Rahasi: Tee rahasi toimimaan, kun et voi enää työskennellä

personal finance

Ensimmäinen askel eläkekorpuksen rakentamisessa on arvioida kotitalouden kuukausi- tai vuositulot, sillä se auttaa suunnittelemaan taloudellista riippumattomuutta. Kun tämä on tehty, seuraava askel on suunnitella kuukausitulot, jotka sisältävät perhekulut, mahdolliset koulutuskulut, kertakorvauksen vuosittaisten kulujen, kuten sairausvakuutusmaksun, autovakuutusmaksun tai muiden odottamattomien olosuhteiden hoitamiseksi.

Saadaksemme syvällisen ymmärryksen, puhutaan Rameshista, IT-ammattilaista, joka on työskennellyt viimeiset 15 vuotta ja joka jää eläkkeelle 15 vuoden kuluttua. Hän asuu Delhissä äitinsä, vaimonsa ja 12-vuotiaan poikansa kanssa. Mitä kaikkea Rameshin pitäisi suunnitella ennen eläkkeelle jäämistä, koska hän on perheensä ainoa tienaava jäsen?

Oletetaan, että Rameshin kuukausitulot ovat 30 000 rupiaa (3,6 000 rupiaa vuodessa) ja hänen vuosittaiset menonsa ovat noin 2 000 rupiaa. Kun hänen poikansa kasvaa, Ramesh odottaa hänen vuosikulunsa, mukaan lukien hänen poikansa koulutuskulut, olevan 5 000 rupiaa vuodessa. Lisäkulujen rahoittamiseksi hän voi ottaa koulutuslainaa, kuluttaa säästöjään tai käyttää molempia.

Säännöllinen kassavirta

Hän voi laittaa syrjään 25 000 rupiaa pankkitalletuksina ja jatkaa 5 000 rupian nostoja vuodessa. Tässä tapauksessa hänellä ei ole rahaa tai se jää vähäiseksi kuuden tai seitsemän vuoden kuluttua. Tässä tapauksessa hän käyttää kaikki säästönsä loppuun.

Toinen vaihtoehto on suunnitella huolella hyvissä ajoin ja etsiä sopivia sijoitussuunnitelmia. Riittävän kuukausitulon varmistamiseksi Ramesh voi valita hajautetut sijoitukset, kuten postitoimistot, toistuvat talletukset, kuukausittaiset tulojärjestelmät, kansallisen eläkejärjestelmän ja sijoitusrahastot, jotka auttavat häntä kattamaan kuukausittaiset kulut.

Investoinnit korkean osinkotuotteisiin osakkeisiin voivat saada säännöllisiä osinkotuloja – viime vuonna joidenkin valtion listattujen arvopaperien, kuten Coal India, REC, PFC ja ONGC, osinkotuotto oli yli 7 %. Myös sijoitettu korpus kasvaa ajan myötä varmistaen Rameshin ja hänen perheensä taloudellisen vahvuuden.

Aina pitää varautua pahimpaan. Hätärahasto on erittäin tärkeä, sillä se on pelastaja hätätilanteissa, joita ei voi kattaa vakuutuksella tai aiemmin tehdyillä sijoituksilla. Jos henkilö haluaa vakavasti huolettoman eläkeiän, talouden suunnittelu ja sijoittaminen ansiovuosien aikana on erittäin tärkeää. Tällä tavalla, kun et enää työskentele, sijoituksesi toimii varmasti sinulle.

Kirjoittaja on apulaisprofessori, Amity Business School, Amity University

PESÄMUNAN RAKENTAMINEN

  • Valitse hajautetut sijoitukset, kuten postijärjestelmät, toistuvat talletukset, kansallinen eläkejärjestelmä ja sijoitusrahastot
  • Rakenna vararahasto, joka maksaa mahdolliset lääketieteelliset hätätilanteet

Samankaltaiset artikkelit