Riisivarastot ovat 4-kertaiset puskuriin verrattuna 57 MT – Commodities News

Food Corporation of India, FCI, FCI news, rice news, commodities news

Food Corporation of Indian (FCI) riisivarastot ovat tällä hetkellä yli nelinkertaiset huhtikuun 1. päivän puskuriin verrattuna, vaikka kuluvan kauden (loka-syyskuu) hankinnat laskivat 7,5 % viime kauden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tällä hetkellä FCI:llä on hallussaan 57,2 miljoonaa tonnia eli 27,2 tonnia riisivarastoja ja lähes 30 tonnia viljasaatavia myllyiltä. Osake on 13,58 MT puskuria vastaan ​​1. huhtikuuta.

FCI tarvitsee vuosittain noin 36 tonnia riisiä jakaakseen 800 miljoonalle Pradhan Mantri Garib Kalyana Anna Yojanan (PMGKAY) edunsaajille.

Vuosi sitten FCI:n hallussa oleva riisivarasto oli pienempi, 21 tonnia, koska FCI on toimittanut lisäviljaa ilmaiseksi PMGKAY:n edunsaajille.

”Meillä on riittävä määrä riisiä jakeluun PDS:n puitteissa sekä viljan avomarkkinamyyntiin”, virkamies sanoi.

Valtion virastojen paddy-hankinnat ovat ylittäneet 65,77 MT (53,42 MT riisin osalta) kuluvalla kaudella (loka-syyskuu) toistaiseksi, mikä on 7,5 % vähemmän kuin vastaavana ajanjaksona viime tilikaudella. Lisäksi rabi riisihankinnat minimitukihinnalla (MSP) alkavat lähiaikoina.

Hallitus oli ostanut yhteensä 56,87 tonnia riisiä kaudella 2022–2023.

Punjabissa ja Haryanassa, joissa riisihankinta on saatettu päätökseen, maanviljelijöiden kokonaisostot ovat olleet 18,54 MT ja 5,88 MT, mikä on enemmän kuin edellisenä vuonna.

Paddyhankinta on meneillään useissa muissa osavaltioissa, mukaan lukien Odisha (5,74 MT), Telangana (4,73 MT), Bihar (2,34 MT), Andhra Pradesh (1,99 MT) ja Länsi-Bengal (1,08 MT), jotka ovat merkittävä keskuspoolivarastojen tuottaja.

Kun FCI ja valtion virastot ovat hankkineet paddyn viljelijöiltä, ​​se luovutetaan myllyille riisin muuntamista varten. Paddy-riisin muuntosuhde on 67%.

Toisen elintarvikeviljojen tuotannon ennakkoarvion mukaan riisin tuotannon ennustetaan laskevan 123,8 tonnia edellisen satovuoden 125 MT:stä viime kauden hajanaisten monsuunisateiden vuoksi.

Tämä riisintuotantoennuste ei kuitenkaan sisällä kesäsatotuotantoa, mikä näkyy kesäkuussa julkaistavassa kolmannessa ennakkoarviossa foodgriansin tuotannosta.

Samaan aikaan FCI:n hallussa oleva vehnävarasto on pudonnut tällä hetkellä 9 tonniin, mikä on alhaisin sitten vuoden 2016.

FCI:n varastojen pieneneminen johtuu ennätyksellisen 9,4 tonnin vehnän aggressiivisesta purkamisesta avoimilla markkinoilla hintojen nousun hillitsemiseksi. Vehnän hankinnan odotetaan alkavan kuluvan kuun viimeisellä viikolla tärkeimmissä tuotantovaltioissa, kuten Rajasthanissa, Madhya Pradeshissa ja Uttar Pradeshissa,

Punjabissa ja Haryanassa vehnän MSP-operaatiot alkavat virallisesti 1. huhtikuuta.

Hallitus on arvioinut alkuperäiseksi hankintatavoitteeksi markkinointikaudelle 2024-25 (huhti-kesäkuu) noin 30 – 32 tonnia verrattuna 26,2 miljoonaan tonniin, joka ostetaan viljelijöiltä MSP-toiminnan yhteydessä.

Samankaltaiset artikkelit