Maailmanlaajuiset tekijät, makrodata osakemarkkinoiden vauhdittamiseen lomaviikon aikana: Analyytikot – Markkinauutiset

stock markets, equity market, market analyst, market outlook,

Osakemarkkinoita ohjaavat suurelta osin globaalit trendit ja makrotaloudelliset tiedot lyhennetyllä viikolla, jolloin kuukausittaisten johdannaisten erääntyessä saattaa esiintyä volatiliteettia, analyytikot sanovat. Osakemarkkinat pysyvät suljettuina maanantaina Gurunanak Jayantille. Sijoittajat seuraavat myös ulkomaisten sijoittajien kaupankäyntiä ja rupian kehitystä dollaria vastaan. ”Vaikka globaalit vihjeet ovat suhteellisen vaimeita, markkinaosapuolet seuraavat tarkasti raakaöljyn hintojen, Yhdysvaltain joukkolainojen tuottojen ja dollariindeksin liikkeitä”, sanoi Santosh Meena, Swastika Investmart Ltd:n tutkimusjohtaja.

Kotimaisesta makrotaloudesta heinä-syyskuun vuosineljänneksen BKT-tiedot julkaistaan ​​torstaina ja teollisuuden PMI-tiedot (Purchasing Managers’ Index) on määrä julkistaa perjantaina. Autoyhtiöt pysyisivät parrasvaloissa kuukausittaisten myyntitietojen ilmoitusten keskellä.

”Markkinat keskittyvät globaaleihin ja kotimaisiin makrotaloudellisiin tietoihin. Autoosakkeet ovat huomion kohteena, kun yritykset alkavat julkistaa kuukausittaisia ​​myyntilukuja marraskuulle 1. joulukuuta alkaen. ”Makrotasolla Intian bruttokansantuote (BKT) kolmannelle vuosineljännekselle (heinä-syyskuu) julkaistaan ​​30. marraskuuta. Lokakuun infrastruktuurin tuotostiedot julkaistaan ​​samana päivänä.

”Markkinat ottavat lisää vihjeitä Yhdysvaltain BKT-tiedoista, raakaöljyvarastoista, Yhdysvaltain PMI-tiedoista ja euroalueen CPI-tiedoista”, Master Capital Services Ltd:n johtaja Arvinder Singh Nanda sanoi. Viime viikolla BSE-indeksi nousi 175,31 pistettä eli 0,26 prosenttia ja Nifty 62,9 pistettä eli 0,31 prosenttia. Markkinat olivat pääosin hiljaiset viime viikolla, eikä pääindekseissä ollut merkittäviä muutoksia, Meena sanoi.

”On olemassa joitakin tärkeitä kehityssuuntia, jotka voivat vaikuttaa FPI:n (Foreign Portfolio Investors) -virtoihin Intiaan. Odotettua parempi inflaation hidastuminen Yhdysvalloissa on antanut markkinoiden luottamusta olettaa, että Fed on päässyt koronnostosta. ”Tämän seurauksena Yhdysvaltain joukkolainojen tuotot ovat laskeneet jyrkästi, kun 10 vuoden viitelainojen tuotto korjaantui lokakuun puolivälin 5 prosentista nyt 4,40 prosenttiin. Tämä on pakottanut Teollisuussijoitukset hidastamaan myyntiään. Tärkeää on, että he olivat ostajia neljänä päivänä tässä kuussa, ja he ostivat perjantaina suuren 2 625 miljoonan rupian arvosta”, sanoi VK Vijayakumar, Geojit Financial Servicesin sijoitusstrategi.

Samankaltaiset artikkelit