VanEck, ProShares, Bitwise tuovat markkinoille Ether-futuureihin sidotut ETF:t

In contrast, the SEC has denied all spot Bitcoin ETF applications

Kolme yhdysvaltalaista sijoituspäällikköä lanseerasi maanantaina ensimmäiset futuuripohjaiset pörssinoteeratut rahastot (ETF), jotka on sidottu eetterin, maailman toiseksi suurimman kryptovaluutan, arvoon. ProSharesin, VanEckin ja Bitwise Asset Managementin kuusi uutta rahastoa antavat sijoittajille mahdollisuuden ottaa ensimmäistä kertaa positioita eetteripohjaisiin pörssilistatuihin tuotteisiin.

LSEG:n tietojen mukaan kuuden rahaston kaupankäyntimäärät olivat yhteensä 1,92 miljoonaa dollaria ensimmäisenä kaupankäyntipäivänsä aikana. Suurin yksittäinen rahasto, ProShares Ether Strategy ETF, käytti kauppaa 878 560 dollarilla. Futuuripohjaisten tuotteiden debyytit tulevat vaikka Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitea (SEC) harkitsee edelleen, hyväksyykö se bitcoinin ja mahdollisesti eetterin ja muiden kryptovaluuttojen spot-hintoihin sidotut ETF:t.

”Tämä on looginen seuraava askel sääntelyviranomaisille ja omaisuudenhoitajille”, sanoi Kelley Hunt & Charles LLC:n rehtori Aisha Hunt, joka neuvoo asiakkaita ETF-markkinoilla. ”Se tosiasia, että nämä ovat sidottu CFTC:n säätelemiin futuurisopimuksiin, teki SEC:stä todennäköisesti vastaanottavaisemman”, hän sanoi viitaten Commodity Futures Trading Commissioniin.

Sitä vastoin SEC on hylännyt kaikki spot-bitcoin-ETF-sovellukset sanoen, että hakijat eivät ole osoittaneet, että he voivat suojella sijoittajia markkinoiden manipuloinnilta. On kulunut melkein tasan kaksi vuotta siitä, kun ensimmäinen ETF, joka on suunniteltu seuraamaan bitcoin-futuureja, ProShares Bitcoin Strategy ETF, teki huippudebyyttinsä. Ensimmäisenä päivänä kaupankäynnin arvo kyseisessä rahastossa oli yli 130 miljoonaa dollaria. Kuusi uutta rahastoa vaihtelevat strategian, rakenteen ja kustannusten mukaan. ProShares Ether Strategy ETF, VanEck Ethereum Strategy ja Bitwise Ethereum Strategy ETF tarjoavat puhtaan altistuksen Chicagon tavarapörssissä myydyille eetterifutuurisopimuksille. Muut kolme yhdistävät altistumisen eetteriin bitcoinin kanssa käyttämällä erilaisia ​​menetelmiä.

VanEck-rahastolla on alhaisin kulusuhde, joka on 0,66 % verrattuna kahden Bitwise-rahaston 0,85 prosenttiin ja ProShares ETF:ien 0,95 prosenttiin, ja se on ainoa kuudesta C-yhtiöksi rakennetusta rahastosta. Tämä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että sijoittajat maksavat alhaisemman yleisen verokannan ETF:n voitoista, VanEck totesi, koska osa voidaan jakaa osinkoina pääomavoittojen sijaan. ”Maksut ovat todennäköisesti suuri ero näiden rahastojen välillä”, sanoo Roxanna Islam, VettaFin sektori- ja toimialatutkimuksen johtaja.

Lisää eetterifutuureihin sidottuja ETF:itä odotetaan. Kaupankäynnin on määrä alkaa tiistaina uudelleen suunnitellussa Valkyrie Bitcoin and Ether -strategiassa. Valkyrie Funds ilmoitti maanantaina saaneensa päätökseen bitcoineja käyttävän ETF:n muuntamisen kaksois kryptovaluuttatuotteeksi. Ennen muuntamista kyseisen ETF:n kaupankäyntivolyymi oli 4,57 miljoonaa dollaria. ”Eetterifutuurien ETF:n käynnistämistä ei pidä lukea teelehtenä siitä, että SEC on muuttanut asemaansa spot-bitcoin-ETF:issä”, Hunt sanoi. Hän sanoi, että he kohtaavat edelleen merkittäviä sääntelyn vastatuulia.

Samankaltaiset artikkelit