Entero Healthcare Solutions listat 1 228,70 Rs, alennus 2,3 %; Selvitä kannattaako sijoittaa? – Markkinauutiset

Entero Healthcare Solutions logo

Entero Healthcare Solutions debytoi pörssissä 1 228,70 Rs:lla, mikä on 2,3 %:n alennus emissiohinnasta. Yhtiö asetti emissiohintarajaksi 1 195-1 258 rupiaa osaketta kohden ja keräsi yhteensä 1 600 000 000 rupioita tarjoamalla 12,7 miljoonaa osaketta.

Yhtiön osakkeet noteerattiin sekä NSE:ssä että BSE:ssä. Entero avasi tarjouksen listautumisannistaan ​​helmikuun 9. päivänä ja päätti sen 13. helmikuuta. Yksityissijoittajien oli tarjottava vähintään 11 ​​osaketta, mikä on yhteensä 13 838 rupiaa.

Yhtiö tarjosi ankkurisijoittajille 5,7 miljoonaa osaketta ja keräsi heiltä noin 716 miljoonaa rupiaa.

Entero on terveydenhuollon tuotteiden jakelija kaikkialla Intiassa, sillä se jakelee tuotetta apteekeille, sairaaloille ja klinikoille käyttämällä teknistä alustaansa.

Taloudellisesti yhtiö teki nettovoiton vain kerran viimeisen neljän vuosineljänneksen aikana ja kirjasi heinä-syyskuun viimeiseksi raportoituksi neljännekseksi. Joulukuun 24. tilikauden päättyneellä vuosineljänneksellä yhtiön nettovoitto oli 11,64 miljardia, kun taas saman tilikauden edellisen vuosineljänneksen tappio oli 11,10 miljoonaa.

Yhtiön mukaan annista kertyvät nettovarat käytetään pitkäaikaisten käyttöomaisuusinvestointien rahoittamiseen, lainojen maksuun, yrityskauppoihin ja muihin yleisiin käyttötarkoituksiin.

Listautumisannin ylivoimainen tulos jäi listaamista edeltäneistä odotuksista alle ja korosti tiettyjä yrityksen taloudelliseen hyvinvointiin liittyviä huolenaiheita, sanoi Swastika Investmartin varallisuusjohtaja Shivani Nyati.

Koska yhtiö on raportoinut tappioista viimeisen kolmen vuoden aikana, tämä on herättänyt huolta sen taloudellisesta kestävyydestä ja kannattavuudesta. Sillä on myös haasteita, jotka liittyvät negatiivisiin kassavirtoihin kaikista kolmesta päätoiminnosta, mikä vaikuttaa käyttöpääomavaatimuksiin, hän sanoi.

”Vaikka Enterolla on tiettyjä vahvuuksia, sen taloudellinen tilanne vaatii varovaisuutta, ja uusien sijoittajien on parasta välttää tätä osaketta. Jopa sijoittajia, jotka ovat saaneet allokaatioita listautumisannin kautta, kehotetaan luopumaan omistuksistaan”, Nyati sanoi.

ICICI Securities, Dam Capital Advisors, Jefferies India, Jm Financial ja SBI Capital Markets olivat kirjanpidossa johtavia liikkeeseenlaskijoita.

Samankaltaiset artikkelit