Pankkien CD-suhde maltillisesti 75 prosenttiin tilikaudella 25-27: Raportti

hdfc, psb, idbi bank, banks, banking and finance

Pankit näkevät todennäköisesti jonkin verran helpotusta luotto-talletusten (CD) rintamalla, koska suhde saattaa hidastua 75 prosenttiin 25–27 tilikaudella nykyisen julkisen talouden lähes 80 prosentista, mikä johtuu suurelta osin luotonannon hidastumisesta ja hieman suuremmasta talletuksesta. kasvu, välitys Emkay Institutional Equities sanoi raportissaan torstaina.

Tällä on merkitystä, sillä Reserve Bank of India (RBI) on tiettävästi nostanut tiettyjä lainanantajia, joiden CD-suhde on yli 100 prosenttia, laskeakseen sen noin 70–80 prosentin tasolle. Yksityisten lainanantajien, kuten HDFC Bankin, IDFC First Bankin ja Axis Bankin CD-suhde oli 110 %, 102 % ja 93 % vuoden 2003 kolmannen vuosineljänneksen lopussa, kun taas julkisen sektorin pankkien keskimääräinen CD-suhde oli alhaisempi, 72 %. CD-suhde antaa sijoittajille mahdollisuuden ymmärtää, kuinka suuri osa pankin talletuksista on otettu käyttöön lainoina.

”PSB:t ovat osuneet violettiin, kun otetaan huomioon niiden kunnollinen LDR/LCR (laina-talletussuhde/likviditeetin kattavuussuhde), koska ne ovat olleet varovaisia ​​tässä syklissä – uhraten kasvun kannattavuuden, yrityksen omaisuuden laadun parantamisen, vakaan ja paremman hallintoprofiilin ja kyky kerätä kasvupääomaa laimentamatta BV:tä paljon”, raportissa sanotaan. Yleisradioyhtiöiden sivukonttoreiden hidas laajentaminen johtaa kuitenkin todennäköisesti niiden talletusmarkkinoiden osuuden pienenemiseen pitkällä aikavälillä.

Välityksen mukaan luotonannon kasvun odotetaan hidastuvan 12–14 prosenttiin vuositasolla FY25-FY27E nykyisestä 16,5 prosentista ilman HDFC-fuusiota. Nykyinen pidentynyt korotettu korkosykli ja sitä seuraavat korkeammat rahoituskustannukset yhdistettynä vakuudettomien vähittäislainojen omaisuuden laaturiskiin ja RBI:n viimeaikaisiin toimiin vakuudettomien lainojen hillitsemättömän kasvun hillitsemiseksi voivat vaikuttaa luotonannon kasvuun. Kokonaistalletusten määrä nousee todennäköisesti 13,5–14,5 prosenttiin vuositasolla 25–26 tilikauden aikana nykyisen verotuksen 13 prosentista.

Jotkut lainanantajat ovat vähentäneet taseen ylimääräistä käteisvaraa rahoittaakseen luottojen kasvua viime kaudella, Emkay sanoi, mikä viivästyttää talletusten kasvua ja suojaa marginaaleja. Suurin osa näistä vipuvaikutuksista on kuitenkin nyt suurelta osin käytetty, ja pankkien on mobilisoitava talletuksia rahoittaakseen asteittain luotonannon kasvua.

Samankaltaiset artikkelit