Odottaa Tier 2 -kaupunkien saavan lisää vauhtia tärkeimpinä asuinmarkkinoina pian: Sudhir Pai, Magicbricks

Expect Tier 2 cities to gain more momentum as prime residential markets soon: Sudhir Pai, Magicbricks

Intian kiinteistömarkkinat ovat tällä hetkellä parhaassa kunnossa sitten vuoden 2014, kun rakennuttajien taseet ovat terveempiä ja kiinteistöjen myyntisyklit ovat lyhyempiä. Vaikka liiallisen hintojen nousun estämiseksi on syytä olla varovainen, seuraavat pari kuukautta näyttävät lupaavia merkkejä asuntojen kysynnän ja tarjonnan lisääntymisestä, sanoo .

Sanjeev Sinhan eksklusiivisessa haastattelussa herra Pai kertoo Intian kiinteistömarkkinoiden kasvunäkymistä tulevalle vuodelle ja jakaa liiketoimintanäkymiensä. Otteita:

Kolmannella vuosineljänneksellä (heinä-syyskuu 2023) asuntokysyntä nousi vaikuttavalla 8,4 % QoQ:lla, mikä kuvastaa asunnonostajien vahvaa kiinnostusta. Tämä nousu osui samaan aikaan suotuisten makrotaloudellisten tekijöiden kanssa, kuten äskettäin pidetty G20-huippukokous, vakaat korot ja lähestyvä juhlakausi. Myös asuntojen hinnat nousivat 5,4 % QoQ tänä aikana, ja kun kehittäjät nopeuttavat projektitoimituksia, odotamme varastojen kasvavan tulevina kuukausina.

Intian kiinteistömarkkinat ovat tällä hetkellä parhaassa kunnossa sitten vuoden 2014, kun rakennuttajien taseet ovat terveempiä ja kiinteistöjen myyntisyklit ovat lyhyempiä. Vaikka liiallisen hintojen nousun estämiseksi suositellaan varovaisuutta, seuraavat pari kuukautta osoittavat lupaavia merkkejä asuinrakentamisen kysynnän ja tarjonnan lisääntymisestä.

Magicbricks panostaa suuriin tason 2 kaupunkeihin, kuten Nagpur, Coimbatore, Bhubaneshwar, Indore ja Jaipur, jotka ovat nopeasti nousemassa kiinteistöjen kasvumoottoreiksi. Taloudellisen toimeliaisuuden ja työllistymismahdollisuuksien lisääntyessä odotamme 2. luokan kaupunkien saavan lisää vauhtia tärkeimpinä asuntomarkkinoina tulevina kuukausina.

Magicbricksin ”Intian tason 2 kaupungit: Emerging Real Estate Growth Engines” -raportin mukaan

  • Vuonna 2022 Nagpur (49 %), Coimbatore (27 %) ja Bhubaneswar (12 %) havaitsivat asuinkysynnän nopeimman kasvun vuotta aiemmasta.
  • Vuonna 2022 Nagpur (84 %), Coimbatore (30 %) ja Indore (6 %) osoittivat eniten vuokrauskysynnän (haut) kasvua vuotta aiemmasta.

Vaikka offline-kanavat ja henkilökohtaiset verkot ovat perinteisesti ohjanneet kiinteistösijoituksia näillä markkinoilla, on tapahtunut huomattava siirtyminen kohti digitaalista käyttöönottoa. Magicbricks on edelläkävijä ajamassa tätä käyttäytymismuutosta tuomalla yleisöt verkkoon ja vahvistamalla pirstoutuneita kiinteistömarkkinoita.

Lähestymistapamme sisältää:

  • Laajennamme kiinteistöluetteloita Magicbricksin alustalla tarjoamalla asiakkaille laajan valikoiman vaihtoehtoja.
  • Investointi räätälöityihin viestintäkampanjoihin ja vakuuttaa asiakkaille, että ymmärrämme heidän kaupunkinsa vivahteet ja olemme ihanteellisia kumppaneita heidän etsiessään unelmakoteja.
  • Koko ekosysteemin kohottaminen herkistämällä asunnonomistajat, rakennuttajat ja rakentajat ja antamalla heille tietoa ja teknistä asiantuntemusta kiinteistöjen rekisteröimiseksi verkossa.

Olemme iloisia nähdessämme tasaisen kasvuvauhdin ja liiketoimintamme kasvaa näissä kaupungeissa 35 % vuotta aiemmasta, ja odotamme vauhdin jatkuvan tulevina vuosina.

Noida ja Greater Noida ovat myös nousseet parrasvaloihin asuinkysynnän huomattavalla piikkillä (38,9 % ja 20,4 % QoQ heinä-syyskuussa 2023). Tämä nousu on esimerkki asuntojen mieltymysten kehittyvästä maisemasta, mikä osoittaa kasvavaa kiinnostusta ja kasvupotentiaalia näillä alueilla.

  • Voimme ennakoida, että korot pysyvät ennallaan. Vakaat asuntolainakorot lisäävät kysyntää ja rohkaisevat mahdollisia asunnon ostajia investoimaan kiinteistöihin.
  • Muiden kannustavien hallituksen politiikkojen, kuten antelias määrärahojen myöntäminen infrastruktuurisektorille ja Pradhan Mantri Awas Yojana (PMAY) -menojen 66 prosentin nousu, odotetaan laajentavan taloudellisia etuja kohti kohtuuhintaisia ​​asuntoja.

Asiakkailla on vallitseva optimismi palaamassa talouden vakauden, hallituksen suotuisan politiikan, vakaiden korkojen ja infrastruktuurin kehittämiseen suunnattujen määrärahojen lisääntymisen vuoksi. Kiinteistösijoittamiseen suositaan kasvavassa määrin erityisesti milleniaalit, jotka etsivät tilavia, hyvät mukavuudet, sijaintiedut ja arvonnousupotentiaalia tarjoavia kiinteistöjä. Myös kiinnostus kestäviä, ympäristöystävällisiä kiinteistöjä ja modernilla teknologialla varustettuja älykoteja kohtaan on kasvussa.

Tiedot 30. syyskuuta 2023 (lähde Magicbricks PropIndex -raportti heinä-syyskuu 2023)

  1. 3BHK ja plus -kodit ovat suosituimpia: 52 % asunnonomistajista haluaa ostaa tämän kokoonpanon. Myös tarjonta heijastelee tätä, ja 47 % kodeista on 3BHK tai enemmän.
  2. Kaiken kaikkiaan keskikokoiset kiinteistöt (1 000–2 000 sf) olivat suosituimpia kaikista Intian 13 suurimmasta kaupungista. Tarkemmin sanottuna kaupungit, kuten Thane (53 %), Kolkata (52 %) ja Navi Mumbai (50 %), olivat suosittuja kodeissa 1 000–1 500 sf:n alueella. Hyderabad (51 %), Ahmedabad & Noida (kukin 48 %), Greater Noida (47 %) jne. suosivat kiinteistöjä 1 500–2 000 sf.
  3. Suurin kysyntä kohtuuhintaisille asunnoille oli Suur-Noidassa (75 %), jota seurasivat Ahmedabad (63 %) ja Kolkata (52 %). Samaan aikaan MMR:n ja NCR:n kaupungit suosivat premium-asuntoja – Mumbai (90 %), Navi Mumbai (57 %), New Delhi (54 %) ja Gurugram (46 %).

Samankaltaiset artikkelit