Ultra HNI:t kasvavat 50 % viidessä vuodessa: Raportti

money

Intian uskotaan näkevän ultrakorkean nettovarannon (UHNI) 50 prosentin kasvun seuraavan viiden vuoden aikana, kerrotaan uudessa keskiviikkona julkaistussa raportissa.

Tämä on korkein missään maassa maailmanlaajuisesti. Maailmanlaajuisen konsulttiyhtiö Knight Frankin The Wealth Report 2024 -raportin mukaan UHNI-määrän maassa odotetaan nousevan vuoden 2023 13 263:sta 19 908:aan vuoteen 2028 mennessä. UHNWI määritellään henkilöiksi, joiden nettovarallisuus on vähintään 30 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Kaiken kaikkiaan varakkaiden yksilöiden määrän maailmanlaajuisesti odotetaan kasvavan 28,1 prosentilla 8 02 891:een vuoteen 2028 mennessä. Vuonna 2023 UHNI:n määrä nousi maailmanlaajuisesti 4,2 prosenttiin, 626 619:ään vuotta aiemmin 601 300:sta. Intian mukaan UHNI-väestö kasvoi 6,1 prosenttia vuodessa edellisvuodesta, ja se oli 13 263.

Raportin mukaan 90 % intialaisista UHNI:istä odottaa varallisuutensa lisääntyvän vuonna 2024. Lähes 63 % odottaa varallisuuden arvon merkittävän, yli 10 %:n kasvun.

Eri maiden vuosittaisissa suorituksissa Turkki johtaa Knight Frankin sijoitusta 9,7 %:n kasvulla UHNI-luvuissa, jota seuraavat Yhdysvallat 7,9 %, Intia 6,1 %, Etelä-Korea 5,6 % ja Sveitsi 5,2 %. Alueellisella tasolla Pohjois-Amerikka johtaa UHNWI:iden lukumäärää 7,2 % vuotta aiemmasta, Lähi-itä on toisella sijalla 6,2 %:n kasvulla ja Afrikka on kolmannella sijalla kasvaen 3,8 % vuotta aiemmasta. Latinalainen Amerikka on ainoa alue, jonka varakkaiden yksilöiden määrä väheni 3,6 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Shishir Baijal, Knight Frank Indian hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, sanoi: ”Kun 90 % Intian UHNI-asuvista näkee omaisuutensa kasvavan vuonna 2024, vaurauden maisema on eloisa ja dynaaminen. Vaikka maailmanlaajuinen epävarmuus vallitsee, kotimaisten inflaatioriskien lieventäminen ja koronlaskujen todennäköisyys korostavat Intian talouden kasvua entisestään, ja rikkaat intialaiset heijastavat tätä mielipidettä.”

Raporttiin kuuluvan asennetutkimuksen mukaan 32 % Intian UHNI:stä varallisuus kohdistuu asuinkiinteistöomaisuuteen. Lähes 14 % asuntosalkusta on allokoitu Intian ulkopuolelle. Noin 12 prosenttia maan UHNI-asuvista aikoo ostaa uuden kodin vuonna 2024, kun taas vastaava prosenttiosuus varakkaista vastasi ostaneensa uuden kodin vuonna 2023.

Maailmanlaajuisesti 22 prosentin erittäin varakkaista odotetaan ostavan asunnon vuonna 2024. Raportissa korostettiin lisäksi, että intialainen UHNI omistaa keskimäärin 2,57 asuntoa ja 28 prosenttia tutkituista UHNI-asunnoista on vuokrannut toisen asuntonsa vuoden 2023 aikana.

Noin 17 prosenttia intialaisten erittäin varakkaiden henkilöiden (UHNI) sijoitettavasta omaisuudesta on suunnattu intohimosijoituksiin. Tutkimus paljasti, että Intian UHNI-yhtiöiden joukossa luksuskellot ovat halutuin sijoituskategoria. Taide ja korut eivät ole kaukana jäljessä näiden vaativien henkilöiden kolmen parhaan sijoitusluokan joukossa. Maailmanlaajuisessa mittakaavassa huippurikkaiden eliittiryhmä kuitenkin suosii taidetta, jonka perässä ovat luksuskellot ja klassiset autot.

Liam Bailey, Knight Frankin maailmanlaajuinen tutkimusjohtaja, sanoi: ”Kun varallisuuden liikkuvuus kasvaa koko ajan, keskeinen kysymys on, pysyykö tulevaisuuden kasvu näillä ja muilla nopeasti kasvavilla markkinoilla vai vuotaako kykyjä Euroopassa, Australiassa tai Pohjois-Amerikassa. Aasian ulkopuolella voimakas kasvu keskittyy Lähi-itään, Australaasiaan ja Pohjois-Amerikkaan, jossa Eurooppa on jäljessä ja Afrikka ja Latinalainen Amerikka ovat todennäköisesti heikoimpia alueita.

Samankaltaiset artikkelit