RIL voitti Punaisenmeren kriisistä, Disneyn arvostus – Market News

bse, sensex, nse, reliance industries, RIL, reliance, markets

Reliance Industriesin (RIL) osakkeet nousivat maanantaina odottamattomista vuosineljänneksistä – Punaisenmeren kriisistä, kun osake nousi yli 7 % maanantain kaupankäyntisession aikana. Tämä oli osakkeen jyrkin nousu prosentteina sitten 10.9.2020.

Osake saavutti kaikkien aikojen ennätyksen, 2 905 rupiaa, ennen kuin se päätyi NSE:ssä 2 896,10 rupiaan, mikä on 7,02 prosentin nousu. Sen markkina-arvo ylittää 19 biljoonan rupiaan ensimmäistä kertaa – ennätys 1,28 biljoonaa rupiaa. 236 miljardin dollarin markkina-arvolla RIL:n asema globaalissa sijoituksessa parani 3 pykälää 44:ään Accenturen ja PepsiCo:n edellä.

Punaisenmeren kriisin odotetaan kasvattavan raakaöljytuotteiden marginaaleja Aasiassa. RIL:n odotetaan hyötyvän korkeammista jalostusmarginaaleista, koska se vie suurimman osan tuotannostaan. Lisäksi on raportoitu, että Zeen ja Sonyn epäonnistumisen sinetöidä 10 miljardin dollarin kauppansa odotetaan laskevan Walt Disneyn Intian yksikön arvoa alle puoleen siitä yhdysvaltalaisesta yhtiöstä, joka aiemmin haki ehdotettua fuusiota Reliancen medialiiketoiminnan kanssa.

”Varmasti on optimismia energia-alan jalostusmarginaalien nousussa” Punaisenmeren jännitteiden vuoksi, sanoi Nomura Financial Advisory and Securities India -yksikön varatoimitusjohtaja Hemang Khanna Bloombergille. Kriisin vaikutukset tuotemarginaaliin ”virraavat välittömästi Reliancen tulokseen” maaliskuussa päättyneen vuosineljänneksen aikana, hän sanoi.

Venäjän öljytoimituksiin Intiaan ei ole edelleenkään suurelta osin vaikuttanut Punaisellamerellä rahtialuksia vastaan ​​tehdyt huthien hyökkäykset, joten yksi Venäjän suurimmista raakaöljyn ostajista Reliance hyötyy kasvavista dieselmarginaaleista.

Punaisenmeren kriisi kasvatti myös Intian suurimman raakaöljyn tuottajan Oil and Natural Gas Corp.:n osuutta. Yhtiön osake nousi 8,89 %. Reliancen ja ONGC:n spurtti auttoi myös BSE-energiaindeksiä lähentymään yli 5 %.

Disneyn yksikön arvon aleneminen johtuu osittain tappiosta, joka aiheutui sen krikettitelevisiooikeuksien myynnistä Zee Entertainment Enterprisesille, joka on peruuttanut 1,4 miljardin dollarin tarjouksensa oikeuksista.

Bloombergin raportin mukaan Disneyn Intia-omaisuuden arvo on tällä hetkellä noin 4,5 miljardia dollaria, kun sen aikaisempi kysyntä oli 10 miljardia dollaria. Yhdistyneen yrityksen tavoitteena on 11 miljardin dollarin arvostus, josta Disney omistaa 40 prosenttia.

Reliance Industries omistaa 51 prosenttia. Sonyn ja Zee Entertainmentin 10 miljardin dollarin sulautumisen romahdus poistaa mahdollisen suuren kilpailijan, raportti lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit