Wall Street Week Ahead – Sijoittajat toivovat USA:n pehmeän laskun nousun inflaatiotietoihin

Wall Street,

Yhdysvaltain osakesijoittajat keskittyvät ensi viikon inflaatiotietoihin, jotka voivat määrittää viime viikkoina heiluneen osakerallin lähiajan polun. Merkkejä, että Yhdysvaltain talous on oikeilla ns. pehmeällä laskulla, jossa liittovaltion Reserve pystyy alentamaan inflaatiota vahingoittamatta pahasti kasvua. Se on auttanut S&P 500:n 16 prosentin nousua tähän päivään mennessä. Viime viikon työllisyystiedot vaikuttivat tähän tarinaan, mikä osoitti, että työmarkkinat pysyivät vahvana, vaikkakaan eivät tarpeeksi vahvoina herättämään huolta. että Fedin olisi nostettava korkoja enemmän taistellakseen inflaatiota vastaan, mikä järkytti markkinoita viime vuonna.

Ensi viikon kuluttajahintatiedot saattavat joutua löytämään samanlaisen tasapainon, sijoittajat sanoivat. Liian korkea luku saattaa aiheuttaa pelkoa siitä, että keskuspankki nostaa korkotasoa pidemmäksi aikaa tai nostaa niitä enemmän tulevina kuukausina. Tämä antaisi sijoittajille vähemmän syytä pitää kiinni osakkeista teknologiavetoisen pudotuksen jälkeen, jossa S&P 500 putosi noin 5 % kesän huipuista.” Tämä inflaatiodemoni ei ole kaukana tuhoutumisesta”, sanoi Michael Purves, Tallbacken Capital Advisorsin johtaja. Se, joka odottaa merkkejä korkeammasta inflaatiosta, painaa rallin vauhdittaneita megacap-kasvun moninkertaisia ​​nimiä.

”Jos kohtaamme rakennemuutoksen korkeammalla nimellis BKT:n kasvulla, siihen liittyy epävakautta ja odottamattomia seurauksia.” Tulevaisuuden Fedin politiikkaa arvioivat sijoittajat seuraavat tulevalla viikolla myös muita tietoja, mukaan lukien tuottajahinnan lukeminen. Yhdysvaltain keskuspankin odotetaan pitävän ohjauskorot vakaina 20. syyskuuta pidettävässä kokouksessaan. Markkinat hinnoittelevat myös lähes 44 prosentin todennäköisyydellä koronnoston Fedin marraskuun kokouksessa, kun se kuukausi sitten oli 28 prosenttia.

”Jos saamme korkean inflaatioprintin, odotukset nousevat heti” syys- ja marraskuussa, sanoi Randy Frederick, Schwab Center for Financial Researchin kaupankäynnin ja johdannaisten toimitusjohtaja. OPTIMISTOISTA, MUTTA VAROITTAA Strategit ja sijoittajat ovat tällä hetkellä suurelta osin pitäneet kiinni. uskoa markkinoihin osakkeiden viimeaikaisesta heilahtelusta huolimatta. Jotkut ovat kuitenkin kasvamassa varovaisemmiksi.Syyt optimismiin ovat Yhdysvaltojen talouden suhteellinen menestyminen Eurooppaan ja Kiinaan verrattuna ja merkit, että S&P 500 -yritysten niin sanottu tulostaantuma saattaa olla ohi. Kiina ja huoli yhdysvaltalaisten yritysten marginaalien supistumisesta ovat saaneet jotkin markkinaosapuolet uskomaan, että osakkeiden voittojen saaminen vaikeutuu.

S&P 500 -tietotekniikkasektori putosi tällä viikolla yli 2 % uutisten jälkeen, että Peking oli määrännyt valtionhallinnon työntekijöitä lopettamaan iPhonen käytön työssä. Applen osakkeet laskivat 6 % viikon aikana, koska pelkäsivät, että yritys ja sen toimittajat kärsivät kiinalaisen Huawein lisääntyvästä kilpailusta.” Uskomme, että olemme edelleen härkämarkkinoilla, jotka saavuttavat uudet ennätykset ennen vuoden loppua, mutta se tulee olemaan mutkainen tie”, sanoi Ned Davis Researchin Yhdysvaltain päästrategi Ed Clissold. S&P 500 -indeksi on laskenut noin 5 % heinäkuun huipuistaan, mikä on tehnyt osakkeiden arvostuksista yleisesti ottaen houkuttelevampia, kun otetaan huomioon välittömän taantuman vähäinen mahdollisuus, sanoi. Jonathan Golub, Credit Suisse Securitiesin vanhempi osakestrategi.

Hän totesi, että 10:ssä S&P 500:n 11 sektoriryhmästä termiinihinta ja tuloskertoimet laskivat elokuussa, vaikka koko indeksin P/E on edelleen lähellä 20:tä, kun se vuoden 2022 lopussa oli 17. Suurin osa osakkeiden härkätapauksesta riippuu heikentyneestä inflaatiosta, joka lopulta ajaa Fedin laskemaan korkoja.”Jos näkisimme korkojen merkittävän nousun, osakemarkkinat eivät kestäisi niin hyvin”, sanoi David Lefkowitz, Yhdysvaltain osakkeista vastaava johtaja. UBS Global Wealth Managementissa.

Samankaltaiset artikkelit