Miksi ihmiset ostavat luksushuviloita kakkosasunnona – sijoitukseksi, elämäntavoksi tai molemmille?

Why are people buying luxury villas as second homes – Investment, Lifestyle or Both?

Luksusluokan kakkoskodin markkinat ovat todistamassa voimakasta kasvua, jota ohjaavat muuttuvat mieltymykset ja lisääntyvä ruokahalu tiloihin, joissa ylellisyys, käytännöllisyys ja luonto yhdistyvät harmonisesti. Ilmiöön näyttävät vaikuttaneen monet tekijät, erityisesti käytettävissä olevien tulojen nousu sekä pandemian aiheuttama prioriteettien muutos. Lisäksi, kun hybridityökulttuurista tulee normi, kysyntä kasvaa laajoille kodeille, jotka on suunniteltu yhdistämään saumattomasti kauniit asunnot toimiviin tiloihin.

Yllä mainittujen tekijöiden lisäksi yhteydet ovat parantuneet merkittävästi monissa kaupungeissa, Internetin laajempi levinneisyys yhdistettynä infrastruktuuriin, kuten lentokentille ja moottoriteille, ovat tehneet osa-aikaisesta asumisesta rauhallisella, taajama-alueilla erittäin houkuttelevan ja käytännöllisen valinnan. Kun tunnistaa näiden alueiden lisääntyneet vuokratuotot ja pääoman arvonnousu, monille on selvää, että tällaiset sijoitukset eivät ole vain henkilökohtaisesti rikastuttavia, vaan myös taloudellisesti viisaita. Tämän segmentin potentiaali on valtava, ja sen kehityssuunta osoittaa kohti kestävää kasvua ja hallitsevaa asemaa lähitulevaisuudessa.

Tällaiset kiinteistöt eivät vain nosta arvoaan ja monipuolistavat sijoitussalkkua perinteisten keinojen, kuten osakkeiden ja joukkovelkakirjalainojen, ulkopuolelle, vaan ne lupaavat myös jatkuvaa arvonnousua ja mahdollista voittoa jälleenmyynnin yhteydessä. Tyypillisesti ostajat todistavat kahta päätyyppiä tuottoa: tuottoperusteinen sijoitetun pääoman tuotto (ROI) ja pääoman arvonnousu. Bruttosadot ovat tyypillisesti 7-10 %, nettotuoton ollessa 3-5 % riippuen tietystä mikropaikasta. Pääoman arvonnousun laajuus riippuu pitkälti kiinteistön säilytysajasta, ja potentiaalinen kasvu on 30-300 %. Esimerkiksi kodit, joiden kauppa käytiin aikoinaan 5–6 miljoonaa INR:ää kolme vuotta sitten, noutavat nyt 10–11 miljoonan INR:n hinnat jälkimarkkinoilla tietyissä paikoissa. Lisäksi alla olevan maan arvo on noussut pilviin koko maassa, ja se on noussut 30-200 % vain kahden viime vuoden aikana. On huomattava, että pääoman arvonnousu on vieläkin selvempää suurempien kiinteistöjen kohdalla, sillä kiinteistöjä myytiin aiemmin 15–20 miljoonalla INR:llä kaksi vuotta sitten, ja nyt kauppaa käytiin jälkimarkkinoilla huikealla 35–40 miljoonalla INR:llä.

Näiden konkreettisten taloudellisten hyötyjen lisäksi luksuskodit tarjoavat rauhallisen pakopaikan luonnon keskellä, mikä edistää hyvinvointia ja stressin lievitystä. Ne toimivat perhesuhteiden keskipisteinä, edistäen syvempiä suhteita ja rakkaita muistoja. Ylelliset mukavuudet ja mukavuudet nostavat arkea ja tekevät näistä kiinteistöistä enemmän kuin vain koteja – ne ovat portaaleja täyteläisempään elämään.

Varakkaille ja vaativille henkilöille, jotka etsivät ylellistä kakkosasuntoa, rannan ja kukkulan rinteiden retriittien houkuttelevuus on kiistaton. Esimerkiksi Goa, jossa on huumaava sekoitus merituulta, rehevää vehreyttä ja aurinkoisia rantoja, nousee tärkeimmäksi nähtävyykseksi. Erityisesti alueet, kuten Siolim, Moira ja Aldona Goassa, huokuvat ympäristötietoista charmia ja luovat täydellisen taustan luksushuviloille. Goa ei kuitenkaan ole ainoa rannikkoparatiisi, joka kiinnittää huomiota; Alibaug on toinen kohde, joka tarjoaa viehättävän pyhäkön ja eloisat rantanäkymät. Itse asiassa Goa säilyttää asemansa tärkeimpänä sijoituskohteena kaupunkien ulkopuolisiin kiinteistöihin kohdistaville. Mutta kun infrastruktuuri ja yhteydet kehittyvät valtakunnallisesti, muut alueet, kuten Alibaug ja Kasauli, saavat nopeasti vetoa. Tämän päivän vaativat ostajat asettavat etusijalle paikat, joissa luonnon kauneus ja modernit mukavuudet yhdistyvät harmonisesti, korostaen puhdasta ilmaa, laajoja avoimia tiloja, moitteettomia yhteyksiä ja vankkaa infrastruktuuria.

Vastuuvapauslauseke: Tämä on kirjoittajan henkilökohtainen mielipide. Lukijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä rahoitussuunnittelijaan ennen sijoitusten tekemistä.

Samankaltaiset artikkelit