SEC kyseenalaisti kolikkopohjan roolin kryptoyhtiö Celsiuksen konkurssisuunnitelmassa

Reportedly, Celsius filed for bankruptcy protection in July, 2022

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitea ilmoitti olevansa huolissaan Coinbase Global Inc:n ehdotuksesta osallistua Celsius Networkin suunnitelmaan selviytyä konkurssista.

Ehdotetun suunnitelman mukaisesti Celsius suostui ottamaan Coinbasen jakamaan omaisuutta kansainvälisille asiakkaille. Perjantaina antamassaan hakemuksessa SEC – joka syytti Coinbasea aiemmin tänä vuonna toimimisesta rekisteröimättömänä arvopaperipörssinä, välittäjänä ja selvitysyhtiönä – sanoi, että sopimukset ”menevät paljon jakeluagentin palveluja pidemmälle, ja ne harkitsevat välityspalveluja ja master-kaupankäyntipalveluja, jotka ottaa kantaa moniin sen kanteessa esiin tuotuihin huolenaiheisiin. Celsius haki konkurssisuojaa heinäkuussa 2022 ja pyrkii nousemaan uudeksi käyttäjien omistamaksi yritykseksi ja jakamaan arviolta 2 miljardia dollaria Bitcoinia ja eetteriä osana suunnitelmaa. Celsius haluaa aloittaa uuden johdon, jota johtaa sijoitusyhtiö Arrington Capital, joka on osa Fahrenheit LLC -nimistä konsortiota, joka voitti kryptolainaajan varat konkurssihuutokaupassa aiemmin tänä vuonna.

SEC liittyi oikeusministeriön konkurssivalvojaan ja joihinkin Celsius-asiakkaisiin yrityksen luvun 11 suunnitelman haastavissa osissa. Tällaiset haasteet ovat yleisiä luvussa 11, ja ne voidaan ratkaista ennen kuin tuomari Martin Glennin on määrä harkita Celsiuksen konkurssisuunnitelman hyväksymistä 2. lokakuuta. SEC sanoi, että se on keskustellut huolenaiheistaan ​​Celsiuksen asianajajien kanssa ja että yhtiö on käsitellyt muita asioita. sääntelyviranomaisen esittämän konkurssisuunnitelman kanssa.

Coinbase, joka taistelee SEC:n oikeusjutussa, kieltäytyi kommentoimasta X:n (entisen Twitterin) päälakijohtajansa Paul Grewalin maanantaina julkaisemaa viestiä: ”Mietin, miksi SEC vastustaisi sitä, että luotettava yhdysvaltalainen julkinen yhtiö ottaa tämän roolin? Odotamme innolla, että pääsemme käsittelemään asiaa konkurssituomioistuimen kanssa ja otamme tärkeän roolimme Celsius-asiakkaista kokonaisuutena.” SEC on myös nostanut petossyytteitä Celsiusta ja sen entistä toimitusjohtajaa Alex Mashinskya vastaan, jota myös uhkaa rikossyytteet, joihin hän on kiistänyt syyllisyytensä. SEC ilmoitti, että sen tapauksen käsittely on lykätty Mashinskya vastaan ​​nostetun rikosjutun ratkaisua odotettaessa.

Erikseen Arrington Capitalin perustaja Michael Arrington sanoi maanantaina, että hän ei enää ole uuden yhtiön hallituksessa, ja hänen paikkansa siirtyy hänen Fahrenheit-kumppanilleen Ravi Kazalle. ”Tuen edelleen täysin sopimusta ja odotan innolla osallistumistani muilla tavoilla kuin osallistumalla hallitukseen”, Arrington sanoi twiitissä. ”Sen lisäksi, että emme liity hallitukseen, investointimme ja aktiivinen neuvonantajaroolimme Fahrenheitin kautta jatkuvat suunnitellusti.” Arrington ei vastannut kommenttipyyntöä.

Samankaltaiset artikkelit