Nifty Realty vs Nifty Energy: Mihin indeksiin kannattaa panostaa ennen vuoden 2024 budjettia?

Nifty Realty vs Nifty Energy: Mihin indeksiin kannattaa panostaa ennen vuoden 2024 budjettia?

Jatkossa markkinat pysyvät todennäköisesti epävakaina ennen budjettia. Budjetti julkistetaan 1.2.2024. Koska eduskuntavaalit pidetään toukokuussa, tämä on välibudjetti ja uusi budjetti esitetään heinäkuussa.

Tässä budjetissa keskitytään todennäköisesti investointeihin, tuotantopanostukseen ja makrovakauteen. Hallituksen pääpaino on edelleen talouskasvun edistäminen lisäämällä pääomasijoituksia ja infrastruktuurin kehittämistä. Alat, kuten valmistus ja uusiutuva energia, saavat lisäsysäystä.

Budjettia ajatellen selvitetään Nifty Realtyn ja Nifty Energyn välillä, mikä ala sijoittajien tulisi valita.

Katsotaanpa ensin heidän markkinasuoritustaan.

Ennen äskettäistä korjausta, aiemmin tällä viikolla, vertailuindeksi Nifty ylitti uuden 22 000 rajan, kun taas Sensex ylitti 73 000 rajan ensimmäistä kertaa 15. tammikuuta.

Nifty Realty saavutti myös uuden huipun, 894,40 15. tammikuuta 2024, noustaen yli 141 prosenttia 52 viikon alimmasta 370,65:stä, joka saavutti 29. maaliskuuta 2023. Samaan aikaan Nifty Energy saavutti myös ennätyskorkeuden 35 495,55 tammikuun 16. päivänä. nousi 64 prosenttia 52 viikon alimmasta 21 631,10:sta, joka saavutettiin 28. helmikuuta 2023.

Viimeisen vuoden aikana Nifty Realty -indeksi on menestynyt paremmin kuin Energy-indeksi. Realty-indeksi nousi tänä aikana 99 prosenttia verrattuna Nifty Energyn 32 prosentin nousuun.

Vuotta 2023 tarkasteltaessa nämä molemmat sektorit ovat menestyneet Niftyn vertailuindeksiä paremmin. Nifty Realty on kuitenkin paremmin toimiva indeksi. Indeksi nousi yli 70 prosenttia vuonna 2023, kun Nifty Energy nousi 42 prosenttia. Vertailun vuoksi vertailuindeksi Nifty on noussut yli 15 prosenttia tänä aikana.

Samaan aikaan, juuri tammikuussa, Nifty Realty on noussut yli 10 prosenttia, noussut viidentenä peräkkäisenä kuukautena syyskuun 2023 jälkeen. Syys-tammikuussa se on hypännyt yli 60 prosenttia.

Samaan aikaan Nifty Energy lisäsi yli 3 prosenttia tammikuussa tähän mennessä, mikä pidentää voittoa kolmatta kuukautta peräkkäin marraskuun 2023 jälkeen. Marras-tammikuussa se on hypännyt yli 32 prosenttia.

Vuonna 2023 sekä Nifty Realty että Nifty Energy tuottivat positiivista tuottoa 8 kuukaudesta 12 kuukaudesta.

Myös pitkällä aikavälillä (3 vuotta) molemmat indeksit ovat tuottaneet multibagger-tuottoa. Nifty Realty on noussut pilviin yli 192 prosenttia viimeisen kolmen vuoden aikana, kun taas Nifty Energy on hypännyt 120 prosenttia.

aineosat

Nifty Realty -indeksin 10 osakkeesta kaikki tuottivat positiivisia viimeisen vuoden ja tammikuun 2024 aikana. Samaan aikaan Nifty Energy -indeksin 10 osakkeesta 8 osaketta oli vihreillä viimeisen vuoden ja tammikuussa 2024 tähän mennessä.

Nifty Realty -indeksissä viisi osatekijää antoi multibagger-tuottoja, ja Prestige Estates nousi eniten, 190 prosenttia, jota seurasivat Sobha, Brigade Enterprises, DLF ja Macrotech Developers 101-135 prosentin välillä. Samaan aikaan Godrej Properties, Phoenix Mills, Oberoi Realty, Indiabulls Real Estate ja Sunteck Realty hyppäsivät kumpikin 26 prosentista 89 prosenttiin.

Toisaalta Nifty Energy -indeksissä NTPC oli parhaiten suoriutunut osake, yli 80 prosenttia viimeisen vuoden aikana, ja sitä seurasivat Indian Oil, Tata Power, GAIL ja ONGC, kukin yli 50 prosenttia. PowerGrid, BPCL ja RIL lisäsivät myös 22–39 prosenttia. Adani Green on kuitenkin pudonnut lähes 20 prosenttia ja Adani Energy Solutions yli 61 prosenttia viimeisen vuoden aikana.

Minkä alan sijoittajien tulisi valita budjettia ajatellen?

Deepak Jasani, HDFC Securitiesin vähittäismyyntitutkimuksen johtaja, pitää Nifty Energystä Nifty Realtysta.

Vaikka ennakkoäänestystä edeltäneet odotukset lisääntyisivät, uskomme, että suuret poliittiset uudistukset saattavat siirtyä tavanomaiseen talousarvioon, joka on määrä tehdä kesä-heinäkuussa 2024. Tähän on vihjannut myös FM joulukuussa 2023. Äänestys tililtä voidaan evätä mega-ilmoituksia tai suuria etuja ihmisille. Hallitus todennäköisesti pysyy julkisen talouden kurssikorjauksen liukupolulla 25. vuoden välibudjetissa, välttäen populistisia menoja tai kannustimia ennen kesän parlamenttivaaleja. Jos ei suuria muutoksia, Sitharaman voi varmasti harkita tuloverosäännösten virtaviivaistamista. Hän voi korottaa vakiovähennyksiä ja perusvapautusrajoja ja laajentaa veroetuja tuotannon edistämiseksi, mutta näillä ei välttämättä ole olennaista vaikutusta alijäämään.

Vaikka kahdelle (köyhille ja maanviljelijöille) neljästä kastista (PM Modin mukaan) on jo ilmoitettu kerta toisensa jälkeen, kahdelle muulle (naisille ja nuorille) voidaan ilmoittaa jotkin sopeet, joilla on minimaalinen vaikutus alijäämään.

Perinteisesti infra, materiaalit, rahoitus, FMCG, rautatie ja puolustus ovat joitakin aloja, joiden odotukset ovat budjettia edellä. Mutta tällä kertaa, koska suuria politiikkaa koskevia ilmoituksia ei odoteta, niitä voi tapahtua vain rajoitetusti. Nifty Realty -indeksi on noussut melko jyrkästi viime kuukausien aikana, joten se ei välttämättä toimi budjetin jälkeen. Energia ei myöskään välttämättä näe suuria politiikan muutoksia, mutta koska arvostus suosii tätä sektoria, se voi toimia hieman budjetin aikana.

Myös Sanctum Wealthin osaketutkimuksen johtaja Jyoti Roy suosii energia-alaa kiinteistöjen sijaan.

Hallitus on panostanut merkittävästi uusiutuviin energialähteisiin, erityisesti aurinko- ja tuulienergiaan, minkä seurauksena uusiutuvan energian osuus energiapiirakasta on kasvanut merkittävästi. Odotamme, että vuoden 2024 talousarviossa keskitytään jatkossakin vihreän energian osuuden kasvattamiseen, kun hallitus suunnittelee nostavansa vihreän energian osuutta marraskuun 2023 lopun 180 GW:sta 500 GW:iin vuoteen 2030 mennessä. Tästä syystä uskomme, että energiasektori sen pitäisi olla edelleen parempia ennen talousarviota. Kiinteistöala on menestynyt merkittävästi viimeisten vuoden aikana, sillä ala näyttää kääntyneen vuosikymmenen tuskan jälkeen. Alan kysyntätilanne on suotuisa, ja myös hintaympäristö on paranemassa. Useimmat kiinteistöyhtiöt ovat ehdottaneet, että niiden lanseeraukset ovat vahvoja ja sijoittajien luottamus on paranemassa. Kaupallinen RE hyötyy vahvasta liiketoiminnasta.

Odotamme kiinteistöalan vahvan kysynnän jatkuvan, vaikka viimeaikaisen nousun jälkeen ei voida sulkea pois tiettyä keskittymistä alalla. Vaikka molemmilla sektoreilla odotetaan pärjäävän hyvin keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä, energiasektori saattaa menestyä paremmin ennen unionin talousarviota, koska hallitus pyrkii lisäämään uusiutuvien energialähteiden osuutta Intian energiapiirakkaassa, mikä on positiivista energia-alalle. .

Harinder Sahu, King Research Academyn Sebi-rekisteröity tutkimusanalyytikko, pitää myös Nifty Energystä Realty-tilassa.

Valitsen energian todellisuuden sijaan. Viime kuussa energia-ala on ollut hyvä. Sekä energia että kiinteistöt ovat hyviä osakkeita ostettavaksi. Hallitus saattaa myös ilmoittaa joitain paketteja.

Päinvastoin, Bigulin toimitusjohtaja Atul Parakh pitää tässä budjetissa parempana Nifty Realtya kuin energiatilaa.

Nifty Realtylla on paljon potentiaalia, sillä budjetti saattaa ilmoittaa infrastruktuurimenoista, kohtuuhintaisista asunnoista ja veroetuista asunnon ostajille, mikä lisää kysyntää. Yritykset, jotka ovat alttiina kohtuuhintaisille asunnoille ja valtion aloitteille, voivat reagoida myönteisesti. Viitteet koronnostoista ja inflaatiohuolet voivat kuitenkin heikentää ilmapiiriä. Nifty Energyn potentiaali on maltillinen, sillä energian maailmanmarkkinahinnat pysyvät epävakaina ja budjetin vaikutus kotimaan hintoihin on epäselvä. Uusiutuvan energian tuotanto- ja laitevalmistajat ovat seurattavissa. Geopoliittiset jännitteet ja mahdolliset tukileikkaukset voivat vahingoittaa sijoittajien mielialaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että mielipiteet vaihtelevat siitä, kannattaako Nifty Energyä vai Nifty Realtya budjetin valossa, ja näkökohdat vaihtelevat hallituksen politiikasta alakohtaisiin suorituksiin ja mahdollisiin ilmoituksiin.

Avaa etujen maailma! Oivaltavista uutiskirjeistä reaaliaikaiseen osakeseurantaan, tuoreisiin uutisiin ja henkilökohtaiseen uutissyötteeseen – kaikki on täällä, vain napsautuksen päässä! Kirjaudu sisään nyt!

Julkaistu: 19. tammikuuta 2024, 13.15 IST

Samankaltaiset artikkelit