Osakkeet vuotavat verta kuudetta päivää peräkkäin; 3,17 rupiaa rikkaus pyyhittiin pois päivässä – Market News

sensex

Osakkeet romahtivat jälleen torstaina, tehden siitä kuudennen peräkkäisen myynnin, kun sijoittajat ryntäsivät irtaantumaan. Raakaöljyn hinnat ovat laskeneet ja Brent noteerasi alle 90 dollaria tynnyriltä, ​​mutta pelot Länsi-Aasian konfliktin pitkittymisestä näkivät sijoittajien vetävän rahaa pöydältä. Yhdysvaltain valtiovarainministeriön kohonneet tuotot, mahdollisuus, että Yhdysvaltain keskuspankki voi vielä nostaa korkoja, ja tuloskauden vaimea alku lisäsivät sijoittajien pelkoja.

Sensex putosi 900,91 pistettä ja päätyi 63 148,15 pisteeseen. Kun sijoittajien omaisuus 3,17 biljoonaa rupiaa hävitettiin yksin torstaina, varallisuuden kokonaiseroosio viimeisen kuuden istunnon aikana oli huikeat 17,8 biljoonaa rupiaa. Syyskuun 15. päivän huipuista lähtien Sensex on luovuttanut lähes 7%.
Laajempi Nifty putosi 284 pistettä ja sulkeutui 18 857,25:een, laskeen psykologisen 19 000 rajan alapuolelle ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun 30. päivän. Nifty on nyt menettänyt 6,6 % syyskuun huippunsa jälkeen.

Romahduksesta huolimatta Intia on edelleen yksi kalleimmista markkinoista vertaisten keskuudessa.

Nilesh Shah, MD ja Kotak MF:n toimitusjohtaja, sanoi geopoliittinen tilanne, ”korkeampi pidempään” Yhdysvalloissa ja kohonneet energian hinnat ovat luoneet epävarmuutta. ”Arvioimme kollegoillemme. Suurin osa sijoittajista istuu Intiassa voittojen varassa toisin kuin muilla markkinoilla”, Shah sanoi ja lisäsi, että viime viikkoina on ollut huonoja uutisia.

Hän huomautti, että viime kuukausina markkinoilla oli nähty huonolaatuisia osakkeita parempia kuin laatu. ”Mikrokorkeissa ja minikorkeissa oli jonkin verran ylimäärää, mikä vaati korjausta.”

HSBC Global Researchin strategien mukaan USA:n joukkovelkakirjalainojen tuoton jyrkkä nousu, joka johtuu osittain Yhdysvaltain keskuspankin näkemyksistä, jotka koskevat odotettua parempia taloustietoja sekä korkopreemion nousua, on negatiivinen ulkomaisille rahastovirroille. kehittyville markkinoille. ”Eikä Intia ole eristetty tästä riskistä huolimatta sen vahvoista makronäkymistä”, he sanoivat muistiossa.

Ulkomaiset portfoliosijoittajat (FPI), jotka olivat myyneet osakkeita nettomääräisesti 2,2 miljardin dollarin arvosta syyskuussa, ovat myyneet nettomääräisesti 1,3 miljardia dollaria lokakuusta keskiviikkoon. Pörssien alustavat tiedot osoittivat, että torstaina FPI:t myivät 7 702 miljoonaa rupiaa, kun taas kotimaiset institutionaaliset sijoittajat (DII) pumppasivat nettomäärään 6 558 miljardia. DII:t olivat ostaneet osakkeita 19 713 miljoonalla rupialla keskiviikkoon asti.

Myynti ei ole rajoittunut suurempiin osakkeisiin, vaan se on ollut laajapohjaista, mikä näkyy ennakko-laskusuhteen ollessa alle 0,7 viidessä viimeisestä kuudesta istunnosta.

BSE:n MidCap- ja SmallCap-indeksit laskivat torstaina 2,2 % ja 2,9 %, kun ne ovat laskeneet kumulatiivisesti 5,9 % ja 6,2 % viimeisten kuuden istunnon aikana.

Yritysten tulos syyskuun neljänneksellä on ollut lähes linjassa ilman yllätyksiä ja muutamia pettymyksiä. Vaikka voitot ovat nousseet, suuri osa tuloskasvusta on tullut kustannussäästötoimenpiteistä ja säästöistä, ja ylimmän linjan kasvu on erittäin vaimeaa. Vaikka IT-paketti kääntyi kohtuullisin luvuin, ohjeistus vaimeni, mikä viittaa siihen, että yrityksillä on vain vähän näkyvyyttä tuloista.

Samankaltaiset artikkelit