SIP-maksut ylittävät 18 000 rupian rajan

Equity Equity MF, SIP, top news, latest news, industry news, business news,

Nettotuonti avoimiin osakesijoitusrahastoihin kasvoi tammikuussa 28 prosenttia joulukuuhun verrattuna, Intian sijoitusrahastojen yhdistyksen AMFI:n tiedot osoittivat torstaina.

Toisessa alan ylärajassa SIP (Systemaattinen investointisuunnitelma) -osuudet ylittivät 18 000 rupian rajan ensimmäistä kertaa ja nousivat kaikkien aikojen ennätykseksi 18 838,33 miljoonaan rupiaan.

Osakerahastojen nettotuotto oli tammikuussa 21 781 miljoonaa rupiaa, kun se joulukuussa oli 16 997 miljoonaa ruplaa. Tämä johtui vahvasta 3 256,98 miljoonan rupian nettotuonnista pienyhtiöiden rahastoihin, 4 804,69 miljardin rupiaa alakohtaisiin/teemaattisiin rahastoihin ja 3 038,67 miljardin rupian nettovirtaa useiden yhtiöiden rahastoihin.

”Sekä keskisuurten että pienten yhtiöiden indeksit ovat nähneet jyrkän nousun viimeisen kuuden kuukauden ja vuoden aikana. Sijoittajien tulee huomioida, että vaikka sekä keskisuurten että pienten yhtiöiden luokilla on potentiaalia tuottaa hyvää tuottoa, ne ovat luonnostaan ​​epävakaita ja niissä on jyrkkiä nostoriskejä”, sanoi Morningstar Investment Research Intian analyytikko Melvyn Santarita.

Velkarahastoihin tuotiin nettomääräisesti 76 468,96 miljoonaa rupiaa, mikä johtui pääasiassa lähes 50 000 miljoonan rupian tuloista likvideihin rahastoihin verrattuna viime kuussa 75 500 miljoonan rupian nettomäärään.

”Yrityslainojen, pitkän keston, kullan ja pitkän ja keskipitkän keston luokkiin kohdistuvat velat vahvistavat, että sijoittajat lyövät nyt vetoja näihin luokkiin, ja sitä vauhdittavat kasvavat odotukset koron keventämisestä”, sanoi vanhempi analyytikko Nehal Meshram. tutkimusjohtaja, Morningstar Investment Research Intia.

Vaikka pieniyhtiöiden rahastot keräsivät yli 3 000 miljoonaa rupiaa nettovirtoja neljäntenä peräkkäisenä kuukautena, määrä oli 600 miljoonaa rupiaa pienempi kuukausitasolla. Mielenkiintoista on, että rahasto virtaa suurten yhtiöiden luokkaan 1 287 miljoonalla rupialla, mikä oli korkein taso 19 kuukauteen. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun joulukuussa nostettiin 281 miljoonaa rupiaa.

”Keskisuurten yhtiöiden 15 prosentin ja pienten yhtiöiden 20 prosentin palkkiolla sijoittajat ymmärtävät huomattavan arvostuseron suurten yhtiöiden segmenttiin ja tekevät vastaavasti muutoksia sijoituksiinsa”, FYERSin tutkimusjohtaja Gopal Kavalireddi sanoi. .

Motilal Oswal AMC:n liiketoimintajohtaja Akhil Chaturvedi sanoi, että suuret yhtiöt osoittivat positiivista vaikutusta tammikuussa, mikä käänsi joulukuussa 2023 koetut nettomääräiset ulosvirtaukset. Tämä trendin muutos on linjassa suurten v/s keskisuurten ja pienten yhtiöiden arvostuserojen kanssa. , mikä viittaa siihen, että suuriin yrityksiin/flexi capiin suuntautuneet järjestelmät voivat houkutella suurempia virtoja tulevaisuudessa.

Kaiken kaikkiaan sijoitusrahastotoimiala on nähnyt 1,23 miljoonan rupian tulon tarkastelukuussa verrattuna joulukuun 40 685 miljoonan rupiaan. Tämä valtava sisäänvirtaus johtui velkapainotteisista järjestelmistä 76 483 miljoonan rupian maksuista, hybridijärjestelmistä 20 637 miljoonan rupiaa sekä osakeohjelmista.

Voimakas sisäänvirtaus nosti sijoitusrahastoalan hallinnoitavat varat 52,74 miljoonaan rupiaan tammikuun lopussa, kun se joulukuun lopussa oli 50,78 miljoonaa rupiaa.

Kullan ETF-rahastojen nettovirtojen määrä nousi jyrkästi 657,4 miljardiin rupiaan tammikuussa joulukuun 88,3 miljoonasta rupiasta. Myös indeksirahastoihin tuotiin 2 987 miljoonaa rupiaa, kun se joulukuussa oli 703 miljoonaa ruplaa.

Asiantuntijoiden mukaan kullan vetovoima turvasatamana ja suojana inflaatiota vastaan ​​jatkuu, kun otetaan huomioon jatkuvat geopoliittiset jännitteet ja inflaatiopaineet Yhdysvalloissa. Kullan hinta nousi uusiin huippuihin ylitettyään joulukuussa 2 100 dollarin unssilta rajan, mutta on sittemmin jäähtynyt.

”Rupiaan laskettuna kullalla on mennyt melko hyvin viimeisen vuoden aikana, mutta se kalpenee siihen nähden, miten osakkeet ovat pärjänneet. Tätä taustaa vasten kultaisen ETF-kategorian virrat ovat olleet hieman hajanaisia. Jotkut sijoittajat saattavat valita sijoittamisen riskin varautuessaan korkosyklin kääntymiseen, Santarita sanoi.

Samankaltaiset artikkelit