Yritysten CP-emissiot nousivat 60 % marraskuussa

commercial papers, money market, NBFCs, India Ratings & Research, Tata Power, latest news, top news, business news,

Yritystodistusten (CPs) kautta tapahtuva varainhankinta kasvoi marraskuussa 60 % huolimatta rahamarkkinoiden korkojen kiristymisestä kiristyneen likviditeetin vuoksi. Yritykset keräsivät marraskuussa 26 000 miljoonaa rupiaa, kun se lokakuussa oli 16 300 miljoonaa rupiaa Intian Ratings & Researchin toimittamien tietojen mukaan. Varoja kerättiin ensisijaisesti käyttöpääomatarpeiden täyttämiseen.

”Kun maksuvalmius on mukava ja korot matalat, yrityksillä ei ole kiire kerätä varoja, mutta kun rahaa on vähemmän saatavilla, kaikki haluavat suojata itsensä ennalta”, Ajay Manglunia, toimitusjohtaja ja sijoituspäällikkö. luokkaryhmä JM Financialissa, kertoi FE:lle. ”Likviditeetin kiristyessä kaikki halusivat pitää mukanaan riittävästi käteistä.” Yritykset kääntyivät rahamarkkinoiden puoleen, kun myös pankit ovat nostaneet korkoja, hän lisäsi.

CP on yritysten liikkeeseen laskema velkainstrumentti täyttääkseen lyhyen aikavälin rahoitustarpeensa rahamarkkinoilta. Suurista liikkeeseenlaskuista Tata Power Company keräsi viime kuussa 1 650 miljoonaa rupiaa, Sikka Port and Terminals keräsi 1 400 miljoonaa rupiaa ja L&T 1 250 miljoonaa rupiaa.

”Yritykset keräsivät varoja suurelta osin täyttääkseen korkeammat käyttöpääomavaatimukset. Kolmas vuosineljännes on yleensä parempi luoton kasvulle tahdissa yritystoiminnan kanssa, joten myös käyttöpääomavaatimuksen odotetaan olevan korkea. Ja korkeamman inflaation aiheuttamien kohonneiden panoskustannusten vuoksi CP:iden yleinen vaatimus on korkea”, sanoi Soumyajit Niyogi, Intian Ratings & Researchin analyyttisen ydinryhmän johtaja.

Rahamarkkinoiden yön yli -korot vaihtelivat marraskuussa 6,75-6,85 % välillä, kun ne lokakuussa olivat 6,65-6,75 %. Korot ovat nousseet viime kuukausina kiristyneen likviditeetin vuoksi. Intian keskuspankki on tehnyt selväksi, ettei se ole tyytyväinen järjestelmän ylimääräiseen likviditeettiin. Lisääntynyt likviditeetti saa pankit lainaamaan avokätisesti, mikä puolestaan ​​kiihdyttää inflaatiota.

CP-emissiot pysyvät suurina tulevina kuukausina, sillä keskuspankin odotetaan pitävän likviditeettiä tiukempana ja luottokysyntä pysyy yleensä korkeana tilikauden jälkipuoliskolla.

Intian Ratings & Researchin mukaan NBFC:n, asuntorahoitusyhtiöiden ja yritysten CP-emissiot olivat marraskuussa noin 62 500 miljoonaa rupiaa.

Samankaltaiset artikkelit