Vaaleanpunaisesta vodkasta sitrusginiin, Intian alco-bev-markkinat saavat uuden hengen – Lifestyle News

lifestyle

Kuluttajat etsivät yhä enemmän ainutlaatuisia ja eloisia juomakokemuksia, ja maustetut ja värilliset alkoholijuomat ovat todistamassa suosiotaan Intiassa. Kasvavan kysynnän todistaessa myös kotitekoiset viinamerkit tuovat markkinoille uusia tuotteita, jotka palvelevat tätä pientä, mutta kasvavaa luokkaa.

Äskettäin Radico Khaitan, yksi Intian vanhimmista ja suurimmista Indian Made Foreign Liquor (IMFL) -valmistajista, lanseerasi Magic Moments Remix Pink Vodkan. Vaaleanpunainen vodka on valmistettu luonnollisista mustan mulperin, seljankukan ja vadelman makuista, ja se on uusin lisäys Magic Momentsin hienostuneeseen maustettuun/värilliseen vodkasegmenttiin, joka sisältää jo appelsiinia, vihreää omenaa, sitruunaa, sitruunaruohoa ja inkivääriä, vadelmaa, suklaata, greippi ja vesimeloni sekä kurkku ja villi vihreä sitruuna.

Muuten, vuonna 2016 maustetun vodkan myyntimäärä oli 45 % Radico Khaitanin vodkan kokonaismyynnistä. Tämä luku on noussut merkittävästi ja saavuttaa 65 prosentin kuluvan tilikauden.

Kategoria tarjoaa kuluttajille uusia ja ainutlaatuisia kokemuksia, jotka houkuttelevat nuoria ja urbaaneja LDA (legal drinking age) -kuluttajia, jotka ovat valmiita kokeilemaan alkoholia ja tavoittelemaan uusia kokemuksia. ”Tämä on tyypillisesti kaupunkien 25–40-vuotiaiden ikäryhmä, joka on nähnyt vanhempansa nauttivan klassisista alkoholijuomista. Nyt kun he ovat alkaneet juoda, he etsivät jotain ainutlaatuista, johon he voivat samastua”, sanoi Vijay Kauthekar, myyntijohtaja (kansallinen), John Distilleries, intialainen alco-bev-yhtiö, joka tuottaa suositun Paul John -singlen. mallasviski.

Sen Fireball-kanelimakuinen viski on suurin maustettu merkki ja kansainvälinen tuote yhtiön yhteistyökumppaneiden Sazeracin valikoimasta. ”Gineihin on maustetun viskin lisäksi myös erilaisten luonnonkasvien makuja”, sanoi Kauthekar. Esimerkiksi vaikka ruletissa on puhtaita intialaisia ​​makuja, Malharista on saatavana kaksi muunnelmaa – Malhar Classic, tyypillinen kuiva gin, ja Malhar Citrus, sitrusvariantti.

”Maustetut ja värilliset juomat ovat jatkuvasti pysyneet muodissa, mutta niiden suosio on kasvanut huomattavasti Covid-19-pandemian jälkeen”, sanoi Amar Sinha, Radico Khaitanin operatiivinen johtaja.

Äskettäin, marraskuussa, Piccadily Distilleries, itsenäinen mallasviinien valmistaja ja myyjä Intiassa, toi markkinoille Camikara 3 Years Old (YO), 100 % puhdasta ruokomehurommia, jota kypsytetään amerikkalaisissa tammitynnyreissä kolme vuotta. Tämä on toisin kuin useimmat intialaiset rommit, jotka valmistetaan käyttämällä melassia tai viljan ENA:ta (extra neutraali alkoholi).

”Camikara syntyi halusta herättää henkiin ikivanha Intiasta peräisin oleva tislausperinne. Kun julkaisimme rajoitetun erän Camikara 12YO:n, siitä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen intialainen rommi, joka voitti kultamitalin arvostetussa IWSC Awards 2023 -tapahtumassa. Tämä inspiroi meitä laajentamaan rommivalikoimaamme ja tekemään kultaisesta eliksiiristä helpommin saavutettavissa”, Siddhartha Sharma sanoi. perustaja, Piccadily Distilleries.

Viime vuoden heinäkuussa Radico Khaitan lanseerasi toisen tuotteen maustettuun kategoriaan – Happiness in a Bottle – Joy of Pink. Laajennus yhtiön värilliseen gin-kategoriaan, muunnelma esittelee ainutlaatuisen ainesosan, ashwagandhajoka tunnetaan elinvoimaisuudestaan ​​ja mielialaa parantavista ominaisuuksistaan.

”Maustettu alkoholijuoma yksinkertaistaa prosessia, poistaa erilaisten sekoittimien tarpeen ja tarjoaa helpon, suoraviivaisen tavan nauttia juomasta. Se tarjoaa cocktailin nautinnon ilman useiden ainesten sekoittamisen monimutkaisuutta”, Sinha lisäsi.

Ei vain vodka ja gin, vaan jopa rommi on näkemässä elpymistä mausteiden kategoriassa. Erottuva tuote Radico Khaitanin mallistosta on vuoden 1965 Spirit of Victory Lemon Dash Rum, joka lanseerattiin syyskuussa 2022 ja, kuten nimestä voi päätellä, sulattaa sitruunan maun valkoiseen rommiin. ”Sen menestys johtuu sen erinomaisesta monipuolisuudesta, jonka ansiosta harrastajat voivat luoda erilaisia ​​cocktaileja samalla kun he nauttivat ainutlaatuisista ja alkuperäisistä makuista, jotka määrittelevät tämän hengen”, sanoi Sinha.

Kaiken kaikkiaan maustettu ja värillinen luokka on edelleen pieni, mutta kasvava. ”Olemme nähneet paljon kiinnostusta tämän kategorian tuotteisiimme, mutta suurin vetovoima on kaupunkialueilta. Vaikka myyntiluvut eivät vielä kilpaile perinteisten alkoholien kuten viskin kanssa, näemme tuotteille/kategorialle jatkuvaa kysyntää jatkossa. Tämän kysynnän seurauksena tuotteemme, kuten Fireball, ovat jo saatavilla ensiluokkaisissa tiloissa, kuten korkean energian paikoissa, pubeissa, oleskelutiloissa ja pienpanimoissa, joissa nuoret kohortit käyvät usein”, lisäsi Kauthekar John Distilleriesistä.

Samankaltaiset artikkelit