UPI-tapahtumat puhekomennolla huhtikuusta alkaen – Pankki- ja talousuutisia

upi transaction

Yksityishenkilöt voivat tehdä UPI-tapahtumia puhekomennolla huhtikuusta alkaen. National Payments Corporation of India (NPCI) on kiertokirjeessä pyytänyt pankkeja, maksupalveluntarjoajia ja muita sidosryhmiä sallimaan ’Hei! UPI-ominaisuus heidän sovelluksissaan 31. maaliskuuta mennessä.

”Parantaakseen maksua tukevien digitaalisten alustojen saatavuutta ja kokemusta NPCI on ottanut käyttöön ”Hei! UPI:n ominaisuutena, joka lisää UPI:n käyttöä ja käyttökokemusta puheavusteisena, NPCI sanoi pankeille ja maksupalveluntarjoajille 27. lokakuuta lähetetyissä ohjeissa. valitusten ratkaisu jne. otetaan käyttöön käyttäjän äänikomennoilla”, se lisäsi.

Nämä ohjeet koskevat sovelluksia, jotka ovat jo käytössä, lähde kertoi FE:lle.
Intian keskuspankin (RBI) pääjohtaja Shaktikanta Das ilmoitti syyskuussa useiden uusien tuotteiden lanseerauksesta, mukaan lukien ’Hei! UPI, NPCI Global Fintech Festivalin aikana.

’Hei! UPI-ominaisuuden avulla käyttäjä voi suorittaa tapahtuman yksinkertaisesti antamalla äänikomennon. Jos käyttäjä esimerkiksi haluaa lähettää rahaa, hän voi avata UPI-sovelluksen ja sanoa Hei (sovelluksen nimi) ja suorittaa maksun henkilölle (nimi tallennettu yhteystietoluetteloon).

Vastaavasti, jos käyttäjä haluaa tarkistaa tilin saldon, hän voi tehdä sen antamalla äänikomennon. Tällä hetkellä käyttäjän on kirjoitettava komento manuaalisesti suorittaakseen tapahtuman.

Sovellusten lisäksi käyttäjä voi käyttää tätä ominaisuutta myös äänipuheluiden kautta. Häntä vaaditaan soittamaan numeroon ja antamaan ohjeet kaupan suorittamiseksi.

Tämä palvelu otetaan aluksi käyttöön englannin ja hindin kielillä, mutta vähitellen käyttäjät voivat käyttää tätä äänikomentoa 11 alueellisella kielellä.

Pankkiirit sanovat, että ominaisuus on hyödyllinen otettaessa pankkipalveluita maaseudulla ja kaupunkiseudulla. ”Puhepohjaiset UPI-tapahtumat auttavat pankkeja taloudellisen osallisuuden edistämisessä. Maaseudulla on monia käyttäjiä, joiden on vaikea tehdä UPI-tapahtumia tekstikomennolla. Äänipohjainen komento on heille erittäin hyödyllinen, julkisen pankin digitaalisen pankkitoiminnan johtaja kertoi FE:lle.

Samankaltaiset artikkelit