwalia, kumppani, Shardul Amarchand Mangaldas & Co, sanoi, että säännösten on löydettävä tasapaino sellaisten ekosysteemien luomisen välillä, jotka suojelevat kuluttajia mutta mahdollistavat silti innovaation.

Fintech-tuotteiden kasvu ja käyttöönotto Intiassa on ollut räjähdysmäistä, erityisesti maksu- ja digitaalisen lainauksen aloilla, hän sanoi ja lisäsi, että kun markkinat saavuttavat tietyn mittakaavan ja koon, sääntely on väistämätöntä ja kasvun kannalta kriittistä.

Pienellä varoitusajalla tehdyt sääntelymuutokset aiheuttavat häiriöitä markkinoilla ja lisäävät myös innovaattori- ja sijoittajayhteisöjen käsitystä sääntelyriskeistä, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit