Oikeudellinen hengähdystauko: Kiina Evergranden oikeudenkäynti lykättiin 4. joulukuuta; tuomari antaa viimeisen mahdollisuuden ratkaisusuunnitelmaan

Oikeudellinen hengähdystauko: Kiina Evergranden oikeudenkäynti lykättiin 4. joulukuuta;  tuomari antaa viimeisen mahdollisuuden ratkaisusuunnitelmaan

Hongkongin korkeimman oikeuden tuomari Linda Chan on siirtänyt China Evergrande Groupin tämänpäiväisen kuulemisen 4. joulukuuta, Reuters raportoi. Oikeusministeri Chan varoitti, että tämä on ”viimeinen” tilaisuus vaikeuksissa olevalle kiinteistöyhtiölle.

Evergandea oli määrä järjestää tänään 30. lokakuuta koskeva kuulemistilaisuus mahdollisesta liiketoiminnan lopettamisesta. Lykkäys antaa nyt rakennuttajalle mahdollisuuden esittää saneeraussuunnitelmansa mahdollisen selvitystilan välttämiseksi, se lisäsi.

Tuomarin Sanat

Tuomari Chan ilmoitti, että Evergranden on esitettävä ”konkreettinen” tarkistettu rakenneuudistusehdotus ennen seuraavaa kuulemista; tai joutuu selvitystilaan. Seuraava istunto olisi siten ratkaiseva, ja sen lopettamismääräyksestä päätettäisiin.

Chan huomautti, että selvitysmies saattaa silti käydä neuvotteluja velkojien kanssa saneeraussopimuksen toteuttamiseksi.

Päätösoikeudenkäynti on viipynyt tuomioistuimessa lähes 17 kuukautta, ja Bloombergin raportin mukaan se on viivästynyt useaan otteeseen. Tuomari Chan on tunnettu kokemuksestaan ​​maksukyvyttömyystapausten käsittelyssä, se lisäsi.

Maanantain tauon jälkeen Evergranden osakkeet pienensivät tappiot aamusession huipusta 23 prosentista 8 prosenttiin.

Epävarmuus hämärtää

Reutersin mukaan Evergranden mahdollinen selvitystila, vaikka sen raportoitu kokonaisvarallisuus oli kesäkuun lopussa 240 miljardia dollaria, voi lähettää shokkiaaltoja jo ennestään hauraille pääomamarkkinoille. Sillä odotetaan kuitenkin olevan rajallisia välittömiä vaikutuksia yhtiön meneillään olevaan toimintaan, mukaan lukien sen lukuisiin kodinrakennusprojekteihin.

”En usko, että kukaan haluaa nähdä sen likvidoitavan. Mutta tällä hetkellä emme näe Evergranden tarjoavan parempaa vaihtoehtoa, joten on edelleen suuri mahdollisuus, että se lopulta purettaisiin”, Evergranden joukkovelkakirjalainan haltija kertoi Reutersille.

Velkakriisin tausta

Evergrande, jonka velkataakka ylitti 300 miljardia dollaria, mukaan lukien 19 miljardia dollaria kansainvälisten markkinoiden joukkovelkakirjalainoja, ei maksanut offshore-velkaa vuoden 2021 lopulla, mikä merkitsi velkakriisin puhkeamista Kiinan kiinteistösektorilla.

Tämä Hongkongin korkeimman oikeuden tapaus edustaa merkittävää lukua Kiinan kiinteistöalan myrskyisässä historiassa, Bloombergin raportti totesi. Jos Evergrande määrättäisiin selvitystilaan, siitä tulisi suurin kiinalainen kehittäjä, joka kohtaa tällaisen kohtalon.

Mahdollinen selvitystila lisäisi epävarmuutta Kiinan kiinteistövelkakriisiin, joka on alkamassa neljättä vuottaan ennätyksellisten maksuhäiriöiden keskellä.

Bloombergin raportti lisäsi, että Hongkongin tuomioistuin on antanut kiinalaisille rakennuttajille ainakin kolme likvidaatiomääräystä kiinteistövelkakriisin alkamisen jälkeen, huolimatta lainkäyttövaltaan liittyvistä haasteista ja Kiinan kiinnostuksesta tukea kehittäjiä varmistamaan, että asunnon ostajat saavat kiinteistönsä.

Evergranden haasteet ovat lisääntyneet eri rintamilla. Yhtiön syyskuun lopulla kertoman mukaan perustaja Hui Ka Yania epäillään rikoksista ja hänet on asetettu poliisin valvontaan. Aiemmin Aasian toiseksi rikkain mies, jonka nettovarallisuuden huippu oli 42 miljardia dollaria vuonna 2017, Huin omaisuus on pudonnut noin 970 miljoonaan dollariin.

”Jännittäviä uutisia! Mint on nyt WhatsApp-kanavilla 🚀 Tilaa tänään napsauttamalla linkkiä ja pysy ajan tasalla viimeisimmistä taloustiedoista!” Klikkaa tästä!

Päivitetty: 30. lokakuuta 2023, 09.52 IST

Samankaltaiset artikkelit