RBI päättää peruuttaa CRR:n asteittain

RBI latest news, Reserve Bank of India, RBI, Rs 2,000 currency notes, Rs 2,000 currency notes news

Reserve Bank päätti perjantaina lopettaa Incremental Cash Reserve Ration (I-CRR), joka otettiin käyttöön ylimääräisen likviditeetin vaimentamiseksi 2 000 Rs:n seteleiden poistamisen jälkeen, vaiheittain lauantaista alkaen. RBI valtuutti 10. elokuuta pankit säilyttämään 10 prosentin lisävahvistuksen (I-CRR) niiden nettokysynnän ja aikavelkojen (NDTL) kasvun perusteella 19. toukokuuta 2023 ja 28. heinäkuuta 2023 välisenä aikana.

Toimenpiteen tarkoituksena oli vaimentaa eri tekijöiden synnyttämää ylimääräistä likviditeettiä, mukaan lukien 2 000 rupian seteleiden palauttaminen pankkijärjestelmään.

”Tarkastelun perusteella I-CRR on päätetty lopettaa vaiheittain”, keskuspankki sanoi lausunnossaan.

Nykyisten ja kehittyvien likviditeettiolosuhteiden arvioinnin perusteella on päätetty, että I-CRR:n perusteella takavarikoidut määrät vapautettaisiin vaiheittain, jotta järjestelmän likviditeetti ei joudu äkillisten sokkien kohteeksi ja rahamarkkinat toimivat asianmukaisesti, se lisäsi. .

RBI:n mukaan 25 prosenttia pankkien ylläpitämästä I-CRR:stä julkaistaan ​​lauantaina ja 25 prosenttia syyskuun 23. päivänä. Loput 7. lokakuuta.

Ilmoittaessaan I-CRR:n RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das oli ilmoittanut, että varaus oli väliaikainen toimenpide likviditeettiylijäämän hallitsemiseksi.

RBI oli ilmoittanut, että I-CRR tarkistetaan 8.9.2023 tai aikaisemmin, jotta takavarikoidut varat palautettaisiin pankkijärjestelmään ennen festivaalikautta.

2 000 rupian seteleiden nostamisen jälkeen pankkien likviditeetti oli kasvanut merkittävästi, ja I-CRR:n tarkoituksena oli imeä ylimääräinen käteisvara.

Jopa 93 prosenttia 2000 rupian seteleistä, jotka olivat liikkeessä 19. toukokuuta eli päivänä, jolloin valuutta poistettiin liikkeestä, on palautettu pankeille.

Liikkeestä takaisin vastaanotettujen 2 000 rupian setelien yhteisarvo on 3,32 miljoonaa rupiaa 31. elokuuta 2023 mennessä.

Samankaltaiset artikkelit