Tekoäly ei ole helppo ratkaisu NFT-myyntiin, sanoo historiallisen 69 miljoonan dollarin taideteoksen luoja

Bitwise Blue-Chip NFT Collections Index has fallen over 80% 15 months ago

Taiteilija Beeplen mukaan tekoälyn ja ei-korjattavissa olevien rahakkeiden risteys ei tarjoa yksinkertaista vastalääkettä digitaalisten keräilyesineiden markkinoiden romahtamiseen.

Tekoälyn luoman taiteen kannattajat väittävät, että se tarjoaa uudentyyppistä interaktiivista luovuutta, joka voidaan liittää NFT:iin, mikä mahdollisesti herättää uudelleen kiinnostuksen kyseisellä markkinapaikalla, jolla aktiviteetti on romahtanut vuoden 2022 huippunsa jälkeen.

Mutta Michael Winkelmann, joka tunnetaan paremmin nimellä Beeple ja kuuluisa omastaan Joka päivä NFT-taideteos, joka maksoi 69,3 miljoonaa dollaria vuonna 2021, sanoi Bloomberg Television -kanavalla, että ”AI ei ole jonkinlainen pikaratkaisu, joka antaa arvoa NFT:lle.”

”Tämä on työkalu, joka kaikilla on nyt”, hän kertoi Caroline Hydelle ja Ed Ludlowille. ”Jos se on jotain, joka sinun on helppo tehdä tekoälyllä ja valmistaa, sillä ei todennäköisesti ole pysyvää arvoa, koska kuka tahansa voisi tehdä sen. Sinulla täytyy todella silti olla jotain, joka on todella uusi, innovatiivinen idea.”

Pandemian aikakauden krypto- ja NFT-hintojen puomi on väistänyt pitkittyneen laskusuhdanteen, mikä herättää epäilyksiä siitä, pystyvätkö markkinat koskaan saavuttamaan kerran saavuttamansa huimaavat tasot. Esimerkiksi Bitwise Blue-Chip NFT Collections -indeksi on pudonnut yli 80 % noin 15 kuukauden takaisesta huipputasosta. Vaikka ”kaikki on kaatunut” ja keinottelijat ovat poistuneet, ajatus digitaalisten asioiden omistamisesta on edelleen melko uusi käsite, Winkelmann sanoi.

”Ihmiset, jotka käyttävät tätä uutta välinettä tehdäkseen innovatiivisia asioita ja pitävät siitä kiinni, niitä on monia”, hän sanoi. ”Se kasvaa edelleen ja löytää yleisön, jonka kanssa tämä resonoi.”

Samankaltaiset artikkelit