SIT tutkimaan kryptovaluuttapetoksia Himachalissa: Varapääministeri

As many as 1,574 cases under the NDPS Act have been registered

Poliisin apulaispäällikkö Abhishek Dhullarin (Northern Range) johtama erityinen tutkintaryhmä (SIT) perustetaan tutkimaan kryptovaluuttapetoksia Himachal Pradeshissa, varapääministeri Mukesh Agnihotri sanoi yleiskokouksessa maanantaina.

Vastatessaan Independent MLA:n Hoshyar Singhin kysymykseen, hän sanoi, että osavaltiossa on kahden viime vuoden aikana vastaanotettu 56 valitusta kryptovaluuttapetoksista ja kuusi FIR:ää. Viisi ihmistä – kolme Himachal Pradeshista ja kaksi Punjabista – on pidätetty ja syytteeseen asetettu näissä tapauksissa, hän lisäsi. Varapääministeri sanoi, että kryptovaluuttapetokset eivät rajoitu Himachal Pradeshiin ja tällaisia ​​tapauksia on rekisteröity kaikkialla maassa.

Riippumaton MLA Singh sanoi, että kyseessä on suuri huijaus, ja ihmiset Kangran ja Hamirpurin alueilla ovat menettäneet yli 200 miljoonaa rupiaa näiden petosten vuoksi. Hän väitti, että huijarit houkuttelevat viattomia ihmisiä lupaamalla heille, että heidän rahansa tuplataan kahdeksassa tai yhdeksässä kuukaudessa. Vastatessaan kongressin MLA Rajesh Dharmanin ja riippumattoman jäsenen KL Thakurin kysymyksiin varapääministeri sanoi, että huumekauppiaat käyttävät droneita salakuljettaakseen ”chittaa” (huumeita) Pakistanista ja Afganistanista.

Tilanne on muuttunut vakavaksi ja ihmisiä on myös kuollut yliannostukseen, hän sanoi ja lisäsi, että tammikuun 2022 ja elokuun 2023 välisenä aikana on pidätetty 4 445 huumekauppiasta. Taloustutkinta kuninkaat, välittäjät ja addiktit erottaa toisistaan, tehdään ja toistaiseksi. 14,88 miljoonan ruplan arvoinen omaisuus on takavarikoitu.

Tämän vuoden tammi-elokuussa on rekisteröity peräti 1 574 huumausainelain (NDPS) alaista tapausta ja pidätettynä on 2 136 miestä ja 79 naista. Chittaa on saatu talteen elokuuhun mennessä noin 11,5 kiloa verrattuna viime vuoden 7,8 kiloon. Hän sanoi, että henkilö, jolta on peritty alle viisi grammaa ”chittaa”, saa takuita nykyisen säännöksen mukaan, ja osavaltion hallitus on pyytänyt keskusta tekemään siitä rikoksen, josta ei voida määrätä takuumaksua.

Hän lisäsi, että huumeuhan hillitsemiseksi on aloitettu useita toimenpiteitä – tietoisuudesta kuntoutukseen ja neuvontaan – sekä erityinen huumeiden hävittämiskampanja. Kongressin MLA Dharmani sanoi, että useimmat syytetyt ovat huumeiden väärinkäyttäjiä, joita huumekauppiaat käyttävät kantajina.

Samankaltaiset artikkelit