Sähköautoista luopuminen ei ole meidän lähestymistapamme, Royal Enfield sanoo

electric vehicle, auto sector

Sähköajoneuvojen (EV) tilassa on viime aikoina nähty pilviin nousevia arvostuksia ja korkealentoisia tarjouksia. Mutta Royal Enfield, maailman vanhin jatkuvassa tuotannossa oleva moottoripyörämerkki, uskoo, että tulevan sähköautoliiketoiminnan rahallistaminen olisi kuin emoyhtiön Eicher Motorsin ytimen myymistä, ja vastustaa sitä.

Siddhartha Lal, toimitusjohtaja, Royal Enfield, vastasi FE:n kyselyyn: ”Jos sähköautoliiketoiminnasta luovutaan, meidän on mietittävä, mitä ydinliiketoiminnalle tapahtuu; tuleeko siitä auringonlaskun bisnes vain siksi, että asetat kaiken tulevaisuutesi johonkin muuhun ja laimentat itseäsi entisestään? Se ei ole meidän lähestymistapamme.”

Vanhat pelaajat, kuten Bajaj Auto ja TVS Motor Company, ovat eristäneet sähköautojaostonsa erillisiksi kokonaisuuksiksi ja puhuneet mahdollisuuksista saada ulkopuolisia sijoittajia. Startup-yritykset, kuten Ola Electric, Ather Energy ja Simple Energy, muutamia mainitakseni, ovat nähneet promoottorinsa purkavan huomattavia panoksia kerätäkseen varoja.

Torstaina SUV-asiantuntija Mahindra & Mahindra ilmoitti myyvänsä lähes 3 prosentin osuuden sähköajoneuvojen tytäryhtiöstä Mahindra Electric Automotivesta 1 200 miljoonalla rupialla sijoitusyhtiö Temasekille, mikä tekee siitä toisen tällaisen osakemyynnin.

Tata Motors on myynyt 11–15 %:n osuuden sijoittajille TPG:lle ja ADQ:lle Tata Passenger Electric Mobilitystä, joka on sähköajoneuvoliiketoiminnan omistava tytäryhtiö, ja keräsi 7 500 miljoonaa rupiaa.

”Tietenkin katsomme kaikenlaisia ​​vaihtoehtoja, katsomme mitä muut tekevät ja yritämme ymmärtää. Mutta emme myöskään ole trendien seuraajia, kuten tämä pinojuttu, jossa kaikki saavat rahaa tekemällä näitä hauskoja asioita. Suoraan sanottuna emme ymmärrä sitä”, Lal sanoi.

Royal Enfield, markkinajohtaja 250-750cc -segmentissä 90 prosentin osuudellaan, suunnittelee debytoivansa sähkömoottoripyöriä vuonna 2025. Intian sähköisten kaksipyöräisten autojen markkinoita hallitsee skootterin runkotyyppi, ja vain kourallinen sähkömoottoripyöriä valmistavia yrityksiä.

”Tänään sähköautoliiketoiminta on pitkälti EML:n (Eicher Motors) sisällä, eikä sitä pyritä muuttamaan ollenkaan. Se on EML:n tulevaisuuden kasvumoottori seuraavien vuosikymmenten aikana. Se on hyvin paljon ydintä, ydintä, kuten ajattelen EML:lle ja RE:lle (Royal Enfield). Ellei jokin täysin muutu, se on varmasti meidän hallussamme ja portfoliossamme”, Lal lisäsi.

Royal Enfield on palkannut noin 100 sähköautoliiketoiminnalleen omistautunutta henkilöä. Brändi testaa muuleja, hankkii toimituskumppaneita ja luo tuotantokapasiteettia yritykselle. se on suunnitellut alkuperäisen 150 000 yksikön vuotuisen kapasiteetin, jota voidaan kasvattaa, kertoivat yhtiön viranomaiset.

”Olemme edistyneet valtavasti sisäisesti sähköajoneuvojen suunnitelmissa. Meillä on vahva ja osaava tiimi insinööripuolella ja myös kaupallisella puolella, jossa emme keskity pelkästään Royal Enfield -moottoripyörän rakentamiseen, vaan kattavaan ja harkittuun sähköiseen liikkuvuuteen, Lal lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit