Öljyn hinta laskee, kun markkinat odottavat Kiinan tilastoja kysynnän mittaamiseksi – Commodities News

oil prices

Öljyn hinta laski tiistaina ja luopui suurimmasta osasta edellisen päivän voitosta Kiinan heikon kysynnän vuoksi. Sijoittajat keskittyivät myöhemmin päivällä julkaistaviin kauppatietoihin arvioidakseen maailman toiseksi suurimman öljynkuluttajan kysyntää.

Brent-raakaöljyn futuurit laskivat 23 senttiä eli 0,3 % 84,95 dollariin tynnyriltä vuoteen 0127 GMT mennessä, kun taas US West Texas Intermediate -raakaöljy oli 80,59 dollaria tynnyriltä, ​​23 senttiä eli 0,3 %.

Molemmat vertailuindeksit nousivat noin 30 senttiä maanantaina, kun suurimmat viejät Saudi-Arabia ja Venäjä vahvistivat sitoutumisensa ylimääräisiin vapaaehtoisiin öljyntoimitusten leikkauksiin vuoden loppuun asti.

”Öljyn hintaa tukivat Saudi-Arabian ja Venäjän jatkuvat tuotantoleikkaukset edellisenä päivänä, mutta sijoittajien huomio on siirtynyt kysyntään erityisesti Kiinassa”, sanoi Fujitomi Securitiesin analyytikko Toshitaka Tazawa ja huomautti, että kaikki katseet ovat kiinnittyneet Kiinan tämän viikon tietoihin. .

Kiina julkaisee lokakuun tuonti- ja vientiluvut tiistaina klo 03.00 GMT, kun taas keskeiset kuluttajahintainflaatiotiedot (CPI) on määrä julkaista torstaina.

”Odotamme näkevän köydenvedon nykyisen öljyn hintojen tasoilla jatkossa, samalla kun sulatamme uutisia sekä tarjonta- että kysyntäpuolella”, Tazawa sanoi ja lisäsi, että trendi voi muuttua dramaattisesti, jos Lähi-idän tilanne muuttuu kireämmäksi. .

Pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi, että Israel harkitsee ”taktisia pieniä taukoja” Gazan taisteluissa helpottaakseen avun saapumista tai panttivankien poistumista, mutta hylkäsi jälleen vaatimukset yleisestä tulitauosta huolimatta kasvavasta kansainvälisestä painostuksesta.

Saudi-Arabia vahvisti sunnuntaina jatkavansa vapaaehtoista lisäleikkausta 1 miljoonalla barrelilla päivässä (bpd), mikä tarkoittaa noin 9 miljoonan barrelin päivittäistä tuotantoa joulukuussa, energiaministeriön lähde sanoi lausunnossaan.

Moskova ilmoitti myös jatkavansa vapaaehtoista lisäleikkausta raakaöljyn ja öljytuotteiden viennistä 300 000 bardilla joulukuun loppuun saakka.

Myös tarjontapuolella Venezuelan valtion omistama PDVSA neuvottelee paikallisten ja ulkomaisten öljykenttäyritysten kanssa laitteiden ja palvelujen vuokraamisesta, jotka mahdollistaisivat sen elvyttämisen lamaantuneen tuotannon, kokouksia lähellä olevat lähteet sanoivat sen jälkeen, kun Yhdysvallat lievensi maahan kohdistuvia pakotteita.

Samankaltaiset artikkelit