Premium-asuntomarkkinoiden kehitys Tier-2-kaupungeissa

The evolution of premium housing market in Tier-2 cities

Intia, nopeimmin kasvava suurtalous, on tulossa 5,0 biljoonan dollarin taloudeksi vuoteen 2026-27 mennessä. Tämän kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamiseksi on meneillään merkittävä painopisteen muutos. Vaikka tason 1 kaupungit ovat edelleen tärkeitä, painopiste on vähitellen siirtymässä tuleviin kaupunkikeskuksiin.

Tason 2 kaupungit Uttar Pradeshin kaltaisissa osavaltioissa ovat valmiita kiinteistöbuumiin, jonka hankkeet ylittävät 50 000 miljoonan rupiaa, mikä lupaa huomattavia työpaikkoja osavaltion nuorille, hallituksen lähteiden mukaan. Huomionarvoista on, että Moradabadissa, Noidassa ja Ayodhyassa on meneillään keskeisiä kehityshankkeita, jotka herättävät huomiota merkittäviltä kotimaisista ja kansainvälisistä kiinteistöyhtiöistä. Myös kiinteistöalan elin, National Real Estate Development Council (NAREDCO), korosti äskettäin uuden Ram-temppelin positiivista vaikutusta Ayodhyan kiinteistöihin. Kaupungin kiinteistöinfrastruktuurin odotetaan paranevan merkittävästi.

Cushmanin ja Wakefieldin raportin mukaan 2-tason kaupungit, kuten Bhubaneswar, Coimbatore, Indore, Jaipur, Kochi, Lucknow, Nagpur, Surat, Thiruvananthapuram ja Visakhapatnam, ovat nousemassa lupaaviksi kohteiksi kiinteistökehitykselle.

Alemmat maa-arvot ja korkeammat voittomarginaalit näissä 2-tason kaupungeissa houkuttelevat kehittäjiä, mikä johtaa järjestäytyneeseen kasvuun kiinteistöalalla.

Tämän vauhdin pohjalta luksuskiinteistöjen kysyntä kasvaa suurkaupunkialueiden ulkopuolella. Sellaiset tekijät kuin kiinteistöjen jyrkästi nousevat hinnat, lisääntynyt taloudellinen toiminta ja vahvat palvelut, kuten koulut ja sairaalat, ohjaavat tätä muutosta. ANAROCKin Consumer Sentiment Survey osoittaa, että 26 % kiinteistösijoittajista on nyt taipuvainen 2. ja 3. tason kaupunkeihin, mikä kuvastaa kiinteistösijoitusten mieltymysten muuttuvaa suuntausta.

Nopea kaupungistuminen, joka nousi 32 prosentista vuonna 2013 noin 36 prosenttiin vuonna 2023, rasittaa olemassa olevaa infrastruktuuria tason 1 kaupungeissa. Tämä muutos ohjaa huomion 2- ja 3-tason kaupunkeihin, joilla on hyödyntämätön kehityspotentiaali.

Toisin kuin suuret kaupungit, jotka kamppailevat rajoitetun infrastruktuurin kanssa, tason 2 kaupungit voivat toteuttaa greenfield-infrastruktuuriprojekteja. Hallituksen aloitteet, kuten Smart Cities ja AMRUT, tarjoavat merkittävää tukea, mikä johtaa työllistymismahdollisuuksiin, pääoman arvonnousuun ja kohonneisiin vuokra-arvoihin.

Lisäksi hallituksen älykäs kaupunkisuunnitelma on käynnistänyt nopean infrastruktuurin kehittämisen tason 2 kaupungeissa, mukaan lukien metropalvelujen käyttöönoton kaupungeissa, kuten Kochi, Jaipur ja Lucknow. Vakiintuneet lentokentät ja superkäytävät parantavat edelleen yhteyksiä, mikä tekee näistä kaupungeista houkuttelevia kiinteistösijoituksille.
Lisäksi sähköisen kaupankäynnin laajempi kattavuus yhdistettynä kasvaviin pyrkimyksiin ja harkinnanvaraisiin kuluihin ruokkivat liiketilojen kysyntää 2. tason kaupungeissa. CBRE:n raportin mukaan yli 30 suurta kotimaista ja kansainvälistä vähittäiskauppabrändiä on saapunut 14 tason 2 kaupunkiin.

Luksusasuntojen hotspotit ovat nousemassa 2. tason kaupunkeihin muuttuvien ostajien mieltymysten ja halun saada merkittävämpiin asuintiloihin taustalla. Nämä poikkeukselliset kodit määrittelevät ylellisyyden uudelleen ainutlaatuisella suunnittelullaan, joustavalla pohjaratkaisullaan ja huippuluokan mukavuuksilla. Nämä huvilat sijaitsevat kaukana kaupungin hälinästä, ja ne tarjoavat rauhallisen elämäntavan tuoden raitista ilmaa Tier-2 kaupunkiasumiseen. Näissä ylellisissä sisätiloissa ja älykkäissä asumisominaisuuksissa nämä asunnot eivät ainoastaan ​​tarjoa mukavuutta vaan myös kohottavat asumiskokemusta. Nämä premium-huvilat, joissa yhdistyvät tyyneyttä ja huipputeknologiaa, muokkaavat ylellisyyden määritelmää Tier-2-kaupungeissa, mikä tekee niistä houkuttelevan valinnan niille, jotka etsivät hienostunutta ja eksklusiivista elämäntapaa.

Sijoittajat tiedostavat kiinteistöjen hintojen vakauden ja arvonnousupotentiaalin 2. tason kaupungeissa. Luksushuvilat tarjoavat elinkelpoisia sijoitusmahdollisuuksia pitkän aikavälin pääomatuloihin. Kun nämä kaupungit kehittyvät ja tarjoavat korkeampaa elämänlaatua, niistä tulee houkuttelevia sekä asukkaille että sijoittajille.

Luksushuviloiden määrä 2-tason kaupungeissa määrittelee uudelleen luksusasumisen. Kiiltojen julkisivujen ja modernien sisätilojen lisäksi nämä kehitystyöt luovat syvästi persoonallisen, eksklusiivisen ja tavoitteellisen elämäntavan. Kun yhä useammat asunnonostajat etsivät heterogeenista yhdistelmää ylellisyyttä ja yksilöllisyyttä, nämä korkeatasoiset tarjoukset ovat valmiina jatkamaan nousuaan ja muokkaamaan luksuskiinteistöjen tulevaisuutta 2. tason kaupungeissa.

Samankaltaiset artikkelit