Lok Sabhan vaalit 2024: Tärkeimmät ehdokkaat ja vaalipiirit menevät vaaleihin vaiheessa 3 – Intia-uutiset

Lok Sabha Elections 2024: Key candidates and constituencies going to polls in Phase 3

Kun meneillään olevien Lok Sabha -vaalien kaksi ensimmäistä vaihetta ovat päättyneet, kun äänestysprosentti oli 66,14 prosenttia vaiheessa 1 ja 66,71 prosenttia vaiheessa 2, huomio kääntyy nyt seitsemän vaiheen Lok Sabha -äänestyksen kolmanteen vaiheeseen. , jonka on määrä tapahtua 7. toukokuuta.

Kolmannessa vaiheessa on määrä äänestää yhteensä 94 vaalipiiriä, jotka kattavat 10 osavaltiota ja 2 liittoaluetta 7. toukokuuta. Osavaltiot, jotka menevät äänestykseen vaiheessa 3 ovat Assam (4 paikkaa), Bihar (5 paikkaa) ), Chhattisgarh (7), Goa (2), Gujarat (26), Karnataka (14), Madhya Pradesh (8), Maharashtra (11), Uttar Pradesh (10), Länsi-Bengal (4), Dadra ja Nagar Haveli ja Daman ja Diu (2).

Kolmannen vaiheen jälkeen seuraavat äänestyskierrokset järjestetään 13. toukokuuta, 20. toukokuuta ja 25. toukokuuta, ja ne johtavat viimeiseen vaiheeseen 1. kesäkuuta. Ääntenlaskenta pidetään 4. kesäkuuta.

Lok Sabhan vaalit 2024: tärkeimmät ehdokkaat ja vaalipiirit

Jyotiraditya Scindia (Guna)

Strategisena toimenpiteenä Bharatiya Janata -puolue (BJP) on päättänyt korvata nykyisen kansanedustajansa Guna Lok Sabhassa Jyotiraditya Scindialla, kokeneella poliitikolla, jolla on rikas perheen perintö. Erityisesti Scindia kohtasi tappion vuonna 2019 kongressin lipun alla BJP:n Krishna Pal Singh Yadavia vastaan. Tällä kertaa Scindia kohtaa vaaliarenalla entisen BJP:n kannattajan Rao Yadavendra Singh Yadavin, joka liittyi kongressiin vuonna 2023. Vuoden 2019 Lok Sabhan vaaleissa Jyotiraditya Scindia kilpaili Gunan vaalipiiristä Madhya Pradeshissa. Hän hävisi vaalit vastustajalleen, BJP:n Krishna Pal Singhille. Krishna Pal Singh voitti paikan äänin 1 25 549.

Pallavi Dempo (Etelä-Goa)

Teollisuusmies Pallavi Dempo, joka kuuluu yhteen Goan tunnetuimmista yritysperheistä, kilpailee BJP-lipusta Etelä-Goan vaalipiirissä. Hänen omaisuutensa ylittää 1 361 miljoonaa rupiaa, joten hän on kolmannen vaiheen rikkain ehdokas. Erityisesti hänellä on kunnia olla ensimmäinen nainen, jonka BJP valitsi Goasta Lok Sabha -vaaleissa. Dempon koulutustausta sisältää kemian kandidaatin tutkinnon Parvatibai Chowgule Collegesta, Goasta ja maisterin tutkinnon liikkeenjohdossa (MBA) Punen MIT:stä. Vuoden 2019 parlamenttivaaleissa Etelä-Goan vaalipiirin voitti Francisco Sardinha Indian National Congressista (INC). Hän varmisti voiton 9 755 äänen marginaalilla kukistaen Bharatiya Janata -puolueen (BJP) Narendra Keshav Sawaikarin, joka oli tuolloin vakiintunut kansanedustaja.

Pralhad Joshi (Dharwad)

Pralhad Joshi, joka on ollut Dharwadin kansanedustajana jo kolme kertaa, tavoittelee uudelleen paikkaa BJP-lipulla, mikä merkitsee hänen neljättä peräkkäistä tarjoustaan ​​paikasta parlamentin alahuoneessa. Joshi kohtaa Vinod Asootin, uuden tulokkaan Lok Sabhan vaaleissa ja suhteellisen kokemattoman valtavirran politiikassa. Joshin vaalien menestys on ollut huomattava: hän voitti yli miljoonalla äänellä sekä vuosina 2009 että 2014 ja kasvatti voittomarginaalinsa yli kahteen lakhaan vuonna 2019. Lisäksi Joshi toimii unionin parlamentaaristen asioiden, hiili- ja kaivosministerinä Intiassa, tehtävässä, jossa hän on ollut 30.5.2019 alkaen.

Dimple Yadav (Mainpuri)

Uttar Pradeshin entisen pääministerin Akhilesh Yadavin vaimo Dimple Yadav on parlamentin jäsen Mainpurista, joka on Samajwadi-puolueen (SP) tukikohta. Mainpuri-istuin on kuitenkin asetettu todistamaan tiukkaa vaalitaistelua Lok Sabhan vaaleissa 2024, kun hallitseva BJP pyrkii rikkomaan SP:n linnoituksen ja asettamaan Thakur Jaivir Singhin istuvan kansanedustajan Dimple Yadavin. Vuoden 2019 Lok Sabha -vaaleissa Uttar Pradeshin Mainpurin parlamentaarisen vaalipiirin voitti Samajwadi-puolueen (SP) Mulayam Singh Yadav. Hän voitti 94 389 äänen erolla voittaen Bharatiya Janata -puolueen (BJP) Prem Singh Shakyan, joka oli kakkonen.

Adhir Ranjan Chowdhury (Baharampur)

Adhir Ranjan Chowdhury on edustanut kongressipuoluetta Baharampurista kolmen kauden ajan vuodesta 2009 vuoteen 2019. Hän onnistui murtamaan Baharampurissa vallankumouksellisen sosialistisen puolueen (RSP) pitkäaikaisen vallan. Kun tarkastellaan kolmea viimeistä Lok Sabha -vaaleja, Adhir Ranjan voitti paikan suurilla eroilla. Vuonna 2019 hän voitti Apurba Sarkarin (David) All India Trinamool Congressista (AITC) 80 696 äänellä. Vuonna 2014 hän voitti AITC:n Indranil Senin valtavilla 156 567 äänellä. Ja vuonna 2009 hän voitti Vallankumouksellisen sosialistisen puolueen (RSP) Pramothes Mukherjeen. Tällä kertaa hän kohtaa Nirmal Sahan, hiljattain julkistetun BJP-ehdokkaan ja entisen intialaisen krikettipelaajan Yusuf Pathanin TMC:stä.

Badruddin Ajmal (dhubri)

All India United Democratic Front (AIUDF) -järjestön presidentti Badruddin Ajmal on edustanut Dhubri Lok Sabhaa vuoden 2009 parlamenttivaaleista lähtien, ja hänellä on vahva asema AIUDF-puolueessa. Hän voitti ensimmäisen kerran suurella marginaalilla vuonna 2009 ja sai 76,31 prosenttia äänistä ja yli 1,84 lakh ääntä. Vuonna 2014 Ajmal voitti jälleen vielä suuremmalla kannatuksella saamalla yli 5,92 lakh ääntä ja 43,26 prosentin ääniosuuden. Vuonna 2019 hän varmisti paikan kolmannen kerran yli 7,18 miljoonalla äänellä ja 42,66 prosentin ääniosuudella. Ajmalin suosio vaalipiirissä johtuu hänen käynnistämistä erilaisista infrastruktuuriprojekteista, kuten Dhubri Phulbari -sillan rakentamisesta, Rupsi-lentokentän perustamisesta ja Dhubri Medical Collegen perustamisesta. Hänen intohimoiset puheensa hänen panoksestaan ​​​​alueella edistävät myös hänen suosiotaan.

Shivraj Singh Chouhan (vidisha)

Entinen Madhya Pradeshin pääministeri, joka palveli 20 vuotta, on erotettu Vidishasta. Kun Chouhan ei saanut CM-virkaa, hän palaa kotipenkilleen Vidishaan lähes 20 vuoden jälkeen. Häntä on kuvattu henkilönä, joka uhrasi CM-viran huolimatta siitä, että hän johti puolueensa massiiviseen voittoon. BJP:n lisäksi Shivraj Singh Chouhanilla oli myös vahva ote vaalipiiristä, koska hän voitti vaalit ensimmäisen kerran vuonna 1991 ja säilytti voittonsa vuoteen 2004 asti. Chouhan on yksi keskeisistä kasvoista äänestämässä BJP:n hyväksi. Vuoden 2019 vaaleissa paikan voitti Ramakant Bhargava Bharatiya Janata -puolueesta (BJP). Hän varmisti voiton 5 47 754 äänen marginaalilla kukistaen Shailendra Rameshchandra Patelin Intian kansalliskongressista (INC), joka oli kakkonen.

Digvijaya Singh (Rajgarh)

Madhya Pradeshin entinen pääministeri ja vanhempi kongressin johtaja Digvijaya Singh kilpailee Rajgarhista ja palaa paikalle kolmen vuosikymmenen jälkeen. Singh kohtaa kaksinkertaisen Rajgarhin kansanedustajan Rodmal Nagarin. Historiallisesti kongressi on voittanut 9 vaalit tältä paikalta, kun taas Jansangh-BJP on voittanut sen 6 kertaa ja Janata-puolue kahdesti. Lisäksi riippumaton ehdokas voitti paikan kerran. Kun Digvijay Singh luopui paikasta vuonna 1994, hänen nuorempi veljensä Laxman Singh piti paikkaan vuoteen 2009 asti. Vaikka Laxman Singh valittiin kansanedustajaksi BJP-lipulla vuosina 2004–2009, kongressin Narayan Singh Ambale valtasi Rajgarhin paikan takaisin vuonna 2009. , BJP sai takaisin paikan kongressista vuonna 2014, ja Rodmal Nagar voitti peräkkäin myös vuonna 2019.

Supriya Sule (Baramati)

Supriya Sule, Nationalistisen kongressipuolueen (NCP) päällikön Sharad Pawarin tytär, valmistautuu poliittiseen yhteenottoon Baramatin vaalipiirissä. Hän kohtaa kälynsä Sunetra Pawarin, joka on varapääministeri Ajit Pawarin vaimo. Tämä Pawar vs Pawar välienselvittely tapahtuu keskellä vertikaalista jakautumista puolueessa, ja Supriya kilpailee nyt uuden symbolin alla menetettyään NCP:n kellon tunnuksen äskettäisessä ryhmittymäkiistassa, jonka serkku Ajit suunnitteli.

Vuodesta 2009 lähtien Sule on voittanut Lok Sabhan vaalit perheensä linnoituksesta käyttämällä hänen isänsä Sharad Pawarin vuonna 1999 perustaman Nationalist Congress Partyn kellosymbolia. Viime vuonna Sharad Pawarin johtama ryhmä kuitenkin menetti hallinnan puolueen symboli. Vuoden 2019 vaaleissa Sule varmisti voiton Baramatin vaalipiirissä merkittävällä marginaalilla kukistaen Kanchan Rahul Koolin Bharatiya Janata -puolueesta (BJP) 1 65 911 äänellä.

Samankaltaiset artikkelit