Onko näppärä ylittää vuosi 19700 tai lipsahtaa RBI:n politiikkaan? Katso GIFT Nifty, FII-tiedot, F&O-kielto, raakaöljy, lisää ennen markkinoiden avaamista

share market

GIFT Nifty pysyi ennallaan tiistain alun kaupankäyntisession aikana ja laski 0,03 % 19605,5:een, mikä viittaa kotimaisten indeksien NSE Nifty 50 ja BSE Sensex haaleaan avaukseen. Keskiviikkona Nifty 50 lisäsi 61,7 pistettä ja päätyi 19 632,55:een. Toisaalta Sensex nousi 0,23 prosenttia ja päättyi 65 995,81:een.

”Kotimarkkinat alkoivat omaksua puolustusasenteen, kun sijoittajat odottivat tärkeitä inflaatiotietoja sekä Intiasta että Yhdysvalloista. Kiinan deflaatiotrendi ja Yhdysvaltain keskikokoisten ja pienten pankkien luottoluokituksen lasku vaikuttivat markkinoiden tunnelmaan. Kotimarkkinoiden myöhäistä elpymistä tuki kuitenkin Euroopan markkinoiden positiivinen nousu ja toivo optimistisesta RBI-politiikasta, joka ei vaikuta kotimaan talouskasvuun”, sanoi Vinod Nair, Geojit Financial Servicesin tutkimusjohtaja.

Tärkeimmät asiat, jotka tulee tietää ennen osakemarkkinoiden avautumista 10.8.2023

Wall Street

Yhdysvaltain osakkeet sulkivat keskiviikkona, seuraavana päivänä sen jälkeen, kun raportti osoitti, että amerikkalaiset lainasivat enemmän kuin koskaan luottokorteillaan viimeisellä vuosineljänneksellä, ja päivää ennen Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksin (CPI) inflaatiotietoja, jotka voivat vaikuttaa Yhdysvaltain keskuspankin korkopäätöksiin. Reutersin mukaan. S&P 500 laski 0,70 %, Nasdaq Composite 1,20 % ja Dow Jones Industrial Average 0,54 %.

Aasian markkinat

Aasian ja Tyynenmeren alueen osakkeet olivat torstaina vaihtelevia. Kiinan Shanghai Composite ja Shenzhen Component pysyivät ennallaan, kasvua 0,1 % ja 0,03 %. Japanin Nikkei 225 oli vihreillä ja nousi 0,1 %. Etelä-Korean Kospi laski 0,44 % ja Hongkongin Hang Seng 0,1 %. Taiwan Weighted -indeksi laski 1,34 %.

Raakaöljy

Öljyn hinta laski Aasian alussa torstaina saavutettuaan uudet ennätykset edellisessä istunnossa, koska huoli Kiinan taloudesta kompensoi Yhdysvaltojen polttoainevarastojen jyrkän supistumisen sekä Saudi-Arabian ja Venäjän tuotannon leikkausten positiivisen vaikutuksen.

FII/DII-tiedot

Ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat (FII) ostivat osakkeita nettomääräisesti 644,11 miljardilla rupialla, kun taas kotimaiset institutionaaliset sijoittajat (DII) myivät osakkeita nettomääräisesti 597,88 miljardilla ruplalla 9. elokuuta NSE:n alustavien tietojen mukaan.

F&O:n kielto

Kansallisen pörssin F&O-kieltolistalla on Chambal Fertilisers, Delta Corp, Indiabulls Housing Finance, Hindustan Copper ja Balrampur Chini Mills. NSE:n mukaan osakkeet ovat kiellettyjä F&O-sektorilla, kun ne ovat ylittäneet 95 % markkinoiden laajuisesta asemarajasta (MWPL). F&O-kieltojakson aikana kyseisessä varastossa oleviin F&O-sopimuksiin ei sallita uusia työpaikkoja.

Bank Nifty Outlook

”Bank Nifty todisti vaihtelevan kaupan päivän; Tuntikohtaiset liukuvat keskiarvot 45 000 – 45 100 välillä toimivat vastuksena ja kohtasivat myyntipaineita. Se todisti vetäytymisen, mutta sulkeutui negatiivisesti. Päivittäisen liikemäärän ilmaisimessa on negatiivinen jako, joka on myyntisignaali. Siksi tätä takaisinvetoa tulisi käyttää myyntimahdollisuutena. Huonona puolena odotamme 44 000:ta lyhyen aikavälin näkökulmasta”, sanoi Jatin Gedia, BNP Paribasin Sharekhanin tekninen tutkimusanalyytikko.

Tekninen näkymä

”Nifty on tällä hetkellä sijoitettu alaspäin suuntautuvan trendilinjan tärkeälle vastukselle noin 19 650-19 700 tasoilla. Ratkaiseva liike tämän esteen yläpuolelle kumoaa laskevan kaavion kuvion ja voi avata seuraavan noin 19 900-20 000 tason nousutavoitteen lähitulevaisuudessa. Välitön tuki on sijoitettu 19 460 tasolle”, sanoi Nagaraj Shetti, HDFC Securitiesin tekninen tutkimusanalyytikko.

RBI:n politiikka

RBI:n rahapoliittisen komitean kokous julkistaa poliittisen päätöksensä myöhemmin tänään. Kaiken kaikkiaan keskuspankin odotetaan pitävän ohjauskoron nykyisellä 6,5 prosentin tasolla tänään.

Samankaltaiset artikkelit