Safe harbor laajennettu konsernin sisäisiin lainoihin – Pankki- ja rahoitusuutiset

money, bank

Central Board of Direct Taxes (CBDT) on laajentanut safe harbour -sääntöjen säännökset koskemaan lähteviä liiketoimia, joissa intialainen yritys lainaa ulkomaille. Tällä hetkellä safe harbor -normeja sovelletaan vain konsernin sisäisiin lainoihin.

Tiistaina ilmoitetut muutokset ovat tarkentaneet konsernin sisäisten lainojen määritelmää ja poistaneet myös ehdon lainan hankinnasta vain Intian rupioissa. Muutokset astuvat voimaan 1.4.2024 alkaen.

”Safe Harbour” tarkoittaa olosuhteita, joissa IT-viranomaiset hyväksyvät arvioijan ilmoittaman siirtohinnan. Näin ollen ”safe harbor -säännöt” ovat sääntöjä, jotka velvoittavat viranomaiset hyväksymään arvioijan ilmoittaman siirtohinnan.

Siirtohinnoittelujärjestelmässä safe harbor on säännös, jota sovelletaan tiettyyn veronmaksajien tai liiketoimien ryhmään ja joka vapauttaa tukikelpoiset veronmaksajat tietyistä velvoitteista, jotka muuten asetetaan lainkäyttöalueen yleisissä TP-säännöissä IT-osaston mukaan. Usein safe harbor -säännöstä noudattavat tukikelpoiset veronmaksajat vapautetaan raskaasta noudattamisvelvollisuudesta.

Muutettujen sääntöjen mukaan ’konsernin sisäinen laina’ tarkoittaa lainaa, joka on myönnetty ulkomaiselle osakkuusyritykselle, jos lainaa ei maksa yritys, joka on rahoitusyhtiö, mukaan lukien pankki tai rahoituslaitos tai yritys, joka harjoittaa lainaamisesta tai lainaamisesta tavanomaisessa liiketoiminnassa. Tällainen laina ei myöskään sisällä luottolimiittiä tai muuta lainajärjestelyä, jolla ei ole kiinteää takaisinmaksuaikaa.

Asiantuntijoiden mukaan safe harbor -sääntöjen muutoksen tarkoituksena on ensisijaisesti mukautua nykyiseen globaaliin talousskenaarioon, jossa lainaa antava intialainen yritys voisi hankkia rahat muissa valuutoissa kuin Intian rupioissa.

Muut toimintamuutokset, jotka mahdollistavat tietyt tuotot ja kulut, joista on haettu poistoja. ”Tällä siirrolla pyritään ensisijaisesti järkeistämään toimintavoiton laskentamekanismia safe harbor -normien mukaisesti”, sanoi Amit Agarwal, kumppani, Nanging & Co LLP.

Saurrav Sood, käytännön johtaja – kansainvälinen vero- ja siirtohinnoittelu SW Indiasta, sanoi: ”Muutoksia safe harbor -sääntöihin sovelletaan FY25 alkaen, joten ne tahot, jotka harkitsevat safe harborin valitsemista toimenpiteenä saadakseen varmuutta siirtohinnoittelusta tapahtumat voivat muuttaa budjetointiaan vastaavasti.”

Samankaltaiset artikkelit