Globaalit vihjeet, FII-toiminta ohjaamaan osakemarkkinoita loman lyhennetyllä viikolla: Analyytikot – Markkinauutiset

market news, market outlook, market, financial express market

Osakemarkkinoita ohjaisivat globaalit trendit ja ulkomaisten sijoittajien kaupankäyntiaktiviteetti lyhennetyllä viikolla, analyytikot sanoivat lisäten, että keskeiset osakeindeksit voivat kohdata vaihtelevia trendejä kuukausittaisten johdannaisten erääntyessä torstaina.

Tällä viikolla markkinoilla on vain kolme kaupankäyntiä. Osakemarkkinat pysyvät kiinni maanantaina Holin osalta ja perjantaina pitkäperjantaina.

”Tämä viikko tulee olemaan lyhyempi, koska markkinat ovat suljettuina sekä maanantaina Holin että perjantaina pitkäperjantaina. Tämän seurauksena kaupankäyntimäärät voivat olla pienemmät rajoitetuilla markkinavihjeillä. Volatiliteetti on kuitenkin edelleen mahdollista, kun lähestymme maaliskuun F&O-ajan päättymistä ja tilikauden loppua”, Santosh Meena, Swastika Investmart Ltd:n tutkimusjohtaja, sanoi.

Viime viikolla BSE-indeksi nousi 188,51 pistettä eli 0,25 prosenttia, ja Nifty nousi 73,4 pistettä eli 0,33 prosenttia.

”Tämä viikko on lyhennetty ja johdannaisten kuukausittainen erääntymispäivä, joten saatamme nähdä jonkin verran volatiliteettia, kun taas Nifty todennäköisesti konsolidoituu korkeammalle tasolle. Myös Yhdysvaltain BKT-tiedot ja muut keskeiset taloustiedot pitävät sijoittajat kiireisinä”, Motilal Oswal Financial Services Ltd:n vähittäismyyntitutkimuksen johtaja Siddhartha Khemka sanoi.

Sijoittajat seuraisivat myös globaalin öljyn vertailuindeksin Brent-raakaöljyn ja rupia-dollarin kehitystä.

Rupia heikkeni 48 paise ja asettui kaikkien aikojen alimmalle tasolle 83,61:een suhteessa Yhdysvaltain valuuttaan perjantaina, mikä seurasi nousussa olevaa dollaria vastaan ​​merentakaisten markkinoiden suuria risteyksiä ja heikkoja Aasian yrityksiä vastaan. Rupia oli aiemmin kirjannut alhaisimman päätöskurssinsa 83,40:ssa. 13. joulukuuta 2023.

Prashanth Tapse, Senior VP (tutkimus) Mehta Equities Ltd:stä, sanoi, että ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat purkavat osakkeita yhdessä valuuttatason jyrkän laskun kanssa ovat osoittaneet, että tie osakemarkkinoilla voi olla kuoppainen.

”Tämä viikko on lyhennetty lomaviikkoina ja odotamme volatiliteetin pysyvän korkealla maaliskuun johdannaissopimusten suunnitellusta päättymisestä johtuen. Lisäksi osallistujat jatkavat vihjeiden ottamista globaaleilta indekseiltä, ​​erityisesti Yhdysvaltain markkinoilta, jotka vahvistuvat joka viikko”, Ajit Mishra, Religare Broking Ltd:n teknisen tutkimuksen johtaja, sanoi.

Samankaltaiset artikkelit