Ylelliset asunnot myyvät enemmän kohtuuhintaisia ​​koteja Intiassa – tärkeimmät syyt

Luxury housing outselling affordable homes in India – Top reasons

Intian kiinteistöalan uraauurtavassa muutoksessa luksusasuntojen kysyntä on ylittänyt kohtuuhintaisten asuntojen kysyntää ensimmäistä kertaa Intiassa. Tämä merkittävä kehitys syntyi heinä-syyskuun vuosineljänneksen aikana, kuten kiinteistökonsultti Knight Frankin tuore raportti paljastaa.

Tämän vuosineljänneksen aikana Intiassa myytiin 82 612 asuntoa, mikä merkitsee kuuden vuoden huippua ja 12 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden vastaavan neljänneksen 73 691 asuntoa. Erityisesti korkealuokkaiset asuntomarkkinat, joiden hinnat ylittivät 1 miljoonan rupiaa, ylittivät kysynnän kohtuuhintaisessa segmentissä, jonka hinta on alle 50 000 rupiaa.

High-end-kategoriassa asunnot, joiden hinnat ovat 50 000–1 000 000 000 rupiaa, ottivat johtoaseman, ja niiden osuus markkinaosuudesta oli 36 prosenttia 29 827 myydyllä asunnolla. Tämän segmentin myynti kasvoi vaikuttavat 14 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna, ja merkittävä panos oli sellaisista kaupungeista kuin Bengaluru, Pune ja Mumbai.

Lähellä jäljessä olivat luksusmarkkinat, joiden markkinaosuus oli 35 prosenttia. Tämän segmentin myynti kasvoi merkittävästi 39 prosenttia edellisestä neljänneksestä ja nousi 28 642 yksikköön, kun se edellisenä vuonna oli 20 501 yksikköä. National Capital Region (NCR) kirjasi eniten myyntiä, jota seurasivat Mumbai ja Bengaluru tässä luokassa.

Sitä vastoin kohtuuhintaisten asuntojen segmentti, alle 50 000 rupiaa hinnoiteltujen asuntojen markkinaosuus laski 29 prosenttiin edellisvuoden 36 prosentista. Tässä kategoriassa myytiin vain 9 930 yksikköä vuosineljänneksen aikana, kun vastaava luku viime vuonna oli 10 198 yksikköä. Merkittävää on, että kohtuuhintaisten asuntojen nykyinen markkinaosuus on selvästi alle vuoden 2018 54 prosentin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tämä muutos korostaa merkittävää muutosta markkinoiden dynamiikassa, mikä osoittaa, että arvokkaampia kiinteistöjä suositaan selvästi, kun taas kohtuuhintainen segmentti kohtaa haasteita nousevien kustannusten vuoksi. Huolimatta kohonneista koroista ja kohoavista hinnoista korkeatasoisen asunnon ostajat eivät näytä lannistuneen, kun taas kohtuuhintaisten asuntojen markkinat vaativat lisätoimia kysynnän piristämiseksi ja kehityksen kannattavuuden parantamiseksi.

Whiteland Corporationin perustaja Navdeep Sardana kommentoi samaa: ”Ylellisten asuntojen kysyntä on kasvussa, koska halutaan terveelliseen elämäntapaan, jossa yhdistyvät mukavuus ja ylelliset mukavuudet. Nämä kodit symboloivat henkilökohtaisia ​​saavutuksia, hienostuneisuutta ja edistystä yhteiskunnassa. Luksusasuntojen myynnin odotetaan jatkuvan vahvana nopean kaupungistumisen, parantuneen saavutettavuuden ja toiveiden vuoksi. Luksusasuntojen kysyntä on lähes kaksinkertaistunut viimeisen viiden vuoden aikana, mikä johtuu pääasiassa finanssipoliittisesta vahvuudesta ja maineikkaiden kiinteistöalan toimijoiden todistetusta toimituksista. NCR, erityisesti Gurugram, on nähnyt luksusasuntojen myynnin kasvun erityisesti HNI- ja UNHI-asuntojen sekä varakkaiden millenniaalien keskuudessa, jotka haluavat pysyä lähellä työtä ja nauttia mukavasta elämäntyylistä. Alan odotetaan jatkuvan vahvana myyntivauhdissa tällä juhlavalla vuosineljänneksellä.

”Kiinteistöt ovat kokemassa huomattavan noususuhdanteen, ja niistä on tulossa paras vaihtoehto sijoittajille Anarockin vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla tehdyn Consumer Sentiment Surveyn mukaan. Huippuluokan luksusasuntojen myynti on kasvanut merkittävästi tänä aikana. Sellaiset tekijät kuin RERA:n tehokas käyttöönotto ovat johtaneet merkittävään kasvuun Intian kiinteistöalalla. RERA:n keskeiset periaatteet, kuten läpinäkyvyys, vastuullisuus ja projektien täsmällinen loppuunsaattaminen, synnyttävät luottamusta ja varmuutta ostajien keskuudessa. Tämä lainsäädäntö varmistaa, että kehittäjät noudattavat luvatut aikataulut ja täyttävät sitoumuksensa”, sanoi Venket Rao, Intygratin perustaja.

Samankaltaiset artikkelit