Pienten yhtiöiden ja keskisuurten yhtiöiden sijoitusrahastojen nettotuotto laski syyskuussa. Tässä on syy

AMFI september 2023 data

Pienten ja keskisuurten osakesijoitusrahastojen nettotuonti väheni hieman kuukausitasolla syyskuussa 2023 AMFI:n tietojen mukaan.

Tiedot osoittavat, että pienten yhtiöiden rahastojen nettovirta oli syyskuussa 2678,47 miljardia rupiaa verrattuna elokuun 4264,82 miljoonaan rupiaan. Nettovirta keskisuurten yhtiöiden rahastoihin oli syyskuussa 2000,88 miljoonaa rupiaa verrattuna elokuun 2512,34 miljoonaan ruplaan.

Pienten ja keskisuurten yritysten segmentit ovat nähneet valtavan vetovoiman viimeisen vuoden aikana. Asiantuntijoiden mukaan nettotuonnin lasku syyskuussa näissä suosituissa osakerahastoluokissa voi kuitenkin johtua useista syistä.

”Pienten yhtiöiden virrat vähenivät kuukausittain, mikä johtuu siitä, että tietyt rahastotalot pysäyttivät tilapäisesti tulot, mikä johtui mahdollisesti huolista keskisuurten ja pienten yhtiöiden markkinoiden rikkaista arvostusmääristä”, sanoo Akhil Chaturvedi, Chief Business Officer. Motilal Oswal AMO Asset Managementsset Management Company.

Melvyn Santarita, analyytikko – tutkimuspäällikkö, Morningstar Investment Adviser Intiasta, sanoo, että sekä pienten että keskisuurten yhtiöiden nettovirtojen määrä on laskenut edellisiin kuukausiin verrattuna. He olivat edelleen suurimpien nettotuonnin saajien joukossa syyskuussa, kun keskisuurten yritysten luokka sai 2 000,8 miljardia rupiaa ja pienten yhtiöiden luokka 2 678,4 miljardia rupiaa.

”Näiden luokkien nettovirtojen notkahdus voi johtua sijoittajien tekemästä voitonvarauksesta ja huolista joidenkin näiden segmenttien arvonkorotuksista”, Melvyn sanoo.

Pitäisikö sinun sijoittaa pieniin ja keskisuuriin rahastoihin?

Koska sekä keskisuurten että pienten yhtiöiden indeksit ovat nousseet jyrkästi viimeisen 6 kuukauden ja vuoden aikana, sijoittajat ovat myös ryntäneet näihin luokkiin jatkuvasti kasvavilla virroilla. Asiantuntijat sanovat, että vaikka sekä keskisuurten että pienten yhtiöiden rahastot voivat tarjota hyvää tuottoa, sijoittajien tulee olla varovaisia ​​näiden segmenttien volatiliteettien suhteen ja sijoittaa SIP:n kautta pitkäkestoisesti.

”Sijoittajien tulee huomioida, että vaikka sekä keskisuurten että pienten yhtiöiden luokilla on potentiaalia tuottaa hyvää tuottoa, nämä luokat ovat luonnostaan ​​epävakaita ja niihin liittyy jyrkkiä nostoriskejä”, Melvyn sanoo.

”Siksi sijoittajilla tulee olla pitkä aikahorisontti näihin luokkiin sijoittaessaan. Näihin luokkiin sijoittaminen SIP-reitin kautta on hyvä tapa, jolla sijoittajat voivat ratsastaa volatiliteettia samalla, kun dollarin hinta laskee keskiarvoa pitkällä aikavälillä”, hän lisää.

.

Samankaltaiset artikkelit