Omat rahasi: Suorittaviin luottoihin liittyy suurempia riskejä

Money

Joukkovelkakirjalainoihin/debentuureihin sijoittamisen yhteydessä riskitaso saada rahasi takaisin ajoissa tai ei saada takaisin ajoissa havaitaan luottoluokituksen kautta. Useimmissa tapauksissa tuottotaso jälkimarkkinoilla vaihtelee joukkovelkakirjoista toiseen, samassa luokituskategoriassa. Tuottotaso on vuotuinen tuotto, jonka saat, jos pidät joukkovelkakirjalainaa eräpäivään asti. Erilaisuuden tuottotason merkitys jopa samalla luottoluokituksella on se, että markkinat määrittelevät eri joukkovelkakirjoille eri riskitasot. Markkinat käsittävät tässä tapauksessa ”isot pojat” eli pankit, vakuutusyhtiöt, sijoitusrahastot, yritysten treasuries jne.

Mitä mahdollisuuksia sinulla on sijoittaa joukkovelkakirjoihin? Voit joko ostaa itsellesi välittäjän kautta tai käyttää sijoitusvälinettä. Sijoitusvälineitä ovat sijoitusrahastot, salkunhoitopalvelut (PMS) ja vaihtoehtoiset sijoitusrahastot (AIF). PMS:ssä pakollinen vähimmäissijoitussumma on 50 000 rupiaa, tai se voi olla jopa suurempi, jos palveluntarjoaja asettaa sen korkeammaksi. Vaihtoehtoisissa sijoitusrahastoissa valtuutettu vähimmäismäärä on 1 biljoona.

Joukkovelkakirjat yksityissijoittajille

Sijoitusrahastot ovat kaikille; yksityissijoittajista HNI:iin suuriin yrityksiin. On joukkovelkakirjataloja, jotka ostavat irtotavarana ja myyvät alas yksityishenkilöille ei niin suurissa erissä. Nykypäivän digitalisaation ja verkkosaatavuuden aikakaudella joukkovelkakirjalainoja on saatavilla tietyillä verkkosivuilla kohtuullisessa eräkokossa.

Joukkovelkakirjoissa, mitä korkeammalla tuotolla sijoitat, sitä korkeampi on tuottosi. Sijoitusrahaston kaltaisessa ajoneuvossa nettoarvo ilmoitetaan päivittäin markkinahinnoin. Siten ei ole sitoumusta, että rahastosalkun tuotto toimitetaan. Mutta se on välityspalvelin odotettua tuottoa varten. Sijoitusrahastot, jotka on tarkoitettu yksityissijoittajille, vaikka suuret sijoittajat ja yritykset osallistuvat, ottavat salkussaan rajoitetun luottoriskin.

Korkeampi luottoriski

Yleisesti ottaen velkarahastojen salkun tuotto olisi luotonlaadusta riippuen 7-8,5 prosentin välillä. Markkinoilla on saatavilla monia joukkovelkakirjoja, debentuureja, joiden tuottotaso on tätä korkeampi, vaikkapa 9 % tai kaksinumeroinen. Tätä kutsutaan markkinoilla suoriutuneiksi luottoiksi, mutta myös riskitaso on korkeampi. Voit hyödyntää suoritusluottoa PMS:n ja vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen kautta. Edellyttäen, että sinulla on ruokahalua korkeampaan luottoriskiin, voit käydä läpi rahastotalon, jolla on todistetusti kokemusta luottojen hallinnasta.

Osa sijoittajista on taipuvainen velkasijoitusten verottomaan korkeampaan tuottoon suoriutuviin luottoihin. Joukkovelkakirjalainat, joiden tuotto on suhteellisen korkea, on saatavilla verkossa tiettyjen talojen kanssa, esimerkiksi 10 % tai 12 % AAA-luokiteltua PSU-lainaa vastaan ​​esimerkiksi 7,6 %:lla, ne on helpompi toteuttaa jopa ilman PMS- tai vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen vähimmäismäärää.

Yritysten terveys on parempi kuin ennen ja talouskasvu on palannut Covidin jälkeen. Ainoa huomioitava näkökohta, koska suoriutuvien luottoriskien luottoluokitus olisi alle AAA, sinun tulee ymmärtää ja arvostaa, mihin olet ryhtymässä.

Kirjoittaja on yrityskouluttaja ja kirjailija

Samankaltaiset artikkelit