Emo voi lisätä pääomaa vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla Shriram Housingiin

green housing

Shriram Housing Finance (Shriram Housing) saa todennäköisesti pääoman lisäyksen emoyhtiöltään vuoden 2024 kahteen ensimmäiseen neljännekseen mennessä, sanoi toimitusjohtaja Ravi Subramanian.

Vaikka 500 miljoonan rupiaa pääomapanos merkitsisi sitä, että asuntorahoitusyhtiö tarvitsisi lisäpääomaa seuraavien kolmen vuoden aikana, Subramanian katsoo, että 750 miljoonaa rupiaa riittäisi yritykselle hallinnoitavien varojen saavuttamiseksi.

Shriram Housing on Shriram Financen tytäryhtiö.

”Vahvan vanhemman ylellisyyttä ei voida sivuuttaa. Vaikka jotkut pienemmät asuntorahoittajat, joilla ei ole vahvaa sukulinjaa, kamppailevat saadakseen 3:n ja 4:n vipuvaikutuksen, voin mennä rauhallisesti 7:ään ilman ongelmia, koska tiedän, että rahaa on saatavilla aina, kun haluan, hän sanoi.

”Jossain vaiheessa, todennäköisesti tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä tai ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, saamme pääoman lisäyksen”, hän lisäsi.

Aiemmin Shriram Financen toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja YS Chakravarti oli kertonut FE:lle, että ei-pankkilainanantaja tutkii rahoitusvaihtoehtoja asuntorahoituksen tytäryhtiölleen. Hän oli kertonut, että yhtiö tutkii erilaisia ​​vaihtoehtoja, mukaan lukien pääoman lisäys, strateginen 10-20 prosentin osuuden myynti tai listautumisanti.

Tällä hetkellä Shriram Finance omistaa 85 % asuntorahoitusyhtiöstä.

”Listallepano on hienoa, mutta sen täytyy tapahtua oikeista syistä. Keskityn mieluummin kirjani rakentamiseen ja siitä tulee kannattava. Kun pääsen vaiheeseen, jossa pystyn tuottamaan tasaisen kannattavuuden, listaan”, Subramanian vastasi kysymykseen, milloin yritys aikoo listautua pörssiin.

Shriram Housingin lisälainat ovat noin 8 000 miljoonaa rupiaa vuosina 2023-24 (huhti-maaliskuu) ja 10 000 miljoonaa rupiaa vuosina 2024-25. Se ottaa lainaa useista lähteistä, kuten pankeista, pääomamarkkinoilta, vaihtovelkakirjalainoista ja National Housing Bankista.

”Vaikka linjat NBFC- ja HFC-yhdistelmiin eivät ole vielä avautuneet, odotan niiden avautuvan pian HDFC:n poistuessa. HDFC teki huomattavan osan siitä, mitä National Housing Bank käytti rahoittamaan”, Subramanian sanoi.

Shriram Housingin hallinnoimat varat olivat 30. kesäkuuta 9 539 miljoonaa rupiaa.

Edullinen asuntorahoitusyhtiö toimii eri segmenteillä, kuten asuntolainalla, täydennyslainoilla ja rakennusrahoituksella. Sen lainojen keskimääräinen lippukoko on Rs 17-18 lakh.

Jatkossa se keskittyy kasvattamaan läsnäoloaan hyväksytyssä projektirahoituksessa ja kiinteistöjen mikrolainassa. Mutta sen kasvu näillä segmenteillä on kalibroitua. Yhdessä yritys tavoittelee näille segmenteille 100 miljoonan Rs:n kuukausimaksua.

Kaiken kaikkiaan yhtiön odotetaan saavuttavan 15 000 biljoonan rupian hallinnoitavat varat 31. maaliskuuta 2024 mennessä. Tästä hyväksytty projektirahoitus ja mikrolaina omaisuutta vastaan ​​saavuttaisivat yhteensä noin 350-400 miljoonan rupian hallinnoitavat varat.

Lisäksi yhtiö aikoo solmia lisää yhteislainauskumppanuuksia pankkien kanssa. Tällä hetkellä sillä on yhteislainaussopimukset State Bank of Indian (SBI), Punjab & Sind Bankin ja Axis Bankin kanssa.

”Olemme avoimia lisää sidontoja aikanaan. Arvioisin, että suora toimeksianto ja yhteislainaus muodostavat 30 prosenttia salkustani, hän sanoi ja lisäsi, että maaliskuuhun 2024 mennessä noin 4-5 prosenttia yhtiön hallinnoitavista varoista olisi yhteislainauksen kautta.

Samankaltaiset artikkelit