ARC:t saattavat nähdä konsolidoinnin: Crisil – Banking & Finance News

asset reconstruction company, sset reconstruction company news, ARCs, ARCS India, ARCs news, banking news

Asset Reconstruction Company (ARC) -segmentissä saattaa tapahtua jonkin verran keskittymistä, varsinkin jos korkeamman nettoomistetun pääomavaatimuksen suuntaviivat toteutuvat, Crisil Ratings sanoi tuoreessa raportissa.

Lokakuussa 2022 RBI pyysi ARC:ita nostamaan omistamansa nettovarat 200 miljardiin maaliskuuhun 2024 mennessä ja 300 miljardiin maaliskuuhun 2025 mennessä. Vaikka kaksi ARC:ta on luopunut lisenssistään normien vapauttamisen jälkeen, noin 40 % on edelleen RBI:n kynnyksen alapuolella, raportti. sanoi.

”Jos korkeamman NOF-vaatimuksen ohjeistus toteutetaan, se voi johtaa konsolidointiin, koska pienten ARC:iden voi olla vaikea saada pääomaa täyttääkseen nämä kriteerit”, raportissa todettiin ja lisättiin, että suuret ARC:t nappaavat suuremman osan stressaavasta omaisuudesta. piirakka eteenpäin.

ARC-toimialan hallinnoitavat varat kasvoivat 17 % vuosina 2022-23 (huhti-maaliskuu) johtuen suuresta stressaantuneesta omaisuudesta, jonka omaisuuden jälleenrakennusyritys osti pankista. Ilman tätä yksittäistä kauppaa kasvu oli vain 7 %.

Vaikka stressaantuneiden omaisuuserien markkinat keskittyivät enemmän vakuudellisiin omaisuusluokkiin, kuten asuntolainat ja asuntolainat, vakuudettomien henkilölainojen ja mikrorahoituslainojen osuus on ollut nousussa viime vuosina. Vakuudellisten omaisuuserien kokonaisosuus muodostaa kuitenkin edelleen huomattavan osan annetuista vähittäiskaupan arvopaperitoteista.

Crisil Ratings uskoo, että ARC:illa on kilpailuetu vähittäis- ja MSME-lainoissa. Tämä johtuu siitä, että muut sijoittajaluokat, kuten stressaantuneiden omaisuuserien rahastot, eivät todennäköisesti ole kiinnostuneita näistä segmenteistä, koska toiminnallisesti intensiivisen järjestelyn rakentaminen vähittäiskaupan stressaantuneiden omaisuuserien hallintaan edellyttää suuria investointeja.

Koska käyttökustannukset kasvavat, volyymi tulee olemaan kriittistä kannattavuuden kannalta, raportissa todetaan.

Yleisesti ottaen luokituslaitos odottaa alan kasvavan 8–9 prosenttia vuosina 2023–2024 ja 5–6 prosenttia vuosina 2024–25. Tämä johtuu suurelta osin suurista yritysostoista. Myös National Asset Reconstruction Companyn yritysostojen odotetaan kiihtyvän eteenpäin, mikä tukee koko toimialaa.

Samankaltaiset artikkelit