Laajemmat markkinat menestyvät paremmin kuin Nifty 50, metallit, IT, PSU Pankit johtavat; Bank Nifty laskee voittovarauksesta

NSE Nifty

Osakkeiden vertailuindeksi pitkitti hengähdystaukoa kolmannella peräkkäisellä viikolla seuraamalla epävakaita maailmanlaajuisia vihjeitä. Nifty päätti viikon 19 428:ssa, laskua 0,5 %. Samaan aikaan laajemmat markkinat menestyivät paremmin, kun Nifty Midcap, Small cap nousi ~0,5 % kumpikin viikossa. Toimialakohtaisesti PSU Banks, Metal, IT ja Media pysyivät kärjessä, kun taas FMCG, finanssiala vetäytyi.

Indeksi paransi alkuperäisen nousun ja asettui viikon vaimealle nousevalle kohdattuaan jyrkän vastuksen alaspäin suuntautuvasta trendiviivasta, joka oli piirretty heinäkuun huipun 19 991:n yläpuolelle. Tämän seurauksena viikoittaiset hintatapahtumat muodostivat sisäpalkin viime viikon korkean aallon kynttilän sisällä, mikä osoitti pidentyneen hengähdystauon. Uskomme, että kolmen viime viikon hitaampi jäljitysvauhti (neljän viikon ralli 18 646-19 991, jota seurasi vain 50 %) on tehnyt markkinoista terveitä. Nopeamman jäljityksen puuttuminen kummaltakin puolelta merkitsee meneillään olevan konsolidoinnin pidentymistä laajemmalla alueella 19 900–19 200, mikä loisi pohjan seuraavalle ylösliikkeelle.

Kesäkuusta 2022 lähtien korostettava seikka on se, että indeksi ei ole nähnyt karhukynttilöitä yli 3-4 viikkoon peräkkäin. Nykyisessä skenaariossa odotamme indeksin säilyttävän saman ajanmukaisen korjauksen rytmin, jota Nifty on jo korjannut viimeisen kolmen viikon aikana. Näin ollen dippien ostaminen olisi varovainen strategia, koska avaintuki on sijoitettu 19 200 tasolle.

Rakenteellisesti toissijainen korjaus on osa maallisia härkämarkkinoita. Näin ollen laskuja ei pitäisi tulkita negatiiviseksi, vaan sitä tulisi käyttää lisäostomahdollisuutena, koska uskomme jatkuvan terveen jäljittämisen löytävän jalonsa noin 19 200:n tärkeimmistä tuista, jotka yhtyvät:

  1. 61,8 %:n jäljitys nykyisestä noususta (18 645-19991), 19 160
  2. 50 päivää EMA on sijoitettu 19 242:een
  3. Heinäkuun alin on 19 234

Laajemmalla markkinarintamalla keskisuurten yhtiöiden indeksi on jatkanut marssia pohjoiseen ja saavuttanut uuden kaikkien aikojen ennätyksen 12. peräkkäisenä viikkona, mikä korostaa vahvuutta. Kuitenkin viimeisen viiden kuukauden aikana huomattava > 30 % rallin vetämä viikoittainen stokastinen oskillaattori yliostetulla alueella, kun taas leveysindikaattori (% varastoista yli 200 DMA) on lähestynyt yliostettua tilaa (sijoittui 91:een), mikä viittaa siihen, että tilapäisen hengähdystauon mahdollisuutta korkeammilla tasoilla ei voida sulkea pois. ulos. Keskity siis laadukkaiden varastojen keräämiseen porrastetusti. Toimialakohtaisesti BFSI, Pharma, Power, PSU ja metalli pysyvät painopisteenä tulevalla lyhennetyllä viikolla.

Varastossa suosittelemme isokokoisena Reliance Industriesia, TCS:ää, Canara Bankia, United Spiritsiä, Tata Steeliä, Dr Reddyä, Titania, kun taas keskisuurissa yhtiöissä Coforge, Union Bank, Exide Industries, Hudco, Jindal Steel and Power, CAMS, KNR Construction, KPR Mills, Kalpataru Power säilyvät painopisteenä.

Nifty Bank -indeksi jatkoi laskuaan voittovarausten keskellä kolmannen peräkkäisen viikon ajan ja oli suhteellisen heikompi, vaikka RBI säilytti status quon. PSU Banks menestyi paremmin kuin yksityiset vertailut, kun Nifty PSU Banking -indeksi nousi 3 %. Nifty Bank -indeksi päätyi 44 199 pisteeseen, laskuun 1,52 % eli 680 pistettä viikossa.

Viikon aikana toteutettu hintatoimenpide johti suureen karhukynttilään alhaisemmalla korkea-matala sekvenssillä, mikä osoitti korjaavan harhan jatkumista ja auttoi hintoja selviytymään yliostetusta liikeradalta samalla kun diskontattiin tahmea inflaatio ja korkojen status quo lähitulevaisuudessa. Tulevalla lyhennetyllä viikolla odotamme indeksin vakiintuvan välillä 43 500–45 000, kun tuloskausi hiipuu, ja löydämme vahvan ostotuen 43 800–43 500:n paikkeilla indeksin lähestyessä hinta/aikakorjauksen kypsyyttä. Suosittelemme ostamaan dippejä keskittyen enemmän PSU-pankkeihin.

  • 38,2 %:n jäljitys koko rallista maaliskuun alimmillaan jälkeen (38 613-46 369)
  • Nousevan 100 päivän eman arvo on 43 829
  • Kesäkuun heilahdus alhaalla 43 345:ssä
  • Ajan mittaan kesäkuun 2022 alin indeksi ei ole muodostanut enempää kuin kolmea peräkkäistä karhukynttilää. Kolmen karhukynttilän takana odotamme indeksin toipuvan avaintuesta

PSU Banking -indeksi on usean vuoden läpimurron partaalla, ja sen on nähty olevan suhteellisen parempi. Odotamme tämän suhteellisen paremman tuloksen vahvistuvan edelleen tulevina kuukausina.

Samankaltaiset artikkelit